Stress
SPONSORERET indhold

Rolig morgen: 7 enkle tip

Her får I en overskuelig 7 trins-guide, så I kan undgå en stressende morgen.

Af: Ulla Hinge Thomsen, Vores Børn, december 2012.
21. dec. 2012 | Børn | Vores Børn

1) Gå tidligt i seng og sov godt

Den gode morgen starter aftenen før. Du kan ikke have overskud til små spilopper, hvis du ikke selv har fået din søvn. Nattens forløb kan du ikke selv helt styre, men du kan styre, hvornår du går i seng. Drop de sene nyheder, og optag din sene yndlingsserie, eller se den på nettet på et andet tidspunkt.

2) Planlæg til næste morgen

Hvis du er frisk til det, kan du smøre madpakker, vælge tøj og dække bord aftenen før. Det giver tid hver morgen, især hvis I har det bedst med at dappe zombie-stille rundt om morgenen. Det er også godt at pakke tasker og vide, hvor overtøj, nøgler og telefoner ligger, så I undgår: ‘Åh nej, hvor er nu mine…?’-klassikeren.

3) Stå tidligt op og få mere familietid

Mange af os ser vores morgen som noget, der skal overstås, for at vi kan komme på arbejde, så vi kan komme hjem igen og rigtig hygge… men om eftermiddagen er alle trætte, så hvorfor ikke se morgenen som en vigtig del af familietiden? Det kræver dog, at I står op et par timer inden, I skal være ude af døren.

LÆS OGSÅ: Vores Børns børnevenlige madplan

4) Indlæg buffere – og kom ud af døren til tiden hver morgen

Skal I gå klokken otte for at nå vuggestuen, børnehaven og arbejdet i tide? Planlæg at gå mindst et kvarter før, for der sker altid ‘noget’ – så laver lillebror I bleen, så vil søster ikke have støvler på. Hvis du forudser det uforudsete, undgår du at blive frustreret, når tidsplanen vælter – og det gør den!

5) Husk morgenmaden – også de voksne

Du ved, hvor vigtigt det er, at din lille pode får sin havregrød hver morgen, men tager du tiden til at sætte dig ned og spise? Gør det! Du har brug for energien, og dit barn har brug for at se, at du gør, som du siger. Husk, at nogle børn (og voksne) ikke er sultne, før kroppen er kommet lidt i gang, så giv tid til, at dit barn kan lege eller sidde lidt foran morgen-tv, før han spiser. Giv dig selv samme mulighed.

LÆS OGSÅ: Hurtige morgenboller med fuldkorn

6) Giv ansvar, og få mere tid på sigt

Ja, det er meget hurtigere at give din pige strømpebukser på og knappe din drengs bukser. Men jo hurtigere, de lærer at gøre det selv, desto hurtigere har du færre opgaver om morgenen og mere energi til at være en nærværende mor. Husk, at dit barn kan meget mere, end du tror – bare spørg dets pædagoger!

7) Tjek rutinerne og find ud af hvor det går galt

Går det samme ting galt morgen efter morgen, for eksempel kampe om tøjet, morgenmaden eller diskussioner om at slukke fjernsynet? Så tag fat i den ene ting, og lav rutinen om. I vil opleve, at resten af jeres morgen også falder på plads.


Kilde: Jette Gerding, moderskabs- og stresscoach

LÆS OGSÅ: Granola med havregryn

LÆS OGSÅ: Råkost med appelsiner

LÆS OGSÅ: Op klokken 5: Få dit barn til at sove længere