Nem mad
SPONSORERET indhold

Lækre snacks til ulvetimen

Lidt hurtigt at spise i ulvetimen kan give fornyet energi. Undgå trætte tumlinger med disse sunde mellemmåltider og et enkelt til den søde tand.

Af: Sabine Lemire, Vores Børn, sep. 2008
17. dec. 2008 | Opskrift | Vores Børn

Råkost af gulerødder og æbler

Ingredienser:

Gulerødder

Æbler

Appelsiner

Hasselnødder

Rosiner

Sådan gør du:

Skræl gulerødder og æbler.  Riv dem på et rivejern. Pres appelsinerne, og hæld saften over gulerødder og æbler. Hak nødderne helt fint. Hæld nødder og rosiner over råkosten.

LÆS OGSÅ: Opskrifter, snack og sjov med æbler

Hjemmebagte boller med nødder og rørsukker

Ingredienser:

200 g smør

6 dl mælk

50 g gær

2 spsk sukker

Lidt salt

1 kg hvedemel

150 g hasselnødder

Mælk til pensling

2 dl rørsukker

Sådan gør du:

Hak nødderne helt fint.  Smelt smørret under svag varme i en gryde.  Tilsæt 3 dl mælk.  Hæld blandingen over i en stor skål, og smuldr gæren i. Tilsæt sukker, salt, 100 g nødder og resten af mælken.

Rør hvedemel i dejen, så den føles fast og kan æltes med hænderne. Lad dejen hæve i ca. 1 time.  Slå dejen ned, og form ca. 32 boller af den. Sæt bollerne på en bageplade, og lad dem hvile i 30 min.

Pensl bollerne med mælk, og drys med rørsukker og resten af nødderne.  Bag bollerne i 15 min. ved 225 grader.  Lad bollerne køle af på en rist.

LÆS OGSÅ: Bag nemt et brød

Mini-muffins med appelsin

 

Ingredienser:

200 g smør

300 g sukker

Reven skal fra 1 økologisk appelsin

2 æg

200 g hvedemel

1 dl mælk

1 tsk bagepulver

Små muffinsforme

Sådan gør du:

Varm smør og sukker op i en gryde.  Tilsæt den revne appelsinskal.  Tag gryden af blusset. Pisk æggene sammen og rør dem i sukkerblandingen.  Bland mel og bagepulver.

Vend forsigtigt melet skiftevis med mælken i sukkerblandingen.  Dejen hældes over i små muffinsforme. Kagerne bages ved 180 grader i ca. 15 min.

LÆS OGSÅ: Smoothies – kulør på familiens drikke

Grissini, agurk og gulerødder med avokado- og ostedip

Ingredienser:

25 g gær

2 1/2 dl lunt vand

6 dl hvedemel

1 dl grahamsmel

2 tsk salt

5 spsk koldpresset rapsolie

Havsalt og birkes

Sådan gør du:

Opløs gæren i det lune vand.  Bland salt i melet.  Rør skiftevis mel og olie i vandet. Ælt godt, og lad dejen hæve i ca. 25 min. Del dejen i to stykker, og rul den ud med en kagerulle på et godt melet bord.

Dejen skal være ca. 1 cm tyk.  Pensl dejen med vand.  Strø salt og birkes over. Skær dejen ud i 1 cm brede stænger.  Læg stængerne på en bageplade med bagepapir let snoede.  Lad dem hæve i 12 min.

Bag dem i ca. 20 min. ved 200 grader.  Både moset avokado og smøreost er god til dip.

LÆS OGSÅ: 22 tip til at snige mere grønt i maden

Pirogger med oksekød 

(22 stk.)

Ingredienser:

Dej:

4 dl mælk

50 g gær

2 tsk salt

2 tsk sukker

2 spsk olie

200 g grahamsmel

400 g hvedemel

Fyld:

1 kg hakket oksekød

2 løg

2 gulerødder

Lidt olie

4 spsk koncentreret tomatpure

Salt og peber

Pensling: 1 æg

Sådan gør du:

Fyldet:

Gulerødderne skrælles og hakkes fint. Løgene pilles og hakkes.  Grøntsager og oksekø svitses, til kødet har delt sig.  Tilsæt tomatpuré, salt og peber.

Dejen:

Mælken lunes, og gæren udrøres heri.  Salt, sukker og olie tilsættes.  Dejen samles med grahamsmel og hvedemel.  Ælt dejen godt, og stil den til hævning i 20 min.

Pisk ægget sammen.  Slå dejen ned, og del den i 22 stykker.  Hvert stykke rulles rundt ud.  Læg lidt kød på hvert stykke, og pensl kanterne med æg. Dejen foldes hen over fyldet og trykkes sammen med en gaffel.

Piroggerne efterhæver på en bageplade med bagepapir.  Bages i ca. 15 min. ved 200 grader.

LÆS OGSÅ: Se vores madplan med opskrifter og indkøbsliste

LÆS OGSÅ: Afskaf ulvetimen!

LÆS OGSÅ: 16 tips til ulvetimen