Lækker rabarbersaft
SPONSORERET indhold

Lækker rabarbersaft

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Har du rabarber i haven, er det ingen sag at lave hjemmelavet saft, men supermarkeder og grønthandlere har også de fineste rabarber.

Af: Sandra Leigh Draznin Foto: Thomas Hergaard
06. maj. 2013 | Opskrift | Hjemmet
ca. 11/4 liter

Ingredienser

Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 20 min.
Trækketid: 1 time
Fryse-egnet
1 bdt rabarber (500 g)
1 liter vand
250 g sukker
evt. atamon

  1. Både flasker og låg skal koges i vand og evt. skylles med atamonopløsning inden påfyldning.
  2. Kog de snittede rabarber helt møre med vand under låg i ca. 15 min.
  3. Lad det trække 1 time og si saften over i en ren gryde.
  4. Rør sukker i og kog saften igennem. Hæld den på rene flasker.
  5. Fortynd saften med iskoldt vand — evt. med brus. Forholdet skal være 1 del saft til 3-4 dele vand.