Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Mandel-citron-rand med friske hindbær og flødeskum
Foto: Line Thit Klein Mandel-citron-rand med friske hindbær og flødeskum

Mandel-citron-rand med friske hindbær og flødeskum

Mandel-citron-rand med friske hindbær og flødeskum

Den skønne mandelkage ser overdådig ud, men er slet ikke så svær at lave. Perfekt til gæster, da der bliver ca. 12 stk.

en time
Print

1 randform eller en springform på 22 cm.
Giver ca. 12 stykker kage.

200 g blødt smør
175 g rørsukker
100 g marcipan
5 æggeblommer
100 g mandelmel
150 g hvedemel
4 spsk vand
1 spsk mandelessens
½ tsk bagepulver
1 knivspids salt
4 æggehvide
Skallen fra en usprøjtet citron

Sådan laver du mandel-citron-rand:

1. Tænd ovnen på 170 grader, og smør formen med fedtstof. Pisk smør, sukker og marcipan 3-4 minutter, til massen er cremet og luftig, og tilsæt derefter æggeblommerne en ad gangen.

2. Pisk derefter mandelmel, hvedemel, vand, mandelessens, bagepulver, skal fra citronen og salt i. Pisk æggehviderne, til de danner bløde stive toppe, og vend dem i dejen ad tre omgange.

3. Fyld dejen i formen, og glat overfladen af. Bag i ca. 45 min i midten af ovnen, til randen er gennembagt, tjek med en kødnål eller strikkepind.

4. Lad kagen køle ned, før den vendes ud af formen over på et fad. Skal det være ekstra godt, kan du fylde hullet i midten med friske bær eller frugt og servere letpisket flødeskum til.

Tip

Randen kan sagtens pakkes lufttæt ind og opbevares køligt, den bliver kun bedre og saftigere af at stå en dag eller to.
Se, hvad vi ellers skriver om: Kage og Bageopskrifter