Ingredienser
1 portion linsedej (evt. med mandler)
250 g rabarber
50-75 g sukker
¼ vaniljestang eller ¼ tsk vaniljepulver
1 dl piskefløde
Glasur og pynt:
75 g flormelis
evt. jordbær og citronmelisse
- Rul dejen ud og udstik 24 cirkler. Bag som beskrevet under Linsedej
- Rør vand og majsstivelse sammen i en gryde og tilsæt fintrevet citronskal og 1 dl citronsaft. Kog det igennem under omrøring og rør sukkeret i.
- Tag gryden af varmen og pisk det kolde smør i. Pisk æggeblommerne i og hæld cremen i en skål.
- Fordel citroncremen i 12 linseforme foret med linsedej og dæk dem med dejcirkler.
- Knib dejen sammen i kanten og bag linserne ved 200 grader i ca. 15 min.
- Vend forsigtigt linserne ud af formene og lad dem afkøle på en rist.
PRØV OGSÅ: Citronlinser