Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Koge/bagetid: 20 min.
Fryse-egnet rå
1 portion linsedej (evt. med hasselnødder) - se opskrift her
Creme:
1½ dl vand
3 spsk majsstivelse
2 usprøjtede citroner
100 g sukker
25 g koldt smør
2 pasteuriserede æggeblommer
- Rul dejen ud og udstik 24 cirkler.
- Bag som beskrevet under„Linsedej”.
- Rør vand og majsstivelse sammen i en gryde og tilsæt fintrevet citronskal og 1 dl citronsaft.
- Kog det igennem under omrøring og rør sukkeret i. Tag gryden af varmen og pisk det kolde smør i.
- Pisk æggeblommerne i og hæld cremen i en skål. Fordel citroncremen i 12 linseforme foret med linsedej og dæk dem med dejcirkler.
- Knib dejen sammen i kanten og bag linserne ved 200 grader i ca. 15 min. Vend forsigtigt linserne ud af formene og lad dem afkøle på en rist.