Nemme & lækre rabarbermuffins
Er du så heldig at have et rabarberbed i haven, kan de røde stilke forvandles til en portion fnuglette muffins. De er både saftige og syrlige på samme tid. Her får du opskriften på lækre rabarbermuffins. Uhm!
Ingredienser
Muffins:
250 g smør (blødt)
250 g sukker
4 æg
300 g rabarber
100 g marcipan
200 g hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. bagepulver
1 citron (øko)
Pynt:
flormelis
Sådan bager du muffins med rabarber
1. Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
2. Tilsæt æggene ét ad gangen, og pisk godt mellem hvert.
3. Skyl rabarberne, og skær dem i skiver på 1 cm’s tykkelse.
PRØV OGSÅ: Marengskage med rabarberkompot
4. Bland rabarber og revet marcipan sammen, og drys lidt mel over.
5. Vend marcipan/rabarber- blandingen sammen med vaniljesukker, bagepulver, resten af melet og fintrevet citronskal. Tilsæt æggeblandingen.
MERE LÆKKERT HJEMMEBAG: Mini-kiksekager
6. Kom dejen i en fast muffinform med 12 huller.
7. Fyld formene 2/3 del op, og bag de 12 muffins ved 175 grader i ca. 25 min. 8. Servér dem kolde med lidt flormelis på toppen.
TIP
I stedet for rabarber kan du bruge blåbær til de lækre muffins.