Giv et blad i julegave. Eller forkæl dig selv med en skøn julegave. Priser fra 149 kr.

Kiksekage
Foto: Line Falck Små mini-kiksekager.

Opskrift på mini-kiksekager

Mini-kiksekager

Dette er mere et stykke konfekt end en kage. Den lækre mini-kiksekage passer godt til en kop stærk kaffe.

clock 20 minutter
printer Print
plate Ca. 15 stk. mini-kiksekager

Mini-kiksekager

 

150 g mørk chokolade

125 g usaltet smør
ca. 100 g flormelis (afhængigt af hvor sød chokoladen er)
1 dl piskefløde
evt. 2 tsk. knust kaffepulver (eller 4-5 pebermyntedråber)
grovkiks (digestivetypen)

Sådan laver du mini-kiksekager

1. Smelt stykker af chokolade med stykker af smør, flormelis, fløde og evt. kaffe i en skål over vandbad ved svag varme.

2. Tag blandingen af varmen, lad den køle lidt, og rør i massen, til den er halvstørknet. Smag til med flormelis.

3. Læg chokolademassen lagvis med kiks i en 500 ml form beklædt med bagepapir. Sæt kiksekagen i køleskab, og lad den stivne i mindst 2-3 timer. Skær kagen ud i firkanter på ca. 3x3x3 cm, og kom dem i små papirforme.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kiksekage, Kage, Dessert og Bageopskrifter