Marengs med rabarber
SPONSORERET indhold

Marengskage med rabarberkompot

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Den lækre marengsbund kan bages dagen i forvejen og rabarberkompotten kan du også lave i god tid. Så skal du bare piske flødeskum og lægge marengskagen sammen lige inden servering.

Af: Katrine Klinken Foto: Line Thit Klein
20. mar. 2022 | Opskrift | Hjemmet
Marengskage til 8 personer | Total: en time, 30 min

Ingredienser

4 æggehvider
250 g sukker
1 tsk. citronsaft (eller eddike)
1½ spsk. majsstivelse (maizena)

Topping:
500 g friske rabarber
200 g sukker
½ l piskefløde
lidt flormelis
1 spsk. frisk ingefær
50 g pistacienøddekerner (eller mandler)

Sådan bager du marengs

1. Pisk æggehviderne stive i en helt ren skål med en skefuld sukker, og tilsæt citronsaft eller eddike. Drys resten af sukkeret i løbende under piskning. Når hviderne er stive, drys majsstivelsen i, og pisk et par minutter.

SE MERE: Boller med kardemomme

2. Rul dejen ud i en cirkel med en diameter på ca. 22 cm, og sæt den på bagepapir. Bag den sprød ved 125 grader i ca. 1 time. Lad marengsbunden køle af på bagerist.

Topping til marengsbunden:

3. Skær bladene af rabarberstilkene, og skyl dem i koldt vand. Skær rabarberne i stykker på ca. 2 cm, læg dem i et ovnfast fad, og bland dem med sukker. Dæk fadet til, og bag i ca. 15 min. ved 200 grader, til rabarberne er møre. Lad rabarberkompotten køle af. Hvis der er meget lage, kan du si den fra.

PRØV OGSÅ: Bedstefars skæg med rabarberkompot

4. Pisk fløden til skum, og smag til med lidt flormelis. Kom massen i et jævnt lag på marengsbunden. Bland rabarberkompotten med fintrevet ingefær, og kom blandingen på toppen af kagen. Drys med finthakkede pistacienødder, og servér straks.

Anbefalet til dig