Marengs med rabarber
Foto: Line Thit Klein Skøn opskrift på en marengsbund med lækker rabarberkompot på toppen.

Marengs med rabarberkompot

Marengskage med rabarberkompot

Den lækre marengsbund kan bages dagen i forvejen og rabarberkompotten kan du også lave i god tid. Så skal du bare piske flødeskum og lægge marengskagen sammen lige inden servering.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

printer Print
preparation Total: en time, 30 minutter
plate Marengskage til 8 personer

4 æggehvider
250 g sukker
1 tsk. citronsaft (eller eddike)
1½ spsk. majsstivelse (maizena)

Topping:
500 g friske rabarber
200 g sukker
½ l piskefløde
lidt flormelis
1 spsk. frisk ingefær
50 g pistacienøddekerner (eller mandler)

Sådan bager du marengs

1. Pisk æggehviderne stive i en helt ren skål med en skefuld sukker, og tilsæt citronsaft eller eddike. Drys resten af sukkeret i løbende under piskning. Når hviderne er stive, drys majsstivelsen i, og pisk et par minutter.

SE MERE: Boller med kardemomme

2. Rul dejen ud i en cirkel med en diameter på ca. 22 cm, og sæt den på bagepapir. Bag den sprød ved 125 grader i ca. 1 time. Lad marengsbunden køle af på bagerist.

Topping til marengsbunden:

3. Skær bladene af rabarberstilkene, og skyl dem i koldt vand. Skær rabarberne i stykker på ca. 2 cm, læg dem i et ovnfast fad, og bland dem med sukker. Dæk fadet til, og bag i ca. 15 min. ved 200 grader, til rabarberne er møre. Lad rabarberkompotten køle af. Hvis der er meget lage, kan du si den fra.

PRØV OGSÅ:Bedstefars skæg med rabarberkompot

4. Pisk fløden til skum, og smag til med lidt flormelis. Kom massen i et jævnt lag på marengsbunden. Bland rabarberkompotten med fintrevet ingefær, og kom blandingen på toppen af kagen. Drys med finthakkede pistacienødder, og servér straks.

star star star star star
Ikke nok bedømmelser
×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Se, hvad vi ellers skriver om: Marengs, Pavlova, Rabarber, Kage og Bageopskrifter