Dans dig glad til ALT for damernes årlige danse-event i København

Boller med kardemomme
Foto: Thomas Hergaard Smørsmurte boller med kardemomme.

Boller med kardemomme

Boller med kardemomme

Ethvert sønderjysk kaffebord indledes med hjemmebagte smørsmurte boller med kardemomme også kaldet pomle.

en time, 45 minutter
Print
16 stk. boller med kardemomme

Boller med kardemomme

(På sønderjysk hedder de pomle)

Arbejdstid: 15 min.
Hævetid: 1 time 15 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnet


1½ dl mælk
50 g gær
125 g smør (smeltet)
3 æg (sammenpisket)
2 tsk stødt kardemomme
1½ tsk groft salt
ca. 500 g hvedemel


Tilbehør:
Smør

Sådan laver du boller med kardemomme

1. Rør gæren ud i lidt af mælken og tilsæt resten af mælken, smør og æg.

2. Tilsæt derefter salt og kardemomme og ælt gradvist melet i.

3. Ælt dejen smidig og lad den hæve 45 min. ved stuetemperatur. Form bollerne, sæt dem på bagepapir på bagepladen og lad dem hæve til dobbelt størrelse ca. 30 min.

4. Bag bollerne ved 225 grader ca. 15 min. Server dem afkølede, flækkede og smørsmurte.

Se, hvad vi ellers skriver om: Boller, Brød og Bageopskrifter