Opskrift på stegt sild i eddike med kartoffelkompot og tyttebær
SPONSORERET indhold

Stegt sild i eddike med kartoffelkompot og tyttebær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En gammel, dansk klassiker, der smager forrygende og hilser de nye, grønne urter velkommen.

Af: Adam Aamann Foto: Peter Kam
04. apr. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Lage
1,2 l æbleeddike
0,9 l sukker
0,6 l æblemost
3 stænger kanel
2 stjerneanis
3 laurbærblade
2 spsk salt
2 spsk hel sort peber
2 spsk korianderfrø
5 hele nelliker
2 løg i skiver
8 cm peberrod i strimler

Sild
1 dl hakket dild
8 spsk grov dijonsennep
2 kg eller ca. 15 stk udbenede sild i dobbelte fileter
salt og friskkværnet peber
5 dl rugmel
1/2 dl neutral olie til at stege i

Råsyltede tyttebær
300 g tyttebær
100 g sukker.

Kartoffelkompot:
5 mellemstore kartofler kogt godt møre i vand uden salt
75 gr smør
½dl. hakket purløg
havsalt og friskkværnet peber.

Sprødt brød
12 skiver rugbrød i papirtynde skiver
1 spsk olie
lidt flage salt

Sådan laver du stegt sild i eddike

Lage
Kom ingredienserne til lagen, undtagen løg og peberrod, i en gryde. Kog op og kog i 10 min. I de sidste 3 min koges løget med. Sluk for blusset, tilsæt peberroden og lad lagen afkøle.

Sild
Bland hakket dild og grov dijonsennep. Skær eller klip rygfinnerne af sildefileternes og læg dem på et bræt med kødsiden opad. Pensl med dild-senneppen og krydr med alt og peber. Fold fileterne sammen, vend dem i rugmel og steg i olien på en hed pande, til de er stegt igennem og afkøl. Læg nu de stegte sild i en plastbeholder og hæld den afkølede lage over. Læg evt. en lille tallerken på sildene for at holde dem under lagen. De kan opbevares på køl i op til 14 dage.

Råsyltede tyttebær:
Fordel tyttebærrene i en beholder, så de ligger i et tyndt lag, drys sukker over. Ryst beholderen fra side til side, så sukkeret fordeler sig. Lad tyttebærrene trække i et par timer på køkkenbordet eller natten over i køleskab. De holder sig fint en lille uges tid på køl.

Kartoffelkompot:
Tag de kogte kartofler op af det kogende vand mos dem groft med smør, vend purløg i og smag til med salt og peber

Sprødt rugbrød
Skær rugbrød i 1-2 mm tynde skiver på en pålægsmaskine eller med en meget skarp kniv. Fordel skiverne på en bageplade på bagepapir og pensl med lidt olie og drys med salt. Bag i ovnen ved 140 grader i ca. 20 minutter, til de er sprøde.

Anretning:
Lun sildene op i en kasserolle i lidt af lagen. Kom en klat af kartoffelkompotten på tallerkenen og "træk" den aflang med en ske, anret den lune sild på kompotten og fordel det sprøde brød og tyttebær over.

Se også opskrift på Kyllingelevermousse med sprødt brød og surt.

Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk.


Nøgleord til denne opskrift: sild, stegt sild, stegt sild i eddike, kartoffelkompot, tyttebær, opskrift.