Tiramisu med færre kalorier
SPONSORERET indhold

Tiramisu med færre kalorier

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Tiramisu er en italiensk dessert, der har taget danskerne med storm. Her får du den i en version med færre kalorier, da noget af den fede mascarpone er udskiftet med en let flødeost.

Af: Susanne Engelstoft Rasmussen Foto: Mikkel Adsbøl
09. feb. 2018 | Mad | Hendes Verden
6 personer

Ingredienser

Creme:
4 past. æggehvider
1 dl sukker
300 g flødeost, light 12 %
250 g mascarpone
korn fra 1 vaniljestang
Kaffelage:
3 spsk. pulver espressokaffe
2 dl kogende vand
2 spsk. sukker
Desuden:
4 spsk. whisky, marsala el. anden alkohol
24 ladyfingers
2½ spsk. kakaopulver

Sådan laver du tiramisu

  1. Pisk æggehviderne halvstive, og tilsæt sukkeret mens du pisker. Pisk til æggehviderne er blanke og seje.
  2. Rør flødeost, mascarpone og korn fra vaniljestangen sammen i en skål. Vend forsigtigt æggehviderne i cremen.
  3. Rør kaffepulver, vand og sukker sammen.
  4. Læg ladyfingers i et lag af 12 stk. i bunden af et fad (ca.18 x 22 cm). Dryp halvdelen af kaffen over dem og herefter whisky.
  5. Fordel halvdelen af cremen over. Læg et lag ladyfingers, dryp med kaffe og whisky. Fordel resten af cremen over.
  6. Drys kakaopulver gennem en si over kagen til sidst.
  7. Stil kagen i køleskabet nogle timer, inden den skal spises, eller lav den dagen før, den skal nydes.

PRØV OGSÅ: Mazariner med lakridskaramel

 

 

Anbefalet til dig