Mazariner med lakridskaramel
SPONSORERET indhold

Mazariner med lakridskaramel

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Mazariner med et frækt pift af lakrids.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
21. jan. 2018 | Opskrift | Hendes Verden
12 stk. | Total: 50 min

Ingredienser

Mazariner med lakridskaramel
250 g ren, rå marcipan
100 g blødt smør
100 g sukker
2 spsk. mælk
2 æg
75 g hvedemel
1½ tsk. vaniljesukker
½ tsk. bagepulver
Topping:
1 dl piskefløde
100 g sukker
75 g smør
1 spsk. glukose el. flydende honning
100 g mandler
2 spsk. lakridspulver

Sådan laver du mazariner med saltkaramel

  1. Riv marcipanen på råkostjernet. Rør smør, sukker, marcipan og mælk sammen. Rør et æg i ad gangen. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver, og rør det i.
  2. Kom dejen i hjerteforme, f.eks. Eva Trios silikoneforme, eller brug hvide faste muffinforme. Bag først kagerne ca. 15 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe.
  3. Kog fløde, sukker, smør og glukose sammen ca. 3-4 min. Tilsæt hakkede mandler, og kog dem med 1 min. Vend lakridspulveret i.
  4. Tag kagerne ud, og fordel lakridskaramellen oven på kagerne. Bag kagerne yderligere ca. 12 min., til de er gyldne og gennembagte.
  5. Afkøl kagerne, inden du tager dem ud af formene. Har du bagt dem i muffinforme, kan du servere dem i formene.

 

Anbefalet til dig