Varm chokolade og boller
SPONSORERET indhold

Varm chokolade og boller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Indbegrebet af (barndoms)hygge med masser af flødeskum og boller med tandsmør.

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
30. okt. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
Varm kakao og boller til 4 personer

Ingredienser

Varm chokolade:
1 liter letmælk
4-6 spsk rørsukker
korn fra en vanillestang
100 g mørk chokolade
2 spsk usødet kakaopulver
1 knsp salt
ca. 3 dl piskefløde til flødeskum
evt. revet chokolade på toppen.


Teboller:
Giver ca, 10 mellemstore, luftige boller
4 dl lun mælk
8-10 g gær
1 tsk salt
2 spsk sukker
150 g smeltet smør
2 æggeblommer
1 tsk kardemomme
Ca. 600 g hvedemel
1 æg til pensling

Sådan laver du varm chokolade og teboller:

Varm chokolade:
Varm 1 dl af mælken op med resten af ingredienserne og rør indtil blandingen er glat. Tilsæt resten af mælken og lad forsigtigt kakaoen varme godt op, men uden at den koger. Servér med masser af flødeskum og evt. lidt revet chokolade på toppen.

 SE OGSÅ: Hvid chokoladedrik med skumfiduser

Klassiske teboller:
Disse boller er koldhævet natten over for endnu bedre smag og konsistens, men er du i tidsnød eller bare lækkersulten her og nu, kan du bruge 50 g gær i stedet, og nedsætte hævetiden til en time.

 

Smuldr gæren ud i mælken og tilsæt salt, sukker, smeltet smør æggeblommer og kardemomme.


Tilsæt melet en tredjedel af gangen, det kan variere lidt hvor meget melet suger, og dermed hvor meget der kan optages i dejen. Ælt dejen til den er smidig og blank, og sæt den i køleskabet med et stykke film over i 7-8 timer.

 

Tag dejen ud og del den i 10 dele som hver formes til en bolle. Læg bollerne på en bradepande, og pensl dem med et sammenpisket æg blandet med et par skefulde vand. Lad bollerne hæve over damp, hvilket vil sige at bradepanden anbringes over en stor gryde, der er 1/3 fyldt op med vand, som står og simrer på lavt blus, indtil de er vokset en halv størrelse.

 

Bag dem ved 200 grader i ovnen i 12-14 min, indtil de er lysebrune både på overfladen og i bunden. Lad dem køle lidt før de spises.

 

Prøv også Chokolade-kokosdrik med kokosmakroner