Julie Christmas Iversen
SPONSORERET indhold

"Jeg "dresser" mig nok mere op end gennemsnittet"

Tøj – også det festlige af slagsen – skal bruges, og de høje hæle kan sagtens luftes på en helt almindelig hverdag. Det er den filosofi, Julie Christmas Iversen klæder sig på efter. Kig med i hendes skattekammer af en garderobe, der bugner af smukke kjoler, fine smykker, glade farver og sko i alle afskygninger.

Af:: Gertrud Maria Bønnelykke Foto: Luka Roné
11. jan. 2022 | Mode | ALT for damerne

Stil 

"Klassisk. Jeg er vild med modens skiftende tendenser, men køber som regel tøj, der holder mange sæsoner. Jeg er ikke typen, der smider ting ud hver sæson eller kaster mig over enhver trend of the moment."

Inspiration

"Jeg lader mig inspirere af andre mennesker og andre kulturer. Når jeg besøger storbyer som London og Paris, elsker jeg at gå hele dagen med dem tættest på mig og bare suge til mig. Maden, vinen og ikke mindst de stilfulde folk i både Paris og London."

julie-christmas-iversen-kjole.jpg
Kjole fra Zimmermann, sko fra Sandro, øreringe fra Rosenkrantz og ringe fra Krebs & Hyllested.

Favoritdesigner 

"Jeg har mange favoritdesignere. I Danmark følger jeg Julie Fagerholt, hvor end hun lader sit talent flyde – om det er Heartmade eller H2O – samt Saks Potts.

Jeg er glad for kjoler til både hverdag og fest, og her er mine klare favoritter vores egen Elsa Adams, australske Zimmerman, Chloé og Self-Portrait og senest en engelsk designer ved navn Nina Morris. Hun laver fantastiske kjoler og skjorter i smukke farver og mønstre. Jeg fandt hende på Instagram, hvorfra jeg i øvrigt får meget af min inspiration."

kjoler-julie-iversen.jpg
Kjole med mønster fra Chloé, grøn kjole fra Rotate Birger Christensen og pailletkjole fra Elsa Adams.

Hverdag

"Hverdagen behøver ikke være så kedelig, og jeg ”dresser” mig nok mere op end gennemsnittet. Desuden indebar min tidligere stilling som kreativ chef i Kopenhagen Fur med ansvar for bl.a. samarbejder med de store modehuse, at det var mest passende med en lidt mere elegant hverdagsuniform – gerne i form af kjoler og buksedragter – tilsat smykker.

I dag arbejder jeg med en mindre virksomhed, der primært sælger farvede diamanter og kostbare smykker, så her passer det også godt ind, at jeg lige går den ekstra mil stilmæssigt."

LÆS OGSÅ: "Jeg har levet efter den regel i mange år"

Mest af 

"Igennem årene har jeg fået oparbejdet en garderobe, der tæller rigtig mange kjoler og buksedragter. Jeg har i det hele taget en svaghed for kun at skulle forholde mig til én beklædningsgenstand for så at kunne variere udtrykket med tasker og smykker. Og sko. Har åndssvagt mange sko. Også sko jeg ikke længere går med, men har et nærmest nostalgisk forhold til, så jeg er ikke god til at skifte ud løbende."

julie-christmas-iversen-kjoler.jpg
Rød kjole fra Louis Vuitton, rød bouclékjole fra Self-Portrait, mørkerød kjole fra Khaite og taske fra Ermanno Scervino.

Igen og igen

"Strømper og nylonstrømper fra Wolford. Jeg synes af uransagelige årsager, at der er en enorm luksus forbundet med Wolford. Den der lidt understated kvalitet forbundet med beklædningsgenstande, som ikke mange bemærker, kan jeg godt lide."

Undertøj

"Agent Provocateur og La Perla. Efter samme princip som Wolford."

LÆS OGSÅ: "Hvis udstrålingen er der, kan god stil næsten være ligegyldig"

Jeans

"Selvom jeg elsker kjoler, er jeg også en jeanspige med en forkærlighed for mærket Frame. Jeg har et seks-syv år gammelt denim-jumpsuit fra Frame, som fortsat ser fantastisk ud, og pasformen holder perfekt. Jeg elsker bare at trække i det – så er alt klaret."

julie-christmas-iversen.jpg
Julie i buksedragt fra Frame, sko fra Adidas samt ørering og halskæde fra Dalby Diamonds.

Sko

"Jeg sondrer ikke nødvendigvis mellem hverdag og fest. For nylig var jeg til stor fest iført glitterkjole og sorte flade støvler fra Chanel, om omvendt havde jeg 10 cm høje hæle på på job i går. Det må godt være lidt uforudsigeligt og falde udenfor de gængse kategorier.

For tiden går jeg meget med hvide sneakers til stort set alt. Kjoler, bukser, fest og hverdag. Yndlingsmærker er Chanel, Louboutin og Valentino, og skal det være lidt mere jordnært, men stadig stilfuldt og i god kvalitet, så er jeg glad for Notabene, og hvad angår sneakers så Adidas."

julie-christmas-iversen-sko.jpg
Brun taske fra Maison Ravn, grå taske fra Chanel, bordeaux støvler fra Valentino og støvler med brun farvet hæl fra Self-Portrait.

Smykker 

"Jeg har et kærlighedsforhold til smykker, går med dem hver eneste dag og er heldig med en kreativ mand, der elsker at købe på auktioner og også at designe smykker sammen med dygtige guldsmede.

Så jeg har meget og går derfor sjældent med de samme længe ad gangen. Dalby Diamonds laver også rigtig fine kvalitetssmykker, hvor jeg for nyligt købte et matchende sæt ørestikker og halskæde, som jeg bruger i hverdagen både sammen og hver for sig."

smykker-julie-iversen.jpg
Et lille udvalg af yndlingssmykkerne. Armbånd og øreringe er vintage, ur og halskæde fra Cartier, den hvide diamantring er Julies forlovelsesring og de to andre ringe er begge fra Krebs & Hyllested.

Tasker

"Min yndlingstaske er fra Maison Ravn i Paris i eksotisk skind, som jeg fik til min 40-års fødselsdag. Maison Ravn er ejet af en skøn, norsk veninde ved navn Claudia Ravnbo, der laver de mest utrolige unika-tasker."

Altid i tasken

"Læbepomade, mobil, nøgler, pung og så altid en lille ting, der minder mig om min datter, når hun er hos sin far hver anden uge."

julie-christmas-iversen-produkter.jpg
Rens, creme og serum fra Aesop. Læbestift og parfumer fra Chanel.

Shopping

"Typisk er det nok i andre storbyer, hvor vi går rundt hele dagen, at de særligt sjove nye ting til garderoben bliver købt. Ralph Lauren-butikken i Paris er f.eks. svær at gå tomhændet fra. Men jeg er egentlig ret fornuftigt anlagt og kan godt styre mig. Det samme gælder ikke altid for min mand. Heldigvis."

Tendenser

"Jeg elsker design og kvalitet, der holder, og så elsker jeg, at vi kvinder er blevet bedre til at komplimentere hinanden, nu hvor mændene disse dage holder lidt igen med de søde kommentarer."

julie-christmas-iversen-boucléjakker.jpg
Boucléjakke fra Chanel, gul boucléjakke fra Tagliatore, vest fra H2O Fagerholt, støvler fra Chanel samt kuffert fra Louis Vuitton.

Bedste køb

"En af de første gaver, jeg fik fra min mand, var et par Louboutin-støvler med 10 cm høje hæle. De er nu otte år gamle, men er stadig helt fantastiske og holder sig godt. Hvis de støvler kunne tale, så ville de have mange gode dansehistorier at berette ..."

Største fejlkøb

"Et par spritnye Valentinosandaler købt i sommer, som jeg fik forsålet, inden jeg rigtig prøvede at gå med dem inden døre. Det viste sig at være en dårlig idé, da skoen er ringe designet, og mine fødder ryger ud af dem. Nu står de og samler støv på en skohylde, og jeg synes ikke, jeg kan tillade mig at sælge dem videre, vel vidende at andre vil få samme problem."

Mere af

"Jeg går ikke rigtig og drømmer om mere af noget og kan godt lide tanken om at være bedre til at bruge af det, vi allerede har. Jeg har i alt fald ingen undskyldning for ikke selv at gøre det."

julie-christmas-iversen-frakker.jpg
Trenchcoats i lak fra Saks Potts og i kashmir fra Max Mara.

Klar på 5 minutter 

"Nok et jumpsuit, håret sat op i en hestehale, mine sneakers, lidt mascara og rouge, og mere kan jeg altså ikke nå på fem minutter."

LÆS OGSÅ: "Jeg bliver glad hver gang, jeg tager det på"

God stil 

"Gå i det, du føler dig godt tilpas i, og vær ikke så bange for at skille dig lidt ud. Tidligere i livet klædte jeg mig altid som en, der var kronisk på vej til og fra begravelse, da alt i min garderobe var sort. Sort slanker jo ... og sort kan jo sjældent være et fejlkøb, da det går til alt.

Men jo, det kan det så godt være, hvis alt er sort. I takt med jeg bliver ældre, bliver jeg også mere farverig – forhåbentlig på flere planer end bare min garderobe – og det påvirker mit humør positivt."

julie-christmas-iversen-sort-toej.jpg
Taske fra Chanel, kjole fra Fendi, lakfrakke fra Saks Potts og støvler fra Aquazzura.

Anbefalet til dig