Dansk-zambiske sangerinde Kwamie Liv
SPONSORERET indhold

Kwamie Liv: "Det er den mest produktive måde at hele et hjerte, der er gået i stykker, på"

Den dansk-zambiske sangerinde Kwamie Liv har det seneste års tid levet i en boble i selskab med sin guitar og sit klaver for at færdiggøre sit næste album med sange, du kan køre bil sent om natten og elske til. Nu har hun også fundet blyanter og pensler frem, som hun portrætterer kvinder med, bl.a. på Instagram-profilen @kwamieliv. Kvinder, der kender deres grænser og banker i bordet.

Af: Marie Lodberg Foto: Rasmus Weng Karlsen
30. apr. 2018 | Mode | Eurowoman

Hvad optager dig for tiden?
– Jeg er i gang med at færdiggøre mit album, der kommer til sommer. Det bliver med sange, du kan køre bil sent om natten og elske til. De har en sensualitet og ro over sig. Jeg har lige været syv uger i studiet i New York og brugt det sidste halvandet år på at fokusere på min nye musik. Jeg har levet i en boble og brugt mange sene aftener i mit eget selskab med min guitar og mit klaver.

Blazer, Isabel Marant, 6.480 kr. Kjole, Dea Kudibal, 2.999 kr. Perleørering, Nadia Shelbaya, 3.300 kr.Blazer, Isabel Marant, 6.480 kr. Kjole, Dea Kudibal, 2.999 kr. Perleørering, Nadia Shelbaya, 3.300 kr. Foto: Rasmus Weng Karlsen.

Hvor kommer sangene fra?
– Jeg har fundet ud af, at jeg ikke kan forcere inspirationen. Hvis jeg fremtvang musik, ville jeg skabe noget, jeg ikke ville være glad for. Inspirationen er en indre stemme, som beder mig om at lytte. Jeg kan godt stresse over, hvad der sker, hvis inspirationen ikke kommer til mig igen nogensinde. Men så er det fordi, jeg har lavet den musik, jeg skulle skabe.

LÆS OGSÅ: Mød 10 ikoniske kvinder, der skriver ligeså godt, som de klæder sig

Kjole. Stine Goya, 2.200 kr. T-shirt, Minimum, 250 kr. Sko. Gucci, 7.300 kr.Kjole. Stine Goya, 2.200 kr. T-shirt, Minimum, 250 kr. Sko. Gucci, 7.300 kr. Foto: Rasmus Weng Karlsen.

Hvilken musik danser du til?
– Lige for tiden har jeg et soft spot for old school hiphop fra 90'erne og 00'erne, A Tribe Called Quest, Biggie Smalls, Missy Elliott, 2Pac og Nas. Der er en energi i hiphoppen fra dengang, som jeg virkelig godt kan lide. Men hvis jeg er på klub, ser du mig højst sandsynligt ikke på dansegulvet. Jeg er mere en observatør.

Kjole, Loewe, 18.710 kr.Kjole, Loewe, 18.710 kr.  Foto: Rasmus Weng Karlsen.

Du er begyndt at tegne og male?
– Jeg har altid tegnet og malet, men jeg er begyndt at dyrke det mere og mere. Det gør mig så glad. Det er ligesom at være forelsket. Det er dejligt at have en platform, udover musikken, hvor jeg kan fortælle historier. Min kunst handler ofte om at være kvinde. Jeg har brug for et sted, hvor jeg kan skildre kvinder, uden de bliver opfattet som ofre eller objektificeret. En dag skal jeg lave en udstilling.

LÆS OGSÅ: Liv Tyler: ”Vi skal nyde det, vi har, mens vi har det”

Strik, Miu Miu, 3.350 kr. Kjole, Hofmann Copenhagen, 2.099 kr. Øreringe, Pernille Corydon, 700 kr. Strik, Miu Miu, 3.350 kr. Kjole, Hofmann Copenhagen, 2.099 kr. Øreringe, Pernille Corydon, 700 kr. Foto: Rasmus Weng Karlsen.

Hvem er den sejeste kvinde, du kender?
– Jeg ser op til kvinderne i min familie. De er gode til at kende deres egne grænser og hjælpe andre. Min lillesøster på 19 studerer jura i Zambia, og hun er ikke bange for at stille sig op og tale højt og sige fra, når alle andre tier. Bare fordi noget er lov, er det jo ikke altid retfærdigt. Min mor har arbejdet for FN det meste af sit liv og har hjulpet de svageste mennesker i samfundet. Jeg ser op til kvinder, der tør tage kampen op.

Top, Ba&sh, 950 kr. Skjorte, Just Female, 799 kr. Nederdel, Alexa Chung, 3.090 kr. Ur, Rolex, 137.850 kr.Top, Ba&sh, 950 kr. Skjorte, Just Female, 799 kr. Nederdel, Alexa Chung, 3.090 kr. Ur, Rolex, 137.850 kr. Foto: Rasmus Weng Karlsen.

Hvad er dit bedste råd mod kærestesorger?
– Giv følelserne lov til at være der. Vi forsøger hele tiden at fikse alting, men hvis du har brug for at ligge en dag på sofaen og græde, så gør det. Lev det ud, hvis du er ked af det eller vred! Det er den mest produktive måde at hele et hjerte, der er gået i stykker, på. Som mennesker er vi udstyret til at overleve følelser, og det bliver ikke ved med at gøre ondt i hjertet. Måske bliver det endda bedre end før, når du er ude på den anden side.

LÆS OGSÅ: Cindy Crawford: "Kvinder er meget usikre på sig selv, og det er ikke let at blive ældre".

Kjole, Gucci, 11.165 kr. Armring i guld, Ole Lynggaard Copenhagen, 21.500 kr. Håndknyttet armbånd, Ole Lynggaard Copenhagen, 3.950 kr.Kjole, Gucci, 11.165 kr. Armring i guld, Ole Lynggaard Copenhagen, 21.500 kr. Håndknyttet armbånd, Ole Lynggaard Copenhagen, 3.950 kr. Foto: Rasmus Weng Karlsen.

Hvad finder man altid i dit køleskab?
– Jeg har altid en flaske just in case-champagne liggende.

Hvis døgnet havde 25 timer, hvad ville du så bruge den ekstra time på?
– At læse og rejse. Jeg vil gerne i gang med Naomi Wolfs Promiscuities, og så vil jeg bare rejse alle steder hen. Jeg rejser i forvejen meget, men det er en sult, der aldrig bliver stillet. At rejse tvinger mig til at interagere med nye mennesker, det tvinger mig ud af min comfort zone, og det udvikler mig.

Kjole, Cecilie Bahnsen, 10.500 kr.Kjole, Cecilie Bahnsen, 10.500 kr. Foto: Rasmus Weng Karlsen.

Anbefalet til dig