Sascha Feder
SPONSORERET indhold

"Jeg har levet efter den regel i mange år"

I Sascha Feders hjem i Gentofte er intet overladt til tilfældighederne, når det gælder kvalitet, farver og stil – og det samme gør sig gældende for garderoben. Her møder modeklassikere som frakker, skjorter og bukser med brede ben nordisk minimalisme og nøje afstemte nuancer. Og så følger Sascha sin egen regel om, at et outfit altid skal bestå af minimum tre forskellige farver, men uden at larme.

Af: Caroline Sjørup Foto: Pernille Ringsing
21. dec. 2021 | Mode | ALT for damerne

Stil

"Den er enkel, klassisk, laissez faire og underspillet. Den afspejler min personlighed og larmer ikke. Jeg foretrækker at have tøj på, som jeg ikke kan mærke, at jeg har på. Og jeg går altid efter naturmaterialer – og helst økologiske."

Inspiration

"Jeg inspireres af kunst og arkitektur og er særligt fascineret af tiden omkring 1960’erne. Ellers bliver jeg inspireret af Instagram, Pinterest og de impulser og signaler, som jeg opfanger i gadebilledet. Jeg er meget farvenørdet og arbejder meget med nuancerne i de farver, der bruges til vores produkter i Studio Feder. Det er også de farvenuancer, som jeg foretrækker at bruge i min påklædning." 

Sascha_feder_1.jpg
Hverdagsuniformen er behagelig og minimalistisk og ses her i form af en kashmirstrik fra Aiayu og nederdel fra Forte Forte.

Favoritdesigner 

"Jeg har ikke nogen favoritdesigner, men plukker meget fra lidt forskellige mærker. Jeg er specielt glad for mærker, der repræsenterer et godt håndværk og har sans for farver og æstetik som Forte Forte, A.P.C. og danske Milsted."

LÆS OGSÅ: "Man er smartest, jo kortere tid man har til at tænke over sin garderobe"

Hverdag

"Man ser mig ofte i løse bukser, flade sko, en økologisk T-shirt med en tynd kashmirstrik og så afsluttet med en kort jakke. Bukserne bliver indimellem udskiftet med en længere nederdel, gerne i hør. Det er behageligt at have på og fungerer godt i en travl hverdag. Jeg varierer det oftest ved at kombinere forskellige farvenuancer. Jeg har en regel om, at jeg altid skal have minimum tre forskellige farver på. Jeg har levet efter den regel i mange år. Det giver en god balance i outfittet og passer godt til min personlighed. Du ser mig aldrig helt i sort."

Sascha_feder_9.jpg
Jakke fra Milsted, vintage-sweatshirt og shorts fra Lovechild 1979.

Fest

"Det afhænger meget af anledningen. Jeg kan godt finde på at opgradere min hverdagsuniform med en fin, lille blondeskjorte og en let sandal eller stilet. Hvis det skal være endnu finere, vælger jeg en løstsiddende, længere kjole, som stadigvæk har et lidt afslappet look – men i et finere materiale."

Garderobefavoritter

"Jeg har mange løse bukser og strikbluser. Det er det, jeg føler mig mest tilpas i – og strik kan jeg faktisk bruge året rundt. Derudover har jeg en god stak T-shirts og økologiske pyjamasser til at slappe af i."

Sascha_feder_2.jpg
Kashmirstrik som disse fra People’s Republic of Cashmere er et musthave i garderoben.

Igen & igen 

"Jeg har en svaghed for overtøj, især frakker – men ellers rundhalsede, klassiske strikbluser i farver, der fungerer med resten af garderoben, og masser af bomuldsbukser med brede ben."

Sko

"Flade sko, sneakers eller sandaler til hverdag. Til fest en høj hæl, som er til at holde ud at have på."

Sascha_feder_3.jpg
Sandaler fra Marni og loafers fra G. H. Bass & Co.

Smykker 

"Jeg har de samme smykker på hver dag. Et ur, øreringe og en ring. Uret købte jeg, da jeg fyldte 40 år, øreringene er fra guldsmed Kira Helmer, og ringen, som er en gave fra min kæreste, er fra Æstetik."

LÆS OGSÅ: "Det er dem, jeg altid vender tilbage til og køber igen og igen"

Undertøj

"Jeg foretrækker hudfarvet eller sort undertøj og gerne bøjleløse bh’er. Jeg skal helst ikke kunne mærke, at jeg har det på."

Sascha_feder_8.jpg
Hjemmesæt og sengetøj fra Saschas eget mærke Studio Feder. Sokker fra Norse Project.

Tasker 

"Lige nu er min skuldertaske fra A.P.C favoritten. Den er enkel, funktionel og ikke prangende. Den har en fin blågrå nuance, som er smuk til det meste af mit overtøj. Jeg fungerer ikke med en sort taske; den skal have en eller anden nuance."

Altid i tasken 

"Læbepomade og solbriller."

Sascha_feder_4.jpg
Økologiske beautyprodukter fra Rudolph Care, Tromborg og Real Purity samt hårbørste fra Mason Pearson

Shoppingstrategi 

"Jeg køber kun noget, som jeg har tænkt over længe – nogle gange i månedsvis. Jeg impulsshopper aldrig. Jeg vurderer altid, om jeg i virkeligheden har brug for det, så det ikke bare kommer til at hænge og samle støv."

Butikker

"Blandt mine foretrukne butikker i Danmark er ES på Vesterbro samt Nué-butikkerne og Lubarol i København. Derudover er jeg glad for weshoppen LSJstudio.com."

Sascha_feder_7.jpg
Frakke fra Skall Studio, sneakers fra Adidas og favorittasken fra A.P.C.

En rejse værd 

"Når jeg rejser, finder jeg oftest noget helt uventet, som jeg måske ikke vidste eksisterede, og det gør i sig selv hele rejsen værd."

Største samling 

"Klassiske trenchcoats. De kan fuldende ethvert outfit. Selv når man har lidt kedeligt tøj på, ligner man en million med en trenchcoat over. Det er igen det her med det klassiske – og så kan man krydre det med en lidt mere moderne taske eller sko, og så ser man bare stilfuld ud."

Sascha_feder_6.jpg
Sascha i efterårssolen iført trenchcoat fra Skall Studio, bukser fra Studio Feder og sandaler fra Marni.

Mere af

"Tynde kvalitetsstrikbluser. Jeg bruger dem året rundt, så det er penge givet godt ud. En kølig sommeraften med shorts til og under en quiltet vest om efteråret."

LÆS OGSÅ: "Hvis udstrålingen er der, kan god stil næsten være ligegyldig"

Yndlingstendenser 

"Bukser med brede ben og det løse fit, der møder klassisk elegance."

Sascha_feder_5.jpg
Bukser fylder godt op i klædeskabet i Gentofte og findes i flere farver og mønstre. Her ses tre par fra Studio Feder og Ficus Folium.

Bedste køb

"Mit Ole Mathiesen-ur, som jeg købte til min 40-års fødselsdag. Det er tidløst og passer godt til min stil. Det forener æstetik og kvalitet."

Seneste køb 

"En quiltet vest fra LSJ Studio. Den er skræddersyet og er bare et kunstværk i sig selv. Den har været på ønskelisten længe, og jeg drømmer allerede om én mere, så jeg kan skifte lidt. Jeg bruger den både indendørs og ude – så længe vejret er til det."

Mest opsigtsvækkende køb

"Jeg køber aldrig noget opsigtsvækkende; alle mine køb er velovervejede og skal kunne leve længe."

Sascha_feder_10.jpg
Sneakers fra Adidas, T-shirts fra Studio Feder og skjorte fra Skall Studio.

Aldrig uden 

"Min ring fra min kæreste, som er lavet af guld og har små diamanter på forsiden og en hemmelig diamant på bagsiden."

Klar på 5 minutter 

"Heldigvis har jeg ikke så mange valgmuligheder, som jeg skal stå og tænke over. Jeg praktiserer en lidt minimalistisk tilgang til tøj, så valget falder typisk på bukser i økologisk bomuld, en tynd strik, flade sko og en løs jakke."

God stil 

"Klæd dig, så det fremhæver din personlighed og passer til din statur, kombinér det klassiske og det moderne, og sammensæt fine farvenuancer på kryds og tværs."

Anbefalet til dig