kærlighed
SPONSORERET indhold

7 genveje, der booster kærligheden

Romantiske weekendture, lange seancer med hed sex og timevis af dybe snakke er fantastisk, men du behøver faktisk ikke mere end 20 minutter for at styrke dit forhold. Personlig rådgiver Daisy Løvendahl giver dig hendes bedste fif til at booste kærligheden.

Af: Daisy Løvendahl Foto: Getty
24. mar. 2017 | Sundhed | ALT for damerne

1. 20 minutters kæresteri

En lille daglig indsats kan gøre en ret stor forskel for jeres forhold. Helt præcist kræver det kun 20 minutter af jeres tid. 20 minutter er mindre end de fleste serier på Netflix, og de 20 minutter, I eventuelt kommer senere i seng, er ikke det, som gør jer udkørt hele dagen efter. Det er, taget ud af en dag på 1.020 minutter, faktisk ret kort tid – det efterlader hele 1.000 minutter til alt det andet! Pointen er, at I to bruger lidt tid sammen hver dag til bare at være kærester. Hvor det ikke handler om at koordinere kalendere, aftale, hvem der henter i morgen, eller hvad I skal spise på torsdag. Men hvad nu, hvis man ikke engang kan finde 20 minutter? Mit svar er altid: brug den tid, I har. Det vigtige er ikke, om du bruger 20, 15 eller 8 minutter, men at du bruger lidt tid med den, du elsker.

2. Hvordan går det med dig?

Åbne spørgsmål er generelt undervurderede. Samtidig er de enormt kraftfulde. Det kan måske være svært lige at formulere et fyldestgørende svar, men de fleste nyder at blive spurgt til. Så spørg med åbent sind til den anden, og lyt uden at komme med svar, medmindre du inviteres til det. Hvis du er heldig, bliver du også spurgt. Måske ikke i dag, men så i morgen

LÆS OGSÅ: Sådan puster du nyt liv i dit parforhold

3. Måske kunne man også...

Ja! Alt er muligt. Der er ingen grænser for, hvordan du bruger de 20 minutter. Du må bare ikke hive din indre direktør ind over seancen og se det som dit snit til lige at tale næste forældremøde igennem eller læsse frustrationerne over din chef af på din kæreste. De 20 minutter handler om jer. Kun om jer.

4. Kys, kys, kys

Når nu du bruger 20 minutter med din kæreste, så kunne I jo også kysse lidt. Måske ikke meget eller som i Hollywood, men bare lidt tantekysseri på kinden eller i nakken. Det er selvfølgelig tilladt at kysse mere og lade kyssene være forbudt for mindreårige. Kys giver nærhed.

5. Drøm sammen

Mange par oplever, at deres forhold mest handler om Familielivet ApS. Firmaet, begge parter har aktier i, og hvor der jævnligt skal diskuteres prioriteter og handles. Det er nok en nødvendighed, at der er et fælles firma, hvis det hele skal køre, men parforholdet dør langsomt, hvis det kun handler om det. Så forestil dig, at du i aften er 17 år, og du taler med din kæreste. Hvad drømmer du om? Hvad vil du gerne opleve i dit liv? Hvor ville du rejse hen, hvis du havde pengene til det? Spørg, og fortæl. Del dine drømme, og lyt til din kærestes. Lad jeres forhold være et sted, hvor drømmene inviteres ind, og hvor I sammen kan fantasere om fjerne lande og vilde visioner.

LÆS OGSÅ: 20 tips og tricks til en sund hverdag

5. Aftenkaffe & ostemad

Mine oldeforældre drak altid aftenkaffe og spiste en ostemad. De sad i køkkenet med radioen tændt og afsluttede hver dag på den måde. Når jeg sad med ved bordet, lyttede jeg til dem tale om stort og småt. Nogle gange tog min oldefar hendes hånd og aede den med sine fingerspidser. I dag går verden stærkt. Der er 200 tv-kanaler, Netflix, mobiler og en mailbakke, som man aldrig kommer i bund med. Vi kan nemt komme til at glide fra hinanden, mens vi lige besvarer en besked og går med børnene til håndbold. I stedet kan vi vælge at finde vores egne ritualer, hvor vi dagligt er sammen. Mine oldeforældre drak aftenkaffe i køkkenet og rundede dagen af over en ostemad. Hvad gør du?

7. Kram Jer til overskud

At kramme er virkelig en god genvej til mere overskud og nærvær. Når vi krammer og rører en, vi holder af, udløser det gode følelser i os og skaber ro og kærlighed i både krop og sjæl. Det er også en meget enkel, ukompliceret og nem genvej til at være tættere sammen. Et godt kram kan udføres på mange måder, men et godt trick er at skiftes til at være den, der giver berøring, og den, der bliver rørt ved. Man kan også kramme hinanden og bare nyde at ligge tæt og lytte til hinandens åndedrag.

LÆS OGSÅ: Fem tips til velvære og sund balance i en travl hverdag