tips til en sund hverdag
SPONSORERET indhold

20 tips og tricks til en sund hverdag

Hvordan får du passet sundhed og træning ind i en travl hverdag, hvor du også lige skal være en god kollega, kæreste, mor, veninde og meget andet? Få vores bedste tips her.

Af: Stefanie Curtis Foto: Getty Images
21. mar. 2017 | Sundhed | Fit living

1. “Læs”, mens du træner

Der er ikke noget bedre end en god bog. Desværre er det ikke altid lige let at finde tid til at læse. Men hvad med en lydbog? Det lyder lidt momset, men det er faktisk drønhyggeligt. Hør din yndlingsbog, imens du træner, løber eller går en lang tur. Hent dine lydbøger på Mofibo-appen, der har tusindvis af lydbøger, som du frit kan lytte til for 129 kroner om måneden.
Abonnement, Mofibo, 129 kr.,

2. Slank & øko

Har du prøvet Aarstiderne? Det er nok ikke new rocket science for dig, at du kan få måltidskasser sendt direkte til din dør, men kassen gør faktisk en stor forskel i en travl hverdag. Du sparer nemlig dig selv for både overvejelser om, hvad du skal finde på til aftensmad, tid på at købe ind og kalorier i regnskabet, hvis du vælger for eksempel slanke- eller low carb-kassen.
Måltidskasse, aarstiderne.com, fra 276 kr. per person i fire dage.

LÆS OGSÅ: 4 tips til en mættende smoothie

3. Book dig selv

Det kan være svært at få prioriteret træningen i travle perioder. Skriv derfor din træning ind i kalenderen, og prioritér dine træningsaftaler på lige fod med møder – du kommer, til tiden, velforberedt! Book eventuelt en personlig træner eller et bootcampforløb, så du står yderligere til regnskab for at overholde din træning og dine mål og opnår det bedst mulige resultat.

4. 9 to 7-eleven

Når du er på farten, og sulten melder sig, gælder det om at have sunde mellemmåltider i baghånden. Smut forbi 7-eleven, og prøv blandt andet deres neutrale kyllingespyd – et nemt, sundt og proteinrigt mellemmåltid – eller salaterne fra Protein Kitchen, Palæo og Cofoco. Salat, Protein Kitchen, 45 kr.

5. Spis grønt til

Husk grøntsagerne, også i en travl hverdag, hvor det kan være lidt ekstra svært. De officielle anbefalinger lyder på 600 gram grønt om dagen, her tæller frostgrøntsagerne også med, de er nemlig lige så gode som almindelige grøntsager. Grøntsagerne bliver frosset ned kort tid efter høst, hvilket gør, at de bevarer deres vitaminer og mineraler. Gør det nemt for dig selv de aftener, hvor du ikke har så meget tid, ved at have grøntsager i fryseren klar til brug.

LÆS OGSÅ: Antiinflammatorisk kost - hvad gør det egentlig ved kroppen?

6. Omega-3 to go

Når du heller ikke liiige at få dine omega-3-fedtsyrer? Klik ind på retnemt. dk, og bestil en måltidskasse med fisk. I kassen får du sendt alt, hvad du skal bruge til retten, der tager maks. 30 minutter at forberede! Yes, der er ingen undskyldninger – heller ikke, at du ikke er hjemme til at modtage kassen. Råvarerne er nemlig pakket ind, så det kan holde sig hele dagen.
Måltidskasse med fisk, retnemt.dk, priser fra 49 kr. pr. person inklusive fragt

7. Michelin-mad for 85 kroner

Byd dine middagsgæster på lækre michelin-retter med GoTipster – et koncept, der samarbejder med nøje udvalgte restauranter og kokke. Bestil din mad online, og spar tid på indkøb, og undgå at stå i køkkenet en hel eftermiddag. Men så er det vel også vildt dyrt? Nej, retterne fås for den labre sum af 85 kroner.
GoTipster leverer til postnumre fra 1000-2450. Ret, gotipster.dk, fra ca. 85 kr. pr. person

8. Farvel supermarked, hej netshopping

Download nemlig.coms app, og klar indkøbene i toget, på arbejdet eller hjemmefra, og få levering til døren dagen efter. Du bestemmer selv hvornår, du skal blot minimum købe for 400 kr. Du kan også finde opskrifter, som du blot skal klikke på, og så kommer dine varer til retten automatisk i din indkøbskurv. Indkøb, nemlig. com, levering fra 4 kr.

9. Vand, vand, vand

Har du også svært ved at få drukket nok vand i løbet af dagen? Dehydrering er hverken sundt for dig eller din hud. En god idé kan være at drikke et glas vand før hvert måltid, på den måde husker du dig selv på det. Du kan også investere i en lækker drikkedunk, du altid har med dig eller stående på dit bord på arbejdet, så du kan få drukket de anbefalede 1,5 liter vand om dagen.

LÆS OGSÅ: Michelle Kristensen: Sådan får du drukket mere vand

10. Sunde snacks

Husk små og store snacks til tasken, så du undgår at blive for sulten op til dine hovedmåltider og spiser meget mere, end du reelt har brug for. Prøv de nye MÄT-bar, der findes i tre forskellige proteinrige udgaver – peanut & chokonibs, hindbær & vanilje eller lakrids. Barerne er i øvrigt økologiske og glutenfrie. MÄT-bar, 20 kr.

11. Løb hjem fra arbejde

Brug din transport som træning. Hop i løbetøjet, når arbejdsdagen er slut, og løb hjem. Invéster i et par gode løbesko og en let løbetaske, som du, uden det store besvær, kan have dine ting med i. På den måde får du hurtigt klaret dagens træning uden egentlig at skulle finde ekstra tid til det.

12. Dobbelt op

Lav mad til flere dage, når du alligevel er i gang. Det sparer dig for tid i fremtiden og gør det supernemt at servere sund, hjemmelavet mad. Investér i tupperware, der eventuelt kan tåle både frost og mikroovn, så du bare lige kan sætte bøtten ind i mikroovnen, et voila – bon appetit!

13. SMAGfuld take-away

Hos SMAG får du sund mad baseret på sæsonens råvarer. Deres udvalg af velsmagende salater bliver skiftet ud hver uge, og er du ikke til salat, kan du vælge en sund sandwich eller varm ret. Find SMAG i København Ø, K og N. Salat, smagnu.dk., fra 52 kr.

14. Step by step

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du går 10.000 skridt om dagen. Investér i en skridttæller eller aktivitetsuret Nike Apple Watch Series 2, der kan registrere din daglige aktivitet. Hent kaffen fra kaffemaskinen længst væk, tag kaffen to go til din næste kaffeaftale, eller ’walk and talk’ til dine møder. ALT tæller.

LÆS OGSÅ:Hvad sker der i kroppen, når du går 10.000 skridt? 

15. Træn derhjemme

Har du svært ved at finde tid til din træning, så få den klaret derhjemme. Find inspiration til hjemmetræning på side 70, hvor du får 4 gange 20 minutters træningsprogrammer uden redskaber, som du nemt kan lave derhjemme, når det lige præcis passer dig.

16. Chic workout

Træningen er bare lige lidt sjovere i et spritnyt outfit. Har du ikke tid til den helt store shoppetur, så hop ind på for eksempel sport24.dk, og shop alle de nye styles inden for træning.

17. Vitaminboost

Er du også træt af have alle mulige forskellige kosttilskud liggende, som du aldrig husker at tage? Zentabox samler lige præcis det tilskud, du har brug for i små pakker til din hverdag. Opret en gratis sundhedsprofil på zentabox.dk, og modtag en skræddersyet pakke til dit behov. Pakken indeholder tilskud til fire uger, og hver fjerde uge modtager du automatisk en ny pakke.
Kosttilskud, Zentabox, fra 195 kr.

18. FIT og stærk med apps

Nike+ Training-appen NTC er en trænings-app med over 100 træningsprogrammer til hjemme såvel som i centeret. Med programmer og videoer af træningen får du din egen personlige træner, der hjælper dig igennem træningen. Vælg træning ud fra niveau, intensitet, redskaber og hvor meget tid du har.
Nike+ Training, gratis i App Store.

19. Morgenmad to go

Sørg for at have et lager af små skyr eller yoghurt i køleskabet, og tag en med på vejen til arbejde, eller køb din morgenmad på farten, hvis du er kommet af sted uden.

20. Challenge

Udfordr dine kollegaer med en ugentlig planke eller pushup-challenge i dagens pauser.

LÆS OGSÅ: Så meget er 200 kalorier af 16 forskellige fødevarer

LÆS OGSÅ: Sådan fyrer du op for din forbrænding