sponsoreret indhold
Glad kvinde med overskud
SPONSORERET indhold

5 tips til velvære og sund balance i en travl hverdag

Nemme økologiske brødblandinger, hjemmespa og yoga i stuen er nogle af de ting, der kan give en sundere hverdag med masser af overskud på kontoen.

09. mar. 2017 | Sundhed

Nogle gange kan det godt virke som et mysterium, hvordan nogle finder tid til det hele, når man tænker på, at vi alle har lige mange timer i døgnet til rådighed. Vi har alle den der veninde, som finder tid til både løbeture, karriere, hjemmebag og familieliv. Med disse fem fif kan du også få en bedre harmoni i den travle hverdag.

Vi har nemlig samlet nogle tips til en sundere hverdag - med overskud. Og det bedste: er, at du stadig kan nå de praktiske gøremål, for de fem metoder er (heldigvis) ikke særlig tidskrævende, selvom de er effektive.

1. 20-30 minutters yoga hjemme i stuen

Der findes flere apps og websites, som giver dig oplevelsen af at have din helt egen yogainstruktør hjemme i stuen. Selv en kort session med yoga kan give dig en ro og balance i kroppen, som bidrager til personlig velvære. Det har lidt samme funktion som meditation, samtidig med at kroppen får et tiltrængt udstræk. Yoga kan give dig en blid start på dagen og give energi til resten eller få dig til at sove bedre, hvis du i stedet gør det før sengetid. Nogen påstår endda, at særlige yogaformer kan erstatte søvn, så det er ingen undskyldning, at man er for træt. Prøv for eksempel app’en Pocket Yoga til 25 kr. eller yogastream.dk (website, hvor man opretter profil og betaler et månedligt kontingent på 99 kr.).

2. Start dagen (nemt) med duften og smagen af hjemmebagt brød


Finax økologiske brødblandinger til en lækker brunch.

En ny linje af produkter fra Finax gør det nemt for dig, som elsker at bage, men som ikke kan finde tiden til det, at nære bageglæden på den overskudsagtige måde. Nu kan du nemlig få smagfulde økologiske brødblandinger, som gør det nemt og overskueligt at bage fx koldhævede boller og amerikanske pandekager. Kræs om dem du holder af og få en god start på dagen med hjemmebag, der luner i det lille hjem. Rør fx en dej til koldhævede boller om aftenen, klat bollerne ud på en bageplade om morgenen og drys med lidt chiafrø, før du går i bad, så de kan bage, mens du bader. Voila: Sunde økologiske morgenboller, god karma og en dejlig start på dagen for hele familien.

"På ALT for damerne har vi haft besøg af Finax, som lavede en lækker brunch med deres skønne økologiske bagværk. Det var et dejligt input i vores travle hverdag. Bare duften af hjemmebagt brød, frisk frugt og læskende smoothies var ren velvære".

Med Finax økologisk mel, frø, kerner og blandinger kan du nemt lave fx:

Koldhævede boller

Ingredienser

Sådan gør du;

 1. Rør gæren ud i lunkent vand (ca. 28°C) og tilsæt pakkens indhold.
 2. Rør dejen sammen med en røreske og ælt i ca. 5 minutter.
 3. Dæk skålen til og lad dejen hæve i køleskab i minimum 6 timer (maksimum 24 timer).
 4. Form ca. 10-12 boller med en ske eller fugtig hånd og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Drys evt. med solsikkekerner eller havregryn.
 5. Forvarm ovnen til 240°C, sænk temperaturen til 225°C (Varmluft 200°C) og bag bollerne i midten af oven i 15-20 minutter.

Amerikanske pandekager

Ingredienser

Sådan gør du;

 1. Kom pakkens indhold i en skål og tilsæt 3 dl koldt vand.
 2. Pisk dejen, til den er glat uden klumper og lad den hvile i 5 minutter.
 3. Smelt lidt smør på en pande og hæld dejen på i små portioner (3-4 spsk. pr. pandekage).
 4. Bag pandekagerne ca. 2 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.

Chiagrød med mandelmælk

Ingredienser

Sådan gør du;

 1. Bland chiafrø og mandelmælk sammen og kom blandingen i en bøtte/beholder med låg.
 2. Lad det stå på køl i mindst 10-12 timer. Chiafrø binder deres egen vægt 10-12 gange.
 3. Rør chiagrøden op med skyr og smag til med vaniljesukker.
 4. Anret grøden i små glas, top med ristede nødder, friske bær eller bærkompot.

Find flere lækre opskrifter fra Finax her - brunch scones, proteinboller og meget mere...  

3. Hjemmespa omringet af hyggelys og indhyllet i bobler, salte og dufte

I stedet for at gå i seng med en god bog, se et afsnit af yndlingsserien på Netflix eller bare sove, kan det være en god ide at afstresse kroppen med en lækker hjemmespa – eller et afslappende bad, om man vil. Forkæl dig selv med en halv til en hel times ro omsluttet af varme bobler, stearinlys og gerne en lækker badesalt med en beroligende og blødgørende effekt. Du vil ikke fortryde det - og dine trætte fødder vil takke dig.

4. Lav madplan – og få det leveret til døren

De sidste mange år har det vundet indpas i mange familier, særligt børnefamilier, at lægge en madplan og få varerne leveret til døren. Udover at det gør hverdagen nemmere og frigør tid til andre ting og aktiviteter, giver det også ro i maven at vide, at det er der styr på aftensmaden. Man kan vælge at bruge en leverandør som Nemlig.com, hvor man selv vælger alle sine varer, og som rummer et bredt sortiment af økologiske varer. Det er også en mulighed at benytte sig af fx Årstiderne eller Ret Nemt, som laver deciderede måltidskasser. Her er kasserne typisk sammensat efter måltid, sæsonens råvarer og antal personer – og madpyramiden er tænkt ind, så der er altid masser af grønt i retterne. En ekstra bonus er, at man samtidig undgår madspild, hvilket jo kan være en motivation i sig selv.

5. Få pulsen op et par gange om dagen

Du har helt sikkert hørt det før, men det gør det ikke mindre rigtigt. Der skal ikke så meget til at få en sundere hverdag – de små ting kan gøre en stor forskel for din sundhed. Derfor lyder det sidste råd herfra: Tag trappen fremfor elevatoren, gå de korte distancer i stedet for at tage bussen/metroen og tag cyklen i stedet for bilen, når du har muligheden. I større byer er det tit lige så hurtigt, og barrieren er ofte placeret i din kærlighed til varmen i bilsædet. Kroppen har godt af at blive brugt, og hvis du starter dagen med 5-10 minutters træning, hvor du får pulsen op (fx på en cykeltur til jobbet), så vil din krop fortsat arbejde i timerne derefter. Det er en hurtig og effektiv måde at sætte gang i forbrændingen i en travl hverdag. Gentag evt. succes’en igen hen imod aftenen, og hermed har du de bedste vilkår for at forbrænde de kalorier, du indtager i løbet af dagen. Du bliver altså både sundere og får mere energi.