Sund og slank med Anne Bechs styrketræningsprogram
SPONSORERET indhold

Sundere, slankere & stærkere med Anne Bech

Anne Bech deler ud af sine bedste sunde tips + 5 træningsøvelser, der giver stramme balder, tonede arme og flad mave.

Af: Susanne Knutzen
30. dec. 2016 | Sundhed | ALT.dk

Anne Bech har været i fitnessbranchen siden 1996. I mange år ledte hun efter den mest effektive måde at blive slank, sund og veltrænet på – selv har hun oplevet både at veje for meget og have været ramt af stress. Hendes udfordringer løste sig, da hun udviklede sin egen trænings- og livsstilsmetode, som hun har døbt FIT (Firming Intensive Training).

I sin nye bog, Sund & slank på 6 uger, deler Anne Bech ud af de mest effektive træningsprogrammer, opskrifter og fif fra sine tidligere bestsellere. Sund og slank på 6 uger bygger på Anne Bechs helt egen FIT-metode, der er ligetil og passer perfekt ind i en travl hverdag. Øvelserne kan laves hjemme på stuegulvet, og opskrifterne er så enkle, at man slipper for at stå i køkkenet i timevis

SUND OG SLANK - SÅDAN!

"Jeg har hjulpet mange kvinder med at få en krop, de føler sig hjemme i. For det er i virkeligheden det, der er målet: at få en krop, du føler dig hjemme i. Og for mig personligt, og for de klienter, jeg har haft mellem hænderne, har det betydet: følelsen af at have en sund og slank krop, mere end det har været at kunne passe en bestemt tøjstørrelse.

Her er det vigtigt at huske en ting, når du tænker på, hvad målet for din krop skal være: Det, der er udgangspunktet for dig, kan sagtens være målet for en anden. Og omvendt. Vi kommer alle sammen med forskellige udgangspunkter, men vi kan bruge mange af de samme ting og teknikker som motivation og inspiration til at opnå den krop, som passer til os.

Jeg har skrevet otte bøger om at komme i form. At spise sundere, at træne og at komme i den form, man drømmer om. Jeg har i min nye bog samlet de nemmeste og mest effektive øvelser og opskrifter i et program, som gør det helt ligetil at gå i gang eller komme tilbage på sporet."

”HVORFOR SKAL VI GÅ SÅ MEGET OP I, HVORDAN VI SER UD?”

Det er egentlig heller ikke så meget spejlet, der skal fortælle dig, om du har opnået dit mål. Det er følelsen i kroppen. Følelsen af at være: 
★ Fit
★ Feminin
★ Stærk
★ I dit livs form

Og ikke mindst følelsen af, at det er dig selv, der har nået målet. Den følelse kan ikke byttes med ret meget andet. 

SÅDAN BLIVER DU STÆRKERE, SLANKERE OG SUNDERE

Man kan sammenligne din kropsforvandling med en taburet. Hvis du vil være stærkere, slankere og sundere, skal du kunne stå på taburetten i alle dage, der kommer, resten af dit liv. Derfor er det vigtigt, at taburettens tre ben er stærke:

★ Træning
★ Kost
★ Livsstil.

Hvis du tager ét af benene væk, så vælter taburetten. Måske har du trænet godt eller spist sundt, måske endda begge dele, men stadig ikke opnået de resultater, du havde drømt om? Så er det tid til at overveje, om du har gjort alle tre ben på taburetten stærke nok.

For at blive stærkere, slankere og sundere er det vigtigt, at du får dit liv sat i system, så din krop ved, hvad den har at regne med. Det kan virke firkantet og ensformigt, men sådan kan kroppen allerbedst lide det. Dermed ikke sagt, at det hele tiden er det samme, du skal lave. Men din krop vil elske, at du har en fast rytme.

STÆRKERE: træning og bedre restitution ved optimeret søvn. 
SLANKERE: træning, der styrker dine muskler, og mad, der aktivt arbejder for at komme af med fedtet og giver dig mere energi. 
SUNDERE: faste rytmer for kroppen, optimeret optag af vitaminer og mineraler, gode fedtsyrer til din krop og bedre fordøjelse ved at spise nok fibre og drikke masser af vand.

SUND OG SLANK – HVAD ER HVAD?

Når man hører ordene ”sund” og ”slank”, tænker man tit, at de to ting hører sammen. Men det gør de ikke nødvendigvis. Man kan sagtens være sund uden at være slank, og man kan sagtens være slank uden at være sund. Det handler mest af alt om din målsætning.

HVAD ER SUND?

★ Sund er at træne ca. tre gange om ugen, spise grove kornprodukter, grøntsager, frugt, magre protein- og mælkeprodukter, drikke meget vand og give sig selv lov til at fodre den søde tand hist og her i ugens løb med tørret frugt og lidt sukker.

HVAD ER ”SLANK”?

★ Slank er at træne ca. fire gange om ugen, spise masser af grøntsager, magert protein, sunde fedtsyrer, drikke masser af vand og holde faste sengetider. Slank er KUN at spise kornprodukter, tørret frugt, sukkerholdige fødevarer eller alkohol i form af vin én gang om ugen. Resten af tiden er det lukket land.

5 ØVELSER TIL EN SUND & STÆRK KROP

TRICEPSDIP PÅ STOL: Træner din overkrop og dine arme 
★ Sæt dig på kanten af stolen, og placer hænderne ved siden af dine lår, dine fingre skal pege fremad.
★ Læg vægten på dine hænder og arme, og løft numsen ud over kanten.
★ Hav fødderne fremme, så de mindst er en lille smule foran dine knæ (jo længere væk dine fødder er, jo hårdere er øvelsen).
★ Bøj armene, og stræk op igen.
★ Gentag 12-15 gange.

SKULDERPRES MED VÆGTTASKE (6 kg): Træner overkrop og arme 
★ Stå med skulderbredde mellem fødderne.
★ Tag fat i tasken, så du har en god balance med den.
★ Stræk armene lige op over hovedet.
★ Spænd i maven, og svaj ikke i ryggen.
★ Tag langsomt tasken ned igen, og gentag øvelsen 12-20 gange.

BUTT-SQUEEZE MED VÆGTTASKE (6 kg): Træner ben og bagdel
★ Læg dig på ryggen.
★ Sæt fødderne i gulvet i skulderbredde.
★ Pres numsen opad med vægten ved hofterne.
★ Sænk numsen igen, uden at den rører ved gulvet.
★ Gentag 15-20 gange.

FRONTLØFT MED VÆGTTASKE (6 kg): Træner overkroppen 
★ Stå med afstand mellem fødderne.
★ Hold vægttasken i hænderne foran dig.
★ Løft armene op med vægten lige foran ansigtet.
★ Sænk kontrolleret tasken ned igen og gentag øvelsen 12-20 gange.

JUMP-SQUAT MED VANDVÆGTE (2 x 2l vandflasker): Træner core, balder og ben. 
★ Stil dig med fødderne i skulderbredde og en vandvægt i hver hånd.
★ Bøj benene ned i en squat.
★ Sæt af, og lav et hop.
★ Giv efter i knæene, når du lander.
★ Kom ned i squat igen.
★ Gentag 15-20 gange.


Anne Bech, Sund og slank på¨6 uger, Gyldendal, 90 kr.