sports bh

Foto: Getty 9 sportsbh'er til både store og små bryster

sports bh

Få styr på barmen: 9 geniale sportsbh'er

Hver gang du hopper eller løber et skridt og lander, hopper den gennemsnitlige barm seks centimeter sydpå. Det er derfor vigtigt, at du bruger en sportsbh, der passer til dine bryster og dit aktivitetsniveau.

LILLE BARM
Selv om du ikke har problemer med, at brysterne stikker af, er det stadig vigtigt, at du har en god sportsbh med den korrekte støtte og ikke blot bruger dine almindelige bh’er til træning.
Skåle: Skåle er ikke en nødvendighed for dig. Faktisk er det nok mere en ulempe end en fordel. Der er ikke særlig meget at holde styr på, men det der er, bliver bedst holdt på plads uden skåle. Godt nok giver det et lidt fladere frontparti, men det støtter langt bedre. Og selv små bryster, kan blive lange, eller i hvert fald længere, hvis du ikke passer ordentligt på dem.
Stropper: Med små bryster følger også mindre krav til stropperne. Du kan sagtens nøjes med stropper uden justeringsmuligheder. Den mest populære form er bryderryggen, som giver god støtte og sidder behageligt.
Hægter: Der er heller ikke det store behov for hægter, når dine bryster ikke fylder så meget, her fungerer en elastikkant bedre. Hvis du har en smallere eller bredere overkrop end gennemsnittet, kan det dog måske være en fordel, så omkredsen passer bedre sammen med størrelsen på dine bryster

3 x BH'er med low support

3 x BH'er med medium support

Stor barm
Har du en stor barm? Dejligt for dig! Men husk lige at passe på den. Sørg for, at du vælger en sportsbh med tilstrækkeligt støtte, så du skåner både ryg, nakke og bryster.
Skåle: Det er ofte en fordel at gå efter sports-bh’er med skåle. Det giver en bedre støtte omkring hele brystet. Skålene skal dele brysterne, og der skal være et ekstra stykke stof i skålene. Bh’er uden skåle kan dog også sagtens fungere til din barm. Det vigtigste er blot, at den sidder godt til, så din barm bevæger sig mindst muligt.
Stropper: Vælg en model, der har justérbare stropper for at sikre dig mest mulig støtte og undgå, at barmen hopper for meget undervejs. På den måde kan du også jævnligt justere til og fra, når sportsbh’en med tiden giver sig. Modeller med helt tynde stropper er et no go, ligegyldigt hvor pæne de er! De er slet ikke lavet til at give den støtte, du har brug for. Her gælder komfort frem for coolness!
Hægter: Hægter frem for elastisk kant gør, at sportsbh’en sidder bedre til under brystet og derved giver bedre støtte. Det kan ofte være svært at finde en sports-bh uden hægter, som passer i både skål og omkreds, da de er lavet i standardstørrelser.

3 x BH'er med high support

Højintenstræning vs. Lavintenstræning 
Dyrker du træning med høj intensitet som løb, HIIT og boksning, er din barm mere belastet under træningen. Det er derfor vigtigt, at du, uanset hvilken skål du bruger, opgraderer til en sportsbh med mest mulig støtte. Altså en model med skål, justérbare stropper og hægter i ryggen til den store barm og en mediumstøttende model med bryderryg, justérbare stropper og hægter til den mindre barm.

Lavintenstræning, som eksempelvis styrketræning eller yoga, der ikke udsætter brysterne for så mange stød, kræver ikke lige så meget støtte. Her kan du nøjes med en mediumstøttende bh, der har bryderryg med/uden skåle og uden justérbare stropper og hægter, hvis du har store bryster. Har du mindre bryster, kan du faktisk nøjes med en low support-model, der har tynde stropper og ingen hægter.

LÆS OGSÅ: 10 musthaves til vinterløb

LÆS OGSÅ: Test af vintertights

LÆS OGSÅ: Skiferie uden ski: Fatbiking & snowhiking

3 tips til prøverummet

1. Sports-bh’en skal kraftigt begrænse din barm i at hoppe op og ned. Test det ved at hoppe og svinge med armene i prøverummet.
2. Gå rundt ved prøverummene eller i butikken med bh’en under en bluse, så du kan mærke, om du kan bevæge dig frit og behageligt. Bh’en må ikke hæmme dig.
3. Træk armene op over hovedet, og stræk dig, alt hvad du kan. Bh’en skal stadig sidde til og godt om barmen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Træning og Bryster