kvinde i seng

Foto: Getty Du er ikke egoistisk, fordi du vælger dig selv og din lyst til. Du er bare menneskelig.

Sådan bliver du bedre til at tænde din lyst

Mange kvinder ønsker sig en kæreste og elsker, der kan få deres indre sexgudinde frem, men sandheden er, at ingen kan lokke noget frem, som ikke allerede er bare lidt til stede. Så sørg for at have flammen brændende i dig. Her er 5 konkrete tips til at holde dig i kog.

1. Hvornår slukker du dig selv?

Jeg vil gerne vædde en flaske champagne på, at du sagtens kan beholde trusserne på, når du tænker på vasketøj, mails og din kærestes fejl. I det hele taget er vi kvinder verdensmestre i at slukke os selv, for vi har hele tiden vigtigere ting at ordne end at forholde os til noget så egoistisk som vores egen lyst. Men vi spænder ben for os selv, når vi gør det. Vi ender med at føle os udmattede, tørre og kedelige. Så stop op lige nu, og stil ind på, hvad der slukker dig og din lyst. Bliv helt klar på det, og begynd at gøre mindre af de ting. Du kan eventuelt skrue 10 % ned uge efter uge og opdage, hvordan det så føles at være dig. Du er ikke egoistisk, fordi du vælger dig selv og din lyst til. Du er bare menneskelig.

Læs også: Parforhold: Sådan tager I de svære samtaler

2. Hvordan tænder du dig selv?

Lige nu tænker jeg ikke kun fysisk. Så før du begynder at tænke i bryster og balder, så bred spørgsmålet ud, og lad os begynde med dit sind. Hvordan tænder du dig selv oppe i hovedet? Hvilke tanker kan du gøre dig om den, du elsker med, din krop og dit liv, som giver dig lyst? Som åbner dig for at kunne tage imod og give nydelse? Du skal kende svaret på de spørgsmål, for lyst begynder ikke på sengekanten. Den er der hele tiden. Lyst er forbundet til livsglæde, til erotisk bevidsthed og evnen til at lege og flirte med andre med mennesker. Den er ikke begrænset til dine erogene zoner eller selve det at have sex. Så hvis du gerne vil føle dig mere tændt, så tænk bredt. Inviter nydelse, leg, frihed og kærlige tanker ind i din hverdag. Giv dig selv alt det, der vækker dig til live. Så skal lysten nok følge som benzin på et bål.

3. Værn om din skønhed

Når du dyrker din følelse af at være lækker, hvad sker der så med dig? Mange, jeg har talt med, oplever, at de føler sig bedre tilpas, at de føler mere overskud, og at de er mere modtagelige for flirt og romantisk kontakt. Derfor vil jeg også opfordre dig til at dyrke din følelse af at være en smuk, attråværdig og skøn kvinde. Personligt kender jeg vidunderlige kvinder i alle størrelser og med meget forskellige udtryk. Derfor handler det ikke om, at du skal gå i hæle, vise bryster eller have læbestift på. Du skal bare gøre det, der får dig til at føle dig lækker. Du ved, hvad det er. Tricket er, at når du værner om det, værner du også om din gnist. Giv din skønhed prioritet og oplev, hvad det gør ved din følelse af at være åben, modtagelig og klar til at blive sat i kog.

Læs også: Spark nyt liv i dit parforhold: 4 vaner du skal droppe

4. Flirt med verden

Send et smil til den flotte mand, der arbejder på kontoret ved siden af. Eller ham den totalt usexede, men meget sjove fyr, du nogle gange står ved siden af, når du køber kaffe. Hey – flirt lidt med dine veninder, når nu du er i gang. Flirt er ikke en opfordring til sex. Det er ikke trin et ud af ti. Det er ren livsglæde og følelsen af at være til stede i verden. Så smil, grin, vift med dine smukke øjenlåg og tillad dig selv at stråle lidt mere. Det booster 100 % tændingen.

5. Rør ved dig selv

Det er en rigtig god idé at være ikke bare gode venner med, men gerne ligefrem lidt forelsket i dig selv. I hele dig. Med hud, hår, deller, fejl og utilstrækkeligheder. Det er virkelig svært at give nydelse til en, der ikke nyder sig selv. Det er muligt, men det er meget at bede et andet menneske om. Derfor mener jeg, at du skal elske din egen krop og kende den virkelig godt. En god måde at øve sig i dette er ved at røre ved dig selv. Etabler således en dyb kontakt til din egen krop. Rør dig selv som en del af din kropspleje. Kom creme på din hud, men gør det langsomt og med sanselighed. Tillad dig selv virkelig at mærke dine egne berøringer. Dyrk også gerne sex med dig selv. Gå på opdagelse i dit køn, og opdag det på ny. Begynd måske med blide strøg udenpå og gør det hver dag i en uge. Lad være med at gå i gang med den store orgasmejagt. Øv dig hellere i at være på opdagelse uden noget formål.

Læs også: Del dine sexfantasier med den, du elsker

Lysten begynder i dig selv

Mange oplever sexlyst som relationelt. Hvis du er tændt, bliver jeg lidt mere gloende. Hvis du nyder det, jeg gør ved dig, får jeg mere lyst til at blive ved ... Derfor er det essentielt at kunne tænde sig selv. Er der en lille gnist, kan den, du elsker med, bedre puste til ilden og få den til at flamme op. Lyst er ikke noget, vi får fra andre. Den begynder i os og vokser i et samspil.

Daisy Løvendahl

er parterapeut, coach og klinisk sexolog. Hun er stifter af Coach & parterapeut-uddannelsen, forfatter og radiovært i programmet ”Vi har lyst”. Hun har holdt mange i hånden gennem sorg, livskriser, utroskab, forelskelser, overgangen fra par til forældre og forsøget på at finde ”meningen med det hele”. Læs mere på Daisylovendahl.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Parforhold, Sex, Psykologi, Onani og Daisy Løvendahl