Romantik

Foto: Getty Få tips til, hvordan I kan fyre op under romantikken.

Spark nyt liv i dit parforhold: Disse 4 vaner skal du droppe

Foråret er den oplagte anledning til at luge ud i dårlige vaner og skabe nye, som vil få kærligheden imellem jer til at blomstre. Her er 4 vaner, du skal droppe, og 4 nye, du skal tillægge dig, så gnisten og intimiteten mellem jer kan vokse.

1. Stop kontrollen

”Har du givet din kone lov til det?” Det spurgte min mands ven ham for nyligt om, da han undrede sig over, at jeg var på vej ud at rejse i 14 dage med vores fælles børn uden ham. Svaret var nej. Han giver ikke mig lov og vice versa. Vi vender ting med hinanden, men ingen af os tror på, at vi skal give hinanden lov. Kontrol er muligvis i orden, når man er forælder til en teenager, men i et kærlighedsforhold er kontrol og at give hinanden lov lige så sexet og fordrende for kærligheden, som tre uger med regnvejr uden sol er fordrende for den gode sommerferie.

2. Stop regnskabet

Nu er det din tur til at putte børn. Jeg har handlet de sidste tre gange. Hvornår afbalancerede du sidst budgetkontoen og vaskede bil? Nogle gange får jeg hovedpine af at høre på mig selv. For pladen med regnskabet er der, og den kører nemt på repeat, medmindre du bevidst slukker den. Så ti stille, gør det, du vil, lad resten være, og fortæl din kæreste noget, som absolut intet har at gøre med praktik.

3. Stop middelmådigheden

Der er ikke noget mere kedeligt end at sidde lidt fast i hver sin ende af sofaen, mens man ser det i tv, som man plejer, spiser det mad, man plejer, drikker lidt rødvin og synes, det hele er mellem. Ikke fantastisk. Ikke dårligt. Bare sådan okay. De dage skal være der, men der er ingen grund til at gøre det til en livsstil. Så kom op af sofaen, sluk skærmen og gør noget, du synes er fantastisk dejligt sammen med din kæreste.

LÆS OGSÅ: Taler I forbi hinanden?

4. Stop enigheden

Mange par har et ideal om, at man skal være enige. Om at kærlighed er lig med, at man aldrig har konflikter. Vil du høre en hemmelighed fra mit samtalerum? Par, der er enige om alt, har ikke lyst til hinanden. De begærer ikke den anden, for der er ikke ”en anden” at begære. De er blevet usikre på, hvem de selv er. Er det et ideal? Nej vel. Måske er der ikke mange konflikter mellem to mennesker, som ikke længere ved, hvad de selv mener, men der er ingen gode argumenter for at efterstræbe det. Drop derfor idealet om at være enige om alt, og fejr jeres forskelle.

5. Giv mere tillid

Når du har droppet kontrollen, kan du øve dig i at være mere tillidsfuld. Hvorfor skulle din kærestes idé ikke være god? Eller i hvert fald lige så god som din? Det er altid fair at sætte ord på dine sårbarheder og sige, hvad du har brug for, men der er en fundamental forskel mellem at bede om, at kogevasken er klaret, og at der er købt ind til weekenden, inden han tager af sted, end bare at sige nej.

6. Giv mere tid

Brug mere tid sammen med den, du elsker. Jeg foreslår 20 minutter hver dag. Det er mindre end et afsnit på Netflix. I må selv bestemme, hvordan I bruger dem, men gør det til en vane, at I hver dag bruger 20 minutter på bare at være sammen og nyde hinanden midt i hverdagens kaos.

LÆS OGSÅ: 3 tips til kærlig kommunikation i dit parfold og hvad du skal styre udenom

7. Giv flere kærtegn

Vær opmærksom på at røre ved din kæreste. Giv små, lette kindkys, store krammere, et klask i røven, et stryg på armen og hele din krop, når du har lyst. Kærtegn kommer ikke af sig selv for os alle. Men de er ikke mindre værdifulde, fordi de er givet som en bevidst handling. Så gør det til en vane at give flere kærtegn og oplev, hvordan det løfter jeres kærlighed.

8. Giv mere af dig selv

Da I var forelskede, brugte I sikkert tid på at tale om alt og intet. På at fortælle om jeres barndom, ønsker og drømmeferie. Da du gjorde det, gav du også af dig selv. Du åbnede en dør ind til din sjæl og lod ham kigge ind. Bliv ved med det. Det er langt vigtigere end en lækker middag eller at få mailboksen ordnet. Giv dig til den, du elsker.

Dig, mig og fællesskabet

Det er fundamentalt forskelligt at være forelsket i en og at elske en anden som livspartner og leve tæt sammen. I overgangen fra at date til at være et par skaber man et fællesskab. Det er utrolig vigtigt, at der i et parforhold er et fællesskab, men det må ikke være på bekostning af de to individer. Lykkelige par formår ofte at være sammen i 3 dimensioner: Dig, mig og fællesskabet.

OM DAISY LØVENDAHL

DAISY LØVENDAHL er personlig rådgiver, foredragsholder, har en kandidatgrad i filosofi og kommunikation og er forfatter til bøgerne ”LEV” og ”ELSK”. Hun har stor erfaring med at guide sine klienter gennem det moderne livs udfordringer, så der er plads til både kærlighed, familie og karriere. Bor i København med sin mand og deres to børn. Læs mere på Daisylovendahl.dk

Se, hvad vi ellers skriver om: Parforhold og Daisy Løvendahl