Lykkeligt par
SPONSORERET indhold

Parforhold: Sådan tager I de svære samtaler

Her er 8 råd til, hvordan du tager fat i de svære samtaler, som ofte kan bringe jer tættere sammen igen.

Af: Daisy Løvendahl Foto: Getty
24. aug. 2018 | Sundhed | ALT for damerne

1. Svært betyder, at det er vigtigt

Vi har en tendens til at undgå de emner, hvor vi har svært ved at nå hinanden eller måske er direkte utilfredse i vores parforhold. Det er også ubehageligt at berøre, men når vi ikke tør tage fat i det, ligger det og ulmer mellem os. Tænk på det svære som et signal om, at noget er virkelig vigtigt for dig.

2. Hvorfor er denne samtale svær?

Før du begynder samtalen, så overvej, hvorfor den er svær for dig. Er du bange for at miste din kæreste? Såre? Være for meget? Urimelig? Blive afvist? Skældt ud? Du skal vide, hvorfor det er svært og tage hånd om dine egne følelser. Fortæl din kæreste, hvorfor det er svært at tage fat i dette emne, og del det, der sker i dig.

Læs også: 5 myter om kærlighed

3. Hvad vil du blive klogere på?

I stedet for bare at kaste jer ud i den svære samtale, så begynd med at sætte ord på, hvad du gerne vil have med dig fra samtalen. Er det muligheden for at fortælle om, hvordan du har det? En længsel efter at forstå den anden bedre? Et ønske om at gøre noget andet? Sæt rammen ved at dele, hvad du vil med denne samtale, og spørg også den, du taler med, hvad han ønsker at blive klogere på.

4. Accepter det, du får

Hvis jeg havde 5 kroner for hver kvinde, jeg har mødt, der hellere ville have haft noget andet, var jeg meget rig. Men tricket mod utilfredshed er at se det gode i det, som sker. Også selvom det er noget helt andet end det, du havde forestillet dig. Så her er en udfordring: Læg dine forestillinger om, hvad der skal ske i samtalen, væk, og go with the flow.

Læs også: Taler du også lidt for grimt?

5. Lyt og gentag

Når din kæreste taler, så koncentrer dig 100 % om at lytte. Stop den der indre stemme, der allerede ved anden sætning er i gang med at modargumentere, og lyt. Når din kæreste har talt ud, så gentag essensen af det, han sagde. Bed ham om at bekræfte, om du har fået det hele med. Han kan eventuelt også supplere, hvis der er noget, du ikke hørte. Når du har gentaget det hele, så han føler, du har hørt det, er det din tur.

6. Del dit perspektiv

Der er to sider af samme sag. Det ordsprog kender du nok. Helt personligt oplever jeg ofte, at der er hundrede sider af alting, hvilket jo ikke gør noget nemmere. Men det gør det endnu mere vigtigt, at du viser, hvad du føler og oplever. Svære samtaler er ofte svære, fordi der ikke findes enkle løsninger. Du kan til gengæld vise, hvordan du oplever det hele, og give den, du elsker, samme mulighed. Det skaber måske ikke den nemme løsning, men det skaber nærhed, fordi I får et indblik i hinanden.

Læs også: 6 ting du måske ikke vidste om mandens seksualitet

7. Lad er være kaos

Nogle af de sværeste ting i verden kræver mange samtaler, kram og sene aftener med tid til at gå i dybden. Det kræver accept af, at der måske aldrig kommer en løsning. Det er en form for kaos, som rigtig mange hader. Vi vil så gerne skabe orden i tilværelsen, vores indbyrdes forhold og hverdag. Men ikke alt kan ordnes. Så inviter kaosset ind. Tillad, at der er ting, som er svære mellem dig og din kæreste. Det er okay. Så længe I er sammen i det kaos, skaber det på sin egen måde også et stærkt bånd mellem jer.

8. Elsk lidt mere

Dybest set er det mega let at være et par en sommerdag med overskud, hvor ingen kræver noget, og hvor kyssene er lige så lette som vinen. Men et lykkeligt parforhold kræver mod og vilje. Det kræver, at du tør det svære, kaotiske og smertefulde. At du midt i udfordringerne åbner dit hjerte. Det er også lige der, at du kan vokse som menneske. Så elsk den, du er sammen med. Midt i alt det, som er svært.

Læs også: Spark nyt liv i dit parforhold: 4 vaner du skal droppe

Anbefalet til dig