Sarah Grünewald
SPONSORERET indhold

Sarah Grünewald: "Jeg trives ikke med, når noget er forbudt"

Skuespiller og tv-vært Sarah Grünewald drømmer om at løbe et maraton og har altid grøn smoothie i køleskabet. Hun lever den bedste version af sig selv, når hun dyrker motion og spiser sundt, men hun elsker også vaffelis og gider ikke kure.

Af: Charlotte Wendt Jensen Foto: Privat
17. sep. 2021 | Sundhed | Fit living

Sarah om mad

Jeg begynder min morgen med havregryn med rosiner og banan, som jeg spiser sammen med min søn. Det er først på det seneste, jeg er begyndt at spise morgenmad, fordi jeg kan mærke, at jeg har brug for noget benzin om morgenen, især når jeg arbejder meget. Jeg nyder det ikke, men det er en nødvendighed.

Når jeg har travlt, spiser jeg rugbrød med banan. Bananer er min go to-spise, og jeg spiser sindssygt mange af dem. Når jeg har brug for noget hurtigt mad, tager jeg to skiver rugbrød og klemmer en banan imellem dem, så har jeg en bananburger.

Hvis jeg går sukkerkold, spiser jeg Toffifee. Det er min favoritchokolade. Jeg tyer også gerne til en Mini-Muh.

For mig er aftensmad lig med det måltid, som jeg virkelig kræser om. Jeg kan godt lide at lave mad, men har ikke tid til det i løbet af dagen, så jeg sætter god tid af om aftenen. Oftest består måltidet af masser af grøntsager, salat og ris. Det er også lig med kvalitetstid med min søn Louis, som hjælper meget til i køkkenet. Det har taget noget tid for mig at slappe af i det, for jeg er perfektionist, og det er ikke særligt pænt, når en femårig skærer champignon.

Det sundeste i mit køleskab er min smoothie lavet på spinat, avocado, ananas, æblejuice og en hel citron. Jeg laver den hver dag og har en blender fyldt stående i køleskabet, som jeg kan drikke af. Det er min daglige benzin.

Læs også: Jenna Bagge: "Det har været en kæmpe ændring for mig, at jeg ikke tænker over at tabe mig mere"

Når det gælder kure, har det aldrig sagt mig noget. Kure er for mig lig med et fængsel. Jeg trives ikke med, når noget er forbudt. Jeg vil hellere passe på mig selv i det lange løb end kun at gøre det indimellem på en intens kur.

Jeg tænker over, hvad jeg spiser, fordi jeg kan mærke, at det booster mit selvværd at passe på min krop.

Jeg under mig selv en is hver dag hele sommeren. Jeg er helt vildt glad for is og elsker at spise en vaffelis sammen med min søn.

Sarah om træning

Motion er for mig lig med, at jeg føler, jeg passer på mit hylster, og det giver mig et bedre selvværd. Det handler om et fundament, som skal være i orden, for så kan jeg bedre tackle udfordringer og meget arbejde. Jeg kan sagtens overkomme en travl hverdag, hvis jeg ved, at jeg fundamentalt passer på min krop i form af motion og sund mad.

Jeg træner styrketræning et par gange om ugen, løber to gange om ugen og dyrker en lille smule yoga hver dag derhjemme. Derudover spiller jeg tennis og rider, når jeg har tid. Jeg har det bedst med at bevæge mig 15 minutter hver dag.

Min største sportspræstation er virkelig mange år siden. Jeg vandt priser i military-ridning – en rideform, hvor du rider i skoven og springer over væltede træer og hegn.

Min næste træningsinvestering bliver et par nye løbesko. Jeg har en drøm om at løbe et halv- eller helmaraton. Det eneste, jeg har bestået i mit liv, er mit kørekort, så nu vil jeg gerne i mål med noget andet. I mit erhverv opnår jeg løbende små succesoplevelser, som er mine egne pokaler i mit liv, men det er kun mig selv, der kan give mig de priser. Nu vil jeg gerne over en målstreg, som andre har sat for mig.

Sarah om sin hverdag

Hverdagslykke er, når jeg kan mærke, at jeg har overskud. Det er de momenter, hvor jeg stopper op og er taknemmelig for, hvad jeg har i mit liv. De pauser, jeg får, hvor jeg lige når at reflekterer lidt over, at jeg er en god mor, og at jeg gør tingene så godt, jeg kan. Og så er det tiden med min søn, og de små hverdagsting, vi gør sammen, hvor jeg ikke har lyst til at være andre steder end lige der, hvor jeg er. Med en vaffelis i den ene hånd og min søn i den anden.

Mine venner vil kalde mig kærlig og distræt, rastløs og loyal. Og ærlig. Jeg gør en stor dyd ud af at være ærlig både overfor mig selv og min omgangskreds. Det at turde sige højt, både når det går godt, og når det går dårligt, er en force. Jeg har brug for at være et transparent og ærligt menneske, ellers bliver jeg introvert, ked af det og monoton i mit humør. Jeg har brug for at dykke ned i det, når jeg har svære perioder for også at kunne mærke, hvor rart det er at komme op igen. Jeg har aldrig været særligt god på fladt vand.

Det er vigtigt for mig at være sund, fordi jeg har levet nogle usunde år i mine 20’ere, hvor jeg ikke passede på min krop. Jeg kan mærke, at det gør mig til en langt bedre udgave af mig selv, når jeg tager ansvar for min krop og mit sind. Det er den største kontrol, jeg kan have, og mister jeg den, mister jeg på en måde også kontrollen over alt andet.

Mit favoritskønhedsprodukt er Ecookings Multi Olie, der fungerer som bl.a. makeupfjerner, bodylotion og hårkur.

Det bedste ved min krop er mine ben og mine håndled. Jeg har altid haft så lækre og slanke håndled, og de er det eneste på min krop, der ikke ændrer sig med årene. Jeg gad godt at gro mig et par hofter. Jeg har alle dage været meget drenget uden kurver, og det er meget svært at træne hofter.

Anbefalet til dig