Spiritualitet
SPONSORERET indhold

"Det handler om en forbindelse ind til den, du virkelig er"

Det er jo nemt nok at sidde derhjemme på din meditationspude og være ét med alting. Kunsten er at få det spirituelle ind i hverdagen.

Af: Mette Bennike Foto: Jacqueline Fluri
26. dec. 2017 | Sundhed | Hendes Verden

Som mor til to mindre børn har Catharina Messell, 43, ikke længere tid til at deltage i så mange kurser, workshops og spirituelle ceremonier som før. Til gengæld dyrker hun nærværet og fordybelsen i det daglige. Og så bruger hun bl.a. musik til at opnå den form for bevidsthedsudvidelse, som spiritualitet for hende også handler om.

– Det er en følelse af at høre til. Men det er også en følelse af kærlighed og af, at der er en mening bag tingene. Ord kan ikke rigtig beskrive det, men det handler om en forbindelse ind til den, du virkelig er: Inde bag ved de her lag, som vi alle sammen i løbet af vores liv har bygget ovenpå – for at få lov til at være her, blive elsket og hvad vi ellers drømmer om. For mig er spiritualitet en venden hjem til en tilstand, som findes inde bag ved.

Den tilstand oplevede hun første gang som helt ung på en rejse til Indien. Sammen med andre eventyrlystne unge deltog hun bl.a. i såkaldte rave-parties, hvor man ofte danser hele natten.

– Psykedeliske stoffer som LSD og ecstasy var en del af det, og allerførste gang jeg prøvede stoffer, fik jeg oplevelsen af at komme ”hjem til mig selv”, på et niveau jeg ikke vidste eksisterede. Jeg vidste i situationen, at det her var noget helligt, som vi mennesker har adgang til - og at man ikke behøvede stofferne for at komme i den tilstand.

LÆS OGSÅ: “Indimellem føler jeg, at jeg er i et hamsterhjul, jeg ikke kan hoppe ud af” 

Tilbage i Danmark gik Catharina i gang med at uddanne sig til musikterapeut på universitetet og ad den vej stødte hun på en særlig form for musikterapi, Guided Imagery and Music.

– Jeg opdagede, at her var et redskab, som kunne bringe mig i samme tilstand som de bevidsthedsudvidende stoffer:

BANG! Så var jeg tilbage i den samme oplevelse. Musik og åndedrætsøvelser kunne bringe mig det samme sted hen.

Det spirituelles værdi ligger for Catharina ikke mindst i følelsen af, at alt er forbundet.

– Det hjælper fx en til at have en større empati for andre mennesker, siger Catharina, der også har fået en større bevidsthed om at omgive sig med mennesker, stemninger og energier, som løfter hende.

– Jeg har luget lidt ud … det lyder måske hårdt, men i dag vil jeg hellere være sammen med mennesker, som støtter op om hinanden og hinandens udvikling – i stedet for at mødes om at sidde og have ondt i livet sammen og være enige om, at de andre er dumme.

Derhjemme tuner hun og kæresten sig jævnligt ind på den åndelige energi med små øvelser som fx fem minutters intens kiggen hinanden i øjnene. Hver morgen, inden hamsterhjulet går i gang, bruger hun fem minutter på at ”tjekke ind” og lande i sig selv.

LÆS OGSÅ: 6 enkle veje til hverdagszen

Og hvad er så gevinsten ved den spirituelle praksis?

– En dybde og en følelse af at høre til i verden og i mig selv.

Anbefalet til dig