TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Foto: Getty Images og PR Se vores guide til sportsundertøj her.

Stor guide: Se hvilke sportsbh'er, trusser og strømper, du skal gå efter

Støt brysterne, pas godt på underlivet og bevar de silkebløde fødder. Der er mange gode grunde til at passe godt på det, der er allerinderst inde. Her får du en guide til, hvilke sports-bh’er, løbestrømper og trusser, du skal gå efter.

SPORTSUNDERTØJ: Trusserne

Det er langt fra alle, der ejer et par gode træningstrusser, men de rette trusser i det rigtige materiale og fit er et must for alle træningsentusiaster. Dit underliv bliver nemlig udsat for en enorm varme og sved, når du træner, og netop derfor er det vigtigt, at dine trusser er lavet i åndbart materiale.

Træner du for eksempel i silke- eller blondetrusser, kan huden ikke ånde, og det øger risikoen for at udvikle infektion i underlivet. Og så er det vigtigt at undgå trusser med dumme syninger, der kan give gnavemærker eller små brændsår under træning.

Om det skal være hipsters eller g-streng er op til dig. Vær dog opmærksom på, at du ved at træne i g-streng kan risikere at føre colibakterier fra endetarmen til underlivet ved bevægelserne frem og tilbage, hvilket kan lede til urinvejsinfektion. Til gengæld kan du roligt træne uden trusser, så længe du bare træner i svedtransporterende shorts eller tights.

Craft trusser kr. 129

G-STRENG / Craft, 129 kr.Casall kr. 199

Casall, 199 kr.

Bjorn Borg, 200 kr.

Bjorn Borg, 200 kr.

LÆS OGSÅ: Træningsøvelser til den øvede i fitnesscentret

 

SPORTSUNDERTØJ: Sports-BH'en

Uanset om du er forsynet med store eller små bryster, er og bliver sportsbh’en, sammen med de rette sko, den allervigtigste investering, når det kommer til dit træningsoutfit.

Gennemsnitsbarmen bevæger sig hele seks centimeter op og ned, når du springer rundt eller løber en tur. Det er derfor alfa og omega, at du vælger den rette sports-bh. Og hvad, der er rigtigt for dig, afhænger af størrelsen på din barm og selvfølgelig din træningsform. Er du storbarmet er det nødvendigt at gå efter en sport-bh med god støtte. Vælg med fordel en med justerbare stropper og eventuelt med skål.

Har du en almindelig eller måske endda lille barm, kan du nøjes med en god sports-bh med medium til stor støtte, når du skal hoppe, løbe og bevæge dig ved høj intensitet. Hvorimod en sports-bh med smalle stropper og minimal støtte kun bør anvendes til de helt rolige træningsformer som yoga og pilates.

Adidas, 399 kr.

Adidas, 399 kr.

Casall, 449 kr.

Casall, 449 kr.

Triumph, 299 kr.

GOD STØTTETriumph, 299 kr.

LÆS OGSÅ: Træningsprogram til begynderen: Få succes i dit lokale center

SPORTSUNDERTØJ: Strømperne

Det kan virke fjollet at investere i dyre træningsstrømper, men ikke desto mindre er det en investering, som du næppe vil fortryde. Træningsstrømper er nemlig designet uden syninger, der gnaver, så du i højere grad undgår vabler, hvis du for eksempel løber langt, og så er de lavet i svedtransporterende materiale, der minimerer risikoen for sure fødder. Er du lidt mere pro, så investér gerne i et par gode kompressionssokker eller såkaldte ‘sleeves’ til underbenene. De øger nemlig blodgennemstrømningen, hjælper benene med at restituere hurtigere og minimerer væskeansamlinger i benene. De er derfor også din perfekte rejsemakker, når du skal flyve langt.

Adidas by Stella McCartney, 169 kr. for to par

Adidas by Stella McCartney, 169 kr. for to par

Nike, 70 kr.

Nike, 70 kr.

Cep, 400 kr.

KOMPRESSIONSSTRØMPER Cep, 400 kr. 

Se, hvad vi ellers skriver om: Træning