Vejrtrækning, sex & mindre stress
SPONSORERET indhold

Træk vejret, og få mere energi, mindre stress & bedre sex

Dit åndedræt er en af nøglerne til mere mentalt overskud, mindre stress og bedre sex! Her guider Daisy Løvendahl dig til den gode og sunde måde at trække vejret på, og gør dig klogere på, hvad du rent faktisk vinder ved det. Det kræver ikke andet end 2-10 minutter.

Af: Daisy Løvendahl Foto: Illustration: Mie Frey Damgaard
26. sep. 2017 | Sundhed | ALT for damerne

BOOST DIT ÅNDEDRÆT MED ENKLE TEKNIKKER

 

1. Træk vejret dybt

Læg din ene hånd på navlen og den anden på siden af kroppen over ribbenene. Træk vejret dybt og roligt. Træk det helt ned, så din hånd på maven løfter sig. Når den er løftet, lader du luften fylde hele din overkrop, så hånden på dine ribben også løfter sig en smule. Nu kommer dit åndedræt ned i bunden af lungerne, og det giver ro i maven. Kan du mærke det? Brug 2 minutter på at give dig selv omsorg ved at fokusere på det helt basale tegn på, at du er i live, som dit åndedræt er.

2. Tæl din vejrtrækning

Brug samme tilgangsvinkel som i teknik 1. Denne gang tæller du også. Tæl til 4 på din indånding. Helt langsomt. Så langsomt som en kvinde på 104 år går. Sig eventuelt 1 (gaaanske langsomt), 2, 3 og 4 inden i dig selv. Tæl derefter til 6 på udåndingen. Gør det i 7-10 runder. Men husk, at én runde er bedre end ingen. Tip! Hvis dine skuldre løfter sig, har du ikke fat i den dybe vejrtrækning ...

3. Stræk, slap af og træk vejret

Sæt dig på en stol. Fold forover. Kan du få brystet ned på maven, er det fint, men hvis det føles anstrengt, så læg en pude på dine knæ. Lad armene hænge langs siden, eller fold dem under din pande. Træk vejret roligt ned mod maven i 5 minutter. Oplev roen brede sig og den nye energi komme ind i din krop.

LÆS OGSÅ: Sådan får du mere energi og overskud på 7 dage

 

DERFOR ER DIN VEJRTRÆKNING SÅ VIGTIG

 

1. Din vejrtrækning hænger sammen med dine følelser

Kender du det, at du har en knude i maven? Selvom det er en metafor for at være ked af det, kan knuden i maven føles som en sten, der bare ligger der. Det er nemt at komme til at skubbe uvelkomne følelser væk, fordi de gør ondt, og du ikke vil græde, te dig eller svigte dit arbejde ved at blive væk. Så bliver vejrtrækningen også mere og mere overfladisk indtil den dag, hvor du måske slet ikke kan mærke, hvad der sker i din krop, eller huske, hvordan det er at føle dig let og fri. Vælg i stedet en vej, hvor du insisterer på at mærke, hvad der sker i dig. Hvor du hele tiden tillader dig selv at blive berørt og mærke dine følelser. En genvej til dette er ganske enkelt din vejrtrækning. Når du ånder ind og ud med hele din krop, mærker du også det hele. Giv dig selv den gave.

2. Du kan øge dit overskud, få ro og mere fokus

Uanset hvor meget vi tænker over tingene, kan vi ikke tænke os ud af alt. Der er en fin forbindelse mellem krop, sind og sjæl, og den direkte forbindelse mellem det hele er åndedrættet. Så når du ikke bare tænker på at skabe ro eller handler på de ting, du tror, vil give dig fokus, men faktisk forankrer dine indsigter i dit åndedræt, sker der vilde ting. Hele dit system påvirkes af din vejrtrækning. Din puls sænkes, dit blodtryk falder, og du får oplevelsen af, at stressen minimeres i dig.

3. Du stresser dig selv, når du trækker vejret overfladisk

Jo hurtigere det går, jo mere travlt du har, desto mere kører du også dig selv op. Det ser måske effektivt ud at skrive mails, lytte til musik, chatte med en ven og drikke kaffe samtidigt, men hvis åndedrættet også er røget helt op i brystkassen, og du trækker vejret i samme tempo som et dance-nummer, er du det modsatte af effektiv og fokuseret. Gør du det tilmed over længere tid, ender det med at blive en vane, så dit åndedræt (eller mangel på samme) bliver en konstant måde at smide benzin på et brændende bål, der allerede er stort nok.

Anbefalet til dig