Cremeboller
SPONSORERET indhold

Cremeboller

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En god klat hjemmelavet vaniljecreme og smagen af kardemomme får tænderne til at løbe i vand.

Af: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun Foto: Dyrløv & Holthe
16. feb. 2016 | Opskrift | Hjemmet
24 stk.

Ingredienser

Arbejdstid: 55 min.
Bagetid: ca. 10 min. (pr. plade)

150 g smør
6 dl mælk
50 g gær
ca. 1 kg hvedemel
135 g sukker
2 tsk. kardemomme

Vaniljecreme:
1 vaniljestang
5 dl madlavningsfløde
5 dl sødmælk
150 g sukker
2 æg
4 æggeblommer
70 g maizena
1 æg (til pensling)

Pynt:
1 æggehvide
ca. 3 dl flormelis
kokosmel

  1. Smelt smør, tilsæt mælk og varm om til 37 grader. Rør gær ud heri. Tilsæt mel, sukker og kardemomme, og ælt dejen godt glat og smidig.
  2. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 40 min. til dobbelt størrelse.
  3. Vaniljecreme: Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  4. Hæld fløde, mælk, sukker, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde, og varm det op til kogepunktet. Tilsæt æg og æggeblommer, og lad det tykne. Tag gryden af varmen, inden det koger.
  5. Rør maizena ud i lidt vand, hæld det i den varme blanding og rør godt, så du undgår klumper. Smid vaniljestangen ud, og sæt cremen til afkøling.
  6. Del dejen i 24 stykker, og tril dem til boller. Sæt bollerne på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve i ca. 40 min.
  7. Lav en fordybning i hver bolle og kom 1 spsk. vaniljecreme heri.
  8. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem gyldne i ovnen ved 225 grader i ca. 10 min. Lad dem afkøle på en bagerist.
  9.  Bland en glasur af æggehvide og flormelis, pynt bollerne med glasur, og dyp dem i en skål med kokos.