Medaljer med pistacie og hindbær
SPONSORERET indhold

Medaljer med pistacie og hindbær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En klassisk medalje med dejlig knas fra pistacienødder

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
05. jan. 2019 | Opskrift | Hendes Verden
8 stk.

Ingredienser

Mørdej:

100 g smør 
125 g hvedemel 
50 g flormelis korn af ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker 
1 æggeblomme

Desuden:

1 portion glasur 
4-5 spsk. hakkede, usaltede pistacienødder
1 portion vaniljecreme 
1 dl hindbærmarmelade

Glasur:

3 dl flormelis 
2 spsk. past. æggehvide eller kogende vand

Vaniljecreme:

1½ dl mælk 
2 æggeblommer, evt. past. 
½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker 
2 spsk. sukker 
2 tsk. majsstivelse 
1½ dl piskefløde

Sådan gør du

  1. Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme.
  2. Pak dejen i husholdningsplastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min
  3. Rul dejen ud i ca. ¼ cm’s tykkelse. Udstik 16 tern på 6 cm x 6 cm. Læg dem på bagepapir på en bageplade.
  4. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
  5. Smør glasur på de 8 af kagerne. Drys med pistacienødder.
  6. Fordel kagecreme og hindbærmarmelade på 8 kagebunde, og læg toppene over.

 

Vaniljecreme:

  1. Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op ca. 1 min.
  2. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen.
  3. Pisk fløden til skum, og vend det i den kolde creme.

Anbefalet til dig