Nougatmedaljer med smag af kaffe og lakrids
SPONSORERET indhold

Nougatmedaljer med smag af kaffe og lakrids

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

En klassiker i nye klæder: Prøv de små nougatmedaljer med kaffe og lakrids.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
05. jan. 2019 | Opskrift | Hendes Verden
15 stk.

Ingredienser

Mørdej:

100 g smør 
125 g hvedemel 
50 g flormelis korn af ½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker 
1 æggeblomme
2 spsk. kakao

Vaniljecreme:

1½ dl mælk 
2 æggeblommer, evt. past. 
½ vaniljestang eller 1 tsk. vaniljesukker 
2 spsk. sukker 
2 tsk. majsstivelse

Glasur:

3 dl flormelis 
2 spsk. past. æggehvide eller kogende vand

Desuden:

1 portion vaniljecreme 
150 g blød nougat
1 spsk. instant kaffepulver
2 spsk. kogende vand
1 portion glasur 

Pynt:

2-3 spsk. lakridskagedrys

Sådan gør du

  1. Smuldr smørret i hvedemelet, og tilsæt flormelis og vanilje. Saml dejen med æggeblomme.
  2. Pak dejen i husholdningsplastfilm, og lad den hvile i køleskab ca. 30 min
  3. Rul dejen ud i ca. ¼ cm’s tykkelse. Udstik kager med en lille udstikker, ca. 4 cm i diameter. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag kagerne ved 200 gr. i ca. 8 min. Hold øje med dem, så de ikke bliver for mørke. Afkøl kagerne.
  4. Fordel glasuren på 15 af kagerne, og drys med lakridskagedrys.
  5. Udrør nougaten i den varme creme. Udrør kaffepulveret i de 2 spsk. kogende vand, og rør det i cremen. Kom cremen i en skål, og drys med sukker.
  6. Afkøl cremen. Fordel nougatfyldet på 15 kagebunde. Læg kagetoppene over.

     

    Vaniljecreme:

    1. Pisk mælk, æggeblommer, vaniljekorn, sukker og majsstivelse sammen i en gryde, og bring det til kogepunktet. Rør, til det er cremet og bobler op ca. 1 min.
    2. Kom cremen i en skål, og drys med sukker. Afkøl cremen.

Anbefalet til dig