Nu kan du igen tilmelde dig Danmarks hyggeligste kvindeløb.  Læs mere om overraskelserne her

Mysliboller bagt som muffins

Mysliboller

Mysliboller bagt som muffins

De små fuldkornsboller bages i silikoneforme, som giver brødene den flotte form og sprøde skorpe.


Mysliboller bagt som muffins
16 stk.

Tid: ca. 20 min. plus hæve- og bagetid

15 g gær
6 dl vand
1 spsk. salt
1 spsk. honning
200 g havregryn
100 g fuldkornsflakes
50 g rosiner
50 g nødder, f.eks. valnødder, mandler eller hasselnødder, hakket
ca. 400 g hvedemel
1 æg til pensling
__________

DAG 1:

1. Smuldr gæren i en skål, og hæld vandet heri. Rør, til gæren er opløst. Tilsæt salt og honning, og rør havregryn, fuldkornsflakes, rosiner og hakkede nødder i væsken.

2. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og rør, til dejen er tyk som en tung grød. Dejen skal være våd og må endelig ikke blive for tør. Stil dejen tildækket i køleskabet til næste dag.

DAG 2:

1. Tag dejen ud af køleskabet. Lad den stå ca. 30 min. på køkkenbordet for at vågne. Fordel dejen med en ske i 16 muffinforme af silikone. Lad brødene hæve ca. 30 min.

2. Tænd ovnen på 200 grader varmluft (225 grader almindelig). Pensl brødene med sammenpisket æg, og bag dem i ovnen i ca. 15 min., til de er gyldne.

TIP: Hvis du ikke har forme, så del dejen skødesløst i 16 stykker. Læg dem på en bageplade til hævning, og følg ellers fremgangsmåden.



SE OGSÅ: 5 opskrifter på kager uden mel
► SE OGSÅ: 5 opskrifter med luftig sukkerbrødsdej

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Læs mere

Ok