Gulerodsboller
Lækre og nemme boller med gulerødder til madpakken, picnickurven eller træningstasken.
BoligLiv

Lækre gulerodsboller

Saftige og lækre gulerodsbrud

Det her er en grovere udgave af bagerens klassiske gulerodsbrud. Bollerne er stadig saftige og meget lækre.

Af 10.aug.2017 Mad


Gulerodsbrud

 

Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid

(14 stk.)
5 dl vand
50 g gær
1 dl koldpresset rapsolie
1 spsk. salt
2 spsk. sukker
300 g groft speltmel
500 g hvedemel

Efter hævning:
2 æg
200 g revne gulerødder
100 g solsikkefrø
1 æg til pensling

1.
Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt, sukker og speltmel. Ælt dernæst hvedemel i dejen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

2.
Ælt dejen igennem på et meldrysset bord. Læg dejen tilbage i skålen. Tilsæt æg, revne gulerødder og solsikkefrø. Ælt dejen godt. Dejen skal nu være godt fedtet og klistret.

3.
Fordel dejen i klumper – gerne lidt skødesløst på to bageplader med bagepapir. Lad bollerne hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min. 4. Tryk forsigtigt dejen lidt flad med hånden. Pensl med sammenpisket æg, og bag ved 225 grader i ca. 15 min.

dupa

Henter...