Nytårsdessert med citron og hvid chokolade
SPONSORERET indhold

Flot nytårsdessert: Små tærter med citron & hvid chokolade

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Smørsprød mandelmørdej, fløjlsblød og syrligsød citronganache – og et lille glimtende bjerg af knasende chokoladekugler på toppen. Fejr årets allersidste dag med disse små, festlige citrontærter, dine gæster bliver ellevilde!

Af: Maja Ambeck Vase Foto: Maja Ambeck Vase
28. dec. 2018 | Opskrift | ALT for damerne
8-10 fin nytårstærter | Total: 50 min

Ingredienser

Mørdej:
125 g hvedemel
25 g mandelmel
50 g flormelis
75 g smør, koldt
1 knivspids salt
1/2 æg

Hvid chokoladeganache med citron:
200 g hvid chokolade
100 ml piskefløde
40 ml citronsaft
1/2 tsk citronskal (af økologisk citron)

Pynt:
Små hvide chokoladekugler
Spiseligt glimmer rød skovsyre

Sådan laver du nytårstærter

Mørdej: 1. Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget.

2. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i minimum en time. Beklæd små tærteringe/tærteforme (5-6 cm i diameter) med dejen, og prik bundene med en gaffel.

3. Bag tærtebundene i 10-15 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne, og lad dem køle helt af.

Hvid chokoladeganache med citron: 4. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen.

5. Bring fløde, citronsaft og citronskal til kogepunktet i en gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig og bliver smuk og blank.

6. Stavblend eventuelt ganachen, og fordel den på tærtebundene. Sæt tærterne i køleskabet et par timer eller natten over.

Pynt: Pensl de hvide chokoladekugler med spiseligt glimmer, og fordel dem på tærterne. Pynt med skovsyreblade.

Anbefalet til dig