Tomatsuppe opskrift med rosmarinbrød
SPONSORERET indhold

Tomatsuppe med rosmarinbrød

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Skøn hjemmelavet tomatsuppe med lækker rosmarinbrød til. Få varmen med denne lækre suppe med tomat.

Af: Pernille Skjødt Foto: Wichmann og Bendtsen
11. jan. 2018 | Opskrift | ALT for damerne
Tomatsuppe til 4 personer

Ingredienser

1 rød peberfrugt
1 stort løg
2 gulerødder
2-3 fed hvidløg
1 tsk. rød chili, finthakket
2 spsk. olivenolie
1 tsk. knuste korianderfrø
lidt frisk timian
2 laurbærblade
2 dåser hakkede flåede tomater
6-7 dl vand
1-1½ spsk. æbleeddike
½ spsk. sukker
salt og peber
cremefraiche eller græsk yoghurt
lidt frisk koriander.

Tilbehør: Hjemmebagt rosmarinbrød

Sådan laver du tomatsuppe

  1. Klargør grøntsagerne og skær dem i mindre stykker. Kom olie i en gryde og rist alle grøntsagerne i 4-5 minutter ved jævn varme, til de er møre, uden at være mørke.
  2. Tilsæt koriander, timian, laurbærblade og hæld hakkede flåede tomaterne i gryden sammen med vand, æbleeddike, sukker, salt og peber.

    PRØV OGSÅ: Rødbedesuppe med peberrod og bacon

  3. Bring suppen i kog og lad den simre i 25 min. ved svag varme under låg.
  4. Tjek at grøntsagerne er møre, tag laurbær og timiankviste op af gryden og blend suppen, til den får en jævn konsistens, krydr med ekstra salt og peber.
  5. Servér suppen med en skefuld cremefraiche eller græsk yoghurt, godt brød (f.eks. hjemmebagt rosmarinbrød) og frisk koriander.

Anbefalet til dig