Ugens mad: Bliv sund & slank med kål
SPONSORERET indhold

Ugens mad: Bliv sund og slank med kål

Kål er naturens vitaminbomber, der giver din krop og organisme et sundt skub. Se her, hvordan du kan bruge spidskålen som lækkert grundlag for dine sunde hverdagsmåltider.

Af: Umahro cadogan Foto: Line Thit Klein
11. mar. 2013 | Mad | ALT for damerne

Kom i gang med kål
Kært kål har mange navne, men fælles for alle kåltyperne er, at de er spækket med vitaminer og til at få fat i stort set hele året.

Kålen er på vej tilbage efter mange år i skammekrogen, hvor den kun kom på bordet i til jul og et par andre udvalgte højtider. Og det er godt, for de sprøde blade kan være både knasende, søde, stærke, kulørte, bitre og helt vidunderlige indslag i din mad.
Og så er kål sundt i sig selv. Udover at være en god kilde til C-vitamin, fibre og K-vitamin, indeholder kål nogle svovlforbindelser kaldet isothiocyanater, der ser ud til at stimulere kroppens egenproduktion af antioxidanter og sætte gang i de enzymer i leveren, der nedbryder hormoner og miljøgifte.

Men det allervigtigste ved kål er, at de smager fantastisk og friskt på en vinterdag. Vi har brugt de knasende blade som wraps, hvor fyldet kan varieres i en uendelighed. Og opskrifterne skal du selvfølgelig også gemme til foråret og sommeren, hvor mulighederne bliver endnu flere.

Prøv disse 4 lækre opskrifter:


Kålwrap med sorte linser, tomat og porrer (Kcal 267)
Få opskriften her


Kålwrap med marinerede kyllingestrimler i tomat (Kcal 358)
Få opskriften her


Kålwarp med rejer i sennep-skyr-dressing (Kcal 132)
Få opskriften her


Kålwrap med tun, pesto og øko-skinke (Kcal 202)
Få opskriften her 

Få mere inspiraiton til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/sund--slank/

Vil du gerne tabe dig? Tilmeld dig ALT for damernes slankeklub her