aloe vera
Foto: getty | Aloe vera planten kan kurere mange forskellige ting
Hjemmet

aloe vera acne, diabetes

Aloe Vera: Her får du plantens mange fordele

Hvad enten forårssolen har skoldet din hud, du er blevet stukket af en hveps, eller du lider af diabetes, kan Aloe vera hjælpe.

Af Charlotte Bech 18.maj.2017 Sundhed

Aloe vera stammer fra Afrika, men dyrkes i både Afrika, USA og Sydamerika. Bladene indeholder en slimet, klar gelé. Aloe vera er sukkulenter, dvs. planter der kan oplagre store mængder vand i bladene. Man mener, at Aloe vera har været kendt allerede i antikkens Grækenland. Naturlægemidler med indhold af Aloe vera-gelé anvendes til supplerende behandling af lettere forbrændinger, solskoldning, frostskader og mindre sår. Aloe vera-ekstrakt har længe været brugt – og bruges også i dag – som afføringsmidlel.

Hjælper ved diabetes

En undersøgelse fra Korea viser, at Aloe vera kan hjælpe ved diabetes. I undersøgelsen indgik 136 deltagere, der alle sammen var overvægtige og havde diabetes eller et forstadium til diabetes, men som endnu ikke tog medicin for det. Deltagerne blev tilfældigt udvalgt til at indtage enten Aloe vera-gel eller placebo. Deltagerne blev undersøgt efter fire uger og igen efter otte uger. Undersøgelsen viste, at Aloe vera-gruppen tabte sig mere i vægt, fik mindre kropsfedt og en lavere insulinresistens – alt sammen tegn på bedring i tilstanden.

LÆS OGSÅ: Hvad fortæller dit ansigt om din sundhed?

Dyrk selv Aloe vera

Det er let at dyrke Aloe vera. Planten skal have det varmt og stå i en potte i vindueskarmen i et vindue med sol. Aloe vera skal have rigeligt med jord, men kun lidt vand. Når du skal bruge geléen, skærer du et blad over, så saften løber ud. Kom saften på insektbid, små rifter, mindre sår, irriteret hud, kløende hud eller hud, der har fået for meget sol. Du kan også købe Aloe vera-saft og tage en spiseskefuld efter hvert måltid eller et æggebægerfuld om morgenen på fastende hjerte.

Eksperten

Charlotte Bech er privatpraktiserende læge og helseekspert. Hun supplerer moderne lægevidenskab med den traditionelle indiske lægekundskab ayurveda og anbefaler derfor, at du først og fremmest følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og bruger hendes råd som supplement.


Henter...