Mie Moltke om mad og krop
Foto: Les Kaner | "Kroppen er den, der handler for en. Så hvis jeg går og gemmer den væk, så tør jeg heller ikke gøre de ting, jeg har lyst til", siger Mie Moltke i denne uges ALT for damerne.
ALT for damerne

Mie Moltke om mad og krop

Mie Moltke åbner op om sit svære forhold til mad

Del på

Danserinden Mie Moltke har brugt hele sit liv på at lære at elske sin krop.

Af Sara Wilkins 19.apr.2017 Sundhed

Hvad skal jeg spise i dag?

Det var det første, 15-årige Mie Moltke tænkte på, da hun slog øjnene op om morgenen.

Dengang var hun sygeligt fokuseret på sin krop, som hun både sultede og foragtede som ung professionel danser.

- For mig var det en heftig verden at blive bedømt hele tiden og kigge i spejlet og vurdere sin krop, som jo aldrig var god nok, for i elitesport går det hele tiden ud på at blive bedre. Det blev forstærket i den verden af kontrol og perfektionisme, fortæller den 35-årige danserinde i denne uges ALT for damerne.

Her ser hun tilbage på forskellige perioder i sit liv – heriblandt teenagealderen, Vild Med Dans-perioden og tiden efter sin barsel – og sætter ord på, hvordan hun havde det med sin krop.

- I 9. klasse og i gymnasiet overvejede jeg alt, hvad jeg spiste, og levede mest af kogt kylling og kogt torsk. Jeg havde sådan et system, hvor jeg i min kalender satte sure eller glade smileys alt efter, om jeg havde gjort, hvad jeg måtte. Hvis jeg skulle have en glad smiley, måtte jeg næsten ingenting spise, fortæller hun i interviewet.

- Jeg kan huske følelsen af, at min mave gik indad, så man kunne se mine hofter stikke ud. Det føltes rart. Det var totalt en måde at kontrollere mig selv, at pakke alle følelser væk og kontrollere dem gennem min krop. Det handlede om at gøre mig så lille som muligt.

På vippen til anoreksi

Tanken om at holde kroppen i kontrol fyldte det hele dengang, husker Mie Moltke i dag.

- Min mor og far kunne sige nok så mange gange: ”Mie, du er så fin, som du er”. Det var min egen følelse af ikke at føle mig god nok, føle mig helt forkert og tro, at hvis jeg blev tyndere, så var jeg nok mere værd. Det var symptom på noget andet, fortæller danserinden, der dog afviser, at hun led af anoreksi.

- Det kunne ligeså godt være blevet til anoreksi, men det gjorde det ikke. Måske fordi jeg hele tiden har haft en familiebasis, som trods alt har givet mig en god kerne. Det, tror jeg, reddede min røv.

Kroppen er blevet en hjælper

Mie Moltke kan stadig falde tilbage i de gamle tankemønstre, når hun bliver stresset, og for eksempel synes, at hendes mave er ”latterlig”.

I dag er hun dog blevet bedre til at se kroppen som et symbol på, hvordan det står til med hendes indre helbred, fortæller hun.

- Så når jeg bliver oppustet, spørger jeg mig selv: ”Hvad er det, jeg ikke fordøjer? Hvad er det, jeg ikke får sagt og udtrykt?” Min krop er blevet min hjælper, en slags barometer, der fortæller, hvad der i virkeligheden er i vejen.

- Kroppen er den, der handler for en. Så hvis jeg går og gemmer den væk, så tør jeg heller ikke gøre de ting, jeg har lyst til. Så det har ret store konsekvenser, hvis vi begynder at elske vores krop.

Du kan læse resten af det store interview med Mie Moltke i denne uges ALT for damerne, der er på gaden torsdag.

Mie Moltke, 35 år

Professionel danser bl.a. kendt fra TV2-programmet ”Vild Med Dans”.

* Underviser i dans, bevægelse og udvikling – hovedsageligt gennem hendes eget koncept Feminineflow.

* Single og har sønnen Mio på 5 år med sin eksmand, Lai Yde.

Kilde: ALT for damerne

Del på
Kommentarer (0)

Henter...