Opskrifter babymad
SPONSORERET indhold

Babymad - opskrifter på lækker mos og grød

Den første babymad kan let få et pift. Når du har lavet ris- og hirsegrød 15 gange, får du måske lyst til at variere babys måltider en smule mere.

Af: Vores Børn, dec. 2008
17. dec. 2008 | Børn | Vores Børn

Babymad 4 mdr. +: Grøntsagsmos

(2 portioner)

Ingredienser:
1 stor gulerod, skrællet og hakket
1 kartoffel, skrællet og hakket
1 spsk friske eller frosne ærter
2 spsk majs, frosne eller fra dåse, usaltede
1 spsk vand
1 tsk olivenolie

Sådan gør du:
Opvarm olien i en lille gryde.
Tilsæt gulerødder, og steg, til de er bløde, ca. 5 min.
Tilsæt kartoffel, ærter, majs og vand.
Lad det koge op, skru ned for varmen, læg låg på og lad det simre i ca. 15 min.
Rør indimellem.
Mos grønsagerne gennem en sigte, eller brug en blender.
Tilsæt evt. mere vand.

LÆS OGSÅ: Det må baby spise

Babymad 4 mdr. +:

Brombærpuré

 

(1 portion)
Ingredienser:
1 håndfuld brombær, skyllede

Sådan gør du:
Giv bærrene et let opkog i en lille smule vand.
Hæld vandet fra, og mos bærrene gennem en sigte.
Servér puréen oven på for eksempel grød.

Babymad 6 mdr. +: Grov gulerodsmos m. muskatnød

(2 små og 2 store portioner)

Ingredienser:
400 g gulerod, skrællet og skåret i tern
75 g smør
Revet muskatnød

Sådan gør du:
Kog guleroden mør i usaltet vand, så det netop dækker.
Mos den med gaffel, og smag til med smør og revet muskatnød.
Tag lidt mos fra til baby, og smag resten til med salt og peber til resten af familien.

LÆS OGSÅ: Vi tester grønsagsmos

Babymad 6 mdr. +: Rødbedemos 

(2 portioner)

Ingredienser:
100 g rødbede, skrællet og skåret i tern
50 g kartoffel, skrællet og skåret i tern
¼ æble, skrællet og skåret i tern
Lidt modermælk eller erstatning
1 tsk olie

Sådan gør du:
Damp rødbeden i 10 min. under tætsluttende låg.
Tilsæt kartoffel og æble.
Lad det koge, til det hele er mørt.
Mos grønsagerne med en gaffel, og tilsæt mælk og olie.

Babymad 6 mdr. +: Havregrød m. æble og kanel

(1 portion)

Ingredienser:
1 dl fintvalsede havregryn
1½ dl vand
½ æble, skrællet og fintrevet
Lidt stødt kanel
1 tsk olie og mælk til at røre grøden lind med
1 spsk modermælk eller erstatning

Sådan gør du:
Bring vandet i kog med havregryn og æble.
Lad det koge i 2-3 min.
Rør i gryden af og til.
Lad grøden køle lidt af, tilsæt olie og mælk, og drys en lillebitte smule kanel på.

LÆS OGSÅ: Babymad – kom godt igang med mos og grød

Babymad 6 mdr. +:

Jordskokmos m. æble 

 

(1portion)

Ingredienser:
50 g jordskok, skrællet og skåret i tern
50 g æble, skrællet og skåret i små stykker
Lidt persillestilke, grundigt skyllet
1 tsk olie

Sådan gør du:
Kog jordskok, æble og persillestilke i en gryde i usaltet vand, der lige dækker, i ca. 15 min.
Tag persillestilkene op, hæld kogevandet fra, og gem det.
Mos jordskok og æble groft med en gaffel.
Tilsæt evt. lidt kogevand for at justere konsistensen.
Til sidst røres olien i.

Babymad 8 mdr. +:

Lassi m. jordbær og nektarin

 

(2 portioner)

Ingredienser:
1 dl friske el. frosne jordbær el.
2 modne nektariner, skrællede
3 dl A38
Evt. et drys sukker

Sådan gør du:
Blend jordbærrene eller nektarinkødet med A38, og smag evt. til med lidt sukker. Du kan også bruge andre bær eller frugter til en lassi (yoghurtdrik).

Kilder: Den rene barnemad – fra mos til middagsmad af Anne Hjernøe, Jette Hjernøe og Pia E. Brown, Politikens Forlag, 2008 samt Organic Baby & Toddler cookbook af Lizzie Vann, Dorley Kindersley Limited, 2000.

LÆS OGSÅ: Babymad – tiden efter mælk