At være mor

Foto: Privat Har du brug for en løftet pegefinger? Så se listen over, hvad du ikke må som mor.

At være mor

Det er bare ikke godt nok, mor!

At være mor er jo bare at følge sine instinkter. Eller hvad? Læs med, hvis du selv føler, du har svært ved at "ramme vinduet" for good parenting. Mamamafiaen i aktion!

Her idag blev jeg igen mindet om de tanker, jeg har haft så mange gange, da et medlem af min terminsgruppe på nettet skrev noget der minder om følgende: 

Hvorfor er det blevet så populært at kritisere mødre? (Forældre, men mest mødre). Ugentligt møder jeg mere eller mindre velskrevne klummer, artikler og debatter, som handler om at pege fingre ad den måde, forældre opdrager/behandler deres børn på – bevares, jeg tænker sørme selv mine tanker i ny og næ. Men jeg lever nok lidt mere efter “har du ikke noget godt at sige…”, end det lader til at mange andre bag skærmen gør.

Er din lille pige en “prinsesse” hjemme hos dig? Nej vel? Er du sindssyg, det kan give alle former for dårligt selvværd og traumer at blive kaldt det. Lad hellere være. Prøv “Ungen”. Nå nej. Jeg glemte lige, at det er noget, dyr får. Hmm…Vi nøjes med at sige “barnet” så. 

LÆS OGSÅ: Moderne mor: Dømt til dårlig samvittighed?

Det opfattes også som forkasteligt, hvis man forsøger at samle på mærker til en dyrebog, og ve den forælder, som ønsker at børnene kan få lov at se noget til en koncert.

Enten tager man alt for meget på tur, for børnene har brug for fred og ro og at kede sig lidt, eller også bliver børnene ikke kulturelt stimuleret. 

Enten fylder man dem med alt for meget sukker, eller også skaber man en sygelig trang til sukker i voksenlivet, fordi børnene ikke fik et naturligt forhold til det i barndommen.

Facebook er forbudt

Hvis man poster billeder af sine børn på facebook, er det ens eget selvværd, der dyrkes, fordi det kun handler om at få likes.Børnene er i for høj grad blevet forældrenes projekter, og især mødrene sætter hele deres liv på stand-by for at dyrke afkommet. Men er det så bedre eller værre end de mødre, som tillader sig at dyrke personlige interesser mere end max en halv time dagligt? For jo, du skal være i god form, men du må endelig ikke løbe et maraton, er du tosset, børnene kommer til at få et sygeligt forhold til deres egen krop senere i livet!LÆS OGSÅ: Mor på sociale medier: Drømmen om mand, barn og likesBørnene bruger for meget tid foran computeren/iphone/playstation! Forældrene er ikke nærværende og bruger for meget tid på deres telefoner! Nej vær du hellere sammen med dit barn. Altså, sæt dig til at snakke med børnene, så snart de kommer hjem fra skole. Alt skal vendes og drejes, og børnene skal selvfølgelig ikke holde noget for sig selv, ALT skal ud! Og imens hjælper I så belejligt hinanden med at slå en speltdej sammen til aftenens sunde måltid.Vi nurser vores børn for meget, gør alt for dem. Starter dit barn i skole? Fantastisk! Alle forældre- og pap’er skal da med den første dag ikke? Men nu skal du lige passe på at I ikke fylder for meget! Barnet skal jo ikke tro det er verdens omdrejningspunkt vel?  Altså jo, første skoledag måske. Men SÅ heller ikke længere. LÆS OGSÅ: Curling: Hjælper du dit barn med ALT?Der skal madpakke med. Det er kikset at komme med sådan en overdrevet lækker madpakke, med frugt og grønt, lækre rester fra aftensmaden og samtidig et fint lille kort og små søde håndudstukkede snacks. Folk kunne jo tro man, sådan, prøver for meget. Samtidig er det jo altså heller ikke heeelt godt bare at smøre fire flade (af den samme slags!) madder (selvom det er det eneste ungen vil have at spise) og lægge et æble ved. Vi lever jo ligesom i en anden tid nu, ikke! Man kunne i det mindste have bagt lidt… LÆS OGSÅ: Jeg fik stress og præstationsangst over madpakkerneOg så er der dem, som bliver vist på TV, som virkelig forsømmer deres børn. Altså sådan noget med at andre får lov at passe ungen – nå nej, barnet! – inden det er fyldt et år(!), og børnene har mere end en gang været udsat for, at mor har fundet en ny far til dem. Og nå ja, det værste af det hele. Mødrene var unge, da de fik dem!

Afslappet, cool mor

På barsel skal man bare lade det hele flyde og koncentrere sig om det lille vidunder og det at skabe tilknytning. Men altså, det skal jo også liiige se nogenlunde instagramvenligt ud, sådan så det jo ikke er Bilka-tallerkenerne, der ligger i vasken men sæ’føli dem fra Royal Copenhagen, når der skal dokumenteres hvor fabulously afslappet, man er som mor. For det er jo altså fedest at være mor, når man kan dokumentere, at man bare tager det totalt cool, og hermed henter et ton af likes, der bekræfter, at man har helt styr på pisset. 

Det sidste er jo ens eget valg. At være på de sociale medier som mor er jo på ingen måde et must. Men når resten af mødregruppen kan, så kan jeg fa’me også!

LÆS OGSÅ: Er mødregruppen bare spil for galleriet?

Hvilket bringer mig videre til….. 

Følg mig på instagram på Sine_Miaya hvis du vil give mig endnu flere grå hår i hovedet over endnu en følger, der forventer at få endnu en instaafhængig glam-mom at se! I’ll do my very best. 😉 (altså bortset fra det der med glam. Og Royal Copenhagen. Og udstukkede snacks… For jeg er hende med de fire flade madder, hvis du var i tvivl.)

Hvor er jeg glad for at jeg har mine tre børn, så jeg kan høste mine egne erfaringer. Jeg har ondt af de nybagte førstegangsmødre, som allerede nu har fået grå hår og sorte rande under øjnene af det hårde studium, det er at blive uddannet cand.Mor. 

LÆS OGSÅ: 7 grunde til at jeg spiser slik hver aften

LÆS OGSÅ: 9 ting jeg vil huske, når jeg selv skal være mor

LÆS OGSÅ: "Jeg er blevet småtyk med ubarberede ben og skallede negle – men lykkelig"

Se, hvad vi ellers skriver om: Klumme