Samsovning

Foto: Privat "Når han har lagt sin søde krop godt til rette, tager han fat i min hånd for at vise, at den skal holde om ham."

Blog: Derfor sover min søn i vores seng frem for i sin egen

Blogger Sofiya Nilsson har valgt at lade sønnen Logan sove i sengen, så længe han vil. For hende betyder det nemlig, at hun får lov til at knytte et meget stærkere bånd til ham - til han selv er klar til at sove alene.

Før Logan kom til verden, havde jeg svært ved at forstå forældre, der valgte at sove sammen med deres børn. I min verden var det en klar indikator til, at de ikke havde noget sexliv. Jeg undrede mig ofte over, hvorfor forældrene ikke prioriterede hinanden frem for at sove sammen med børnene.

Faktaboks

Sofiya Chloe Camille Nilsson er 27 år og bor i Spanien med sin søn Logan på 1,5 år og sin kæreste Toke.

Hun blogger på Mom and the City, hvor hun deler ud af sine egne erfaringer om livet som mor, i håb om at kunne inspirere andre mødre til en lettere og sjovere hverdag.

Følg hende også på Instagram.

Det skulle dog senere vise sig, at jeg også her skulle ændre mig radikalt. I ni måneder boede der en lille Logan inde i min krop, og efter han kom til verden, var det en helt naturlig del for mig, at han skulle ligge tæt på Toke og mig, også når vi skulle sove. Det var både trygt, dejligt og nemt, når der skulle ammes.

I dag sover han stadig i vores seng, for det er den bedste følelse i hele verden at sove sammen som familie med Toke og Logan. Det er virkelig den mest trygge fornemmelse, jeg ved, og som jeg kan give videre til Logan.

LÆS OGSÅ: Sådan får du mere søvn, mor

Hver nat møver Logan sig ind til mig for at ligge helt tæt. Når han har lagt sin søde krop godt til rette, tager han fat i min hånd for at vise, at den skal holde om ham. Jamen, det er så monster-nuttet! Jeg får sommerfugle i hele min mave bare ved tanken om det.

Sover i hvert sit rum

Lige for tiden har Toke uhyre travlt, og da Logan meget ofte vågner om natten, vælger Toke at sove i vores gæsteværelse on and off i perioder. Det lyder nok for nogen, som en kæmpe parforholds-katastrofe, men i ren praksis behøver manden med de 80 firmaer altså sin søvn for at kunne hænge sammen.

For det andet må jeg lige tilføje, at er du blevet forældre, så er det ikke, når du skal i seng og sove, at der så pludselig skal ske alt muligt ’andet’. Den del tager vi os af på andre tidspunkter af døgnet.

Jeg har en god mavefornemmelse, der siger, at det er sundest for os, at sove sammen så længe Logan stadig er så lille. Og se lige løjer for en glad og dejlig dreng vi har os – altså jeg mener – noget gør vi da rigtigt.

LÆS OGSÅ: 5 udfordringer ved søvn – sådan gør du

Jeg er helt sikker på, at der kommer en naturlig overgangsfase på et tidspunkt, hvor Logan gerne vil sove i sin egen seng, når han på et tidspunkt får sig et sejt børneværelse.

Men som tingene er nu, betyder det al verden for mig, at vi kan knytte det tætteste bånd til hinanden, og at han kan sove helt trygt hos mig/os hver nat.

LÆS OGSÅ: Søvn: Sådan gør du, når dit barn vågner igen og igen og igen og igen…

LÆS OGSÅ: Børnepasning: Vil dit barn ikke overnatte hos andre?

LÆS OGSÅ: Febrilsk ved puttetid? Sådan får du dit barn til at sove

Se, hvad vi ellers skriver om: Børns søvn og Klumme