Vandretur med børn
Foto: PR Skal du på vandretur med børn i sommerferien, har vi et par forslag til, hvad du skal tage med.

Udstyr: 10 ting du skal have med på vandretur med børn

Planlægger I at tage på vandreferie hele familien, er her en oversigt over udstyr, der er praktisk at have med til børn.

Vandretur med børn kan være helt fantastisk: Masser af frisk luft, kvalitetstid sammen, motion – og så er alle dejligt trætte om aftenen, ikke mindst. Planlægger I at tage vandreferie hele familien, er her en oversigt over udstyr, der er praktisk at have med til børn.

LÆS OGSÅ: Norge med børn: 7 fantastiske familieture I skal tage på

1. Bærestol til dig der vandrer med små børn

Helt små børn har ikke mange kilometer i benene, men det betyder ikke, at I behøver at blive hjemme af den grund. Med en praktisk bærestol kan familiens mindste sidde trygt på mors og fars ryg. Bærestole fås i mange prisklasser og med mange funktioner: Lige fra dem, der har det ene formål at bære barnet, til dem, der også har plads til meget andet habengut.

Børne bærestol fra Minimeis til 1.179 kr. og børne bærestol fra Osprey til 3.099 kr. Se flere børne bærestole her.

2. Rygsæk til børn

Drager du på vandretur med børn, er det selvfølgeligt begrænset, hvad poderne selv kan bære. Lidt kan de nu godt have i egen rygsæk. Sørg for at vælge en god en af slagsen med god støtte, så de ikke får ondt i ryggen under en lang dags vandretur. Rygsække til børn kommer i mange farver og udformninger. Her er et par bud til jeres vandreferie.

Børnerygsæk fra Osprey til 1.399 kr., børnerygsæk fra Deuter til 349 kr. og børnerygsæk fra Bergans til 349 kr. Se flere børnerygsække her.

3. Sovepose til børn

En god sovepose er alfa og omega. Især, hvis I skal på vandretur et sted, hvor temperaturen daler om natten. Selvfølgelig kan du som alternativ bruge en sovepose til voksne, men er den meget længere end dit barn, kan det blive svært for de korte børneben at varme den ordentligt op. Her er tre bud på soveposer til børn.

Sovepose fra Jack Wolfskin til 549 kr, sovepose fra Arctic Tern til 259 kr. og sovepose fra Haglöfs til 799 kr. Se flere bud på soveposer til børn her.

LÆS OGSÅ: Vandretur i Sverige: 24 timer på Kullen

4. Et myggenet til at holde insekter borte

Vandrer I et sted, hvor der er mange myg, er det en god idé at beskytte jer mod de værste stik. Især de helt små, der måske sidder på mors eller fars ryg kan have brug for lidt ekstra beskyttelse.

Myggenet fra Sea to summit til 129 kr.

5. Et telt til hele familien

I skal selvfølgelig også have noget at sove i. Det kunne f.eks. være et telt med plads til alle. Husk dog på, at I selv skal bære det, så en letvægtsmodel er at foretrække. Teltet her vejer kun 4 kg og har plads til fire personer.

Telt fra Bergan til 5.199 kr. Se flere bud på telte her.

6. En drikkedunk til at stille tørsten

Det er vigtigt at have vand med ud på ruten – især på varme dage. Hvordan dunken skal se ud, er en smagssag. Her er tre bud – bemærk, at drikkedunken fra Klean Kanteen er smart til de helt små, da den er nem at holde om, og har en tud, der er praktisk til små børnemunde.

Drikkekdunk fra Klean Kanteen til 159 kr., drikkedunk fra Camelbak til 139 kr. og drikkedunk fra Wildo til 79 kr.

LÆS OGSÅ: Ferie med børn: Sådan kommer I billigst på sommerferie

7. Regntøj til våde dage

Er I draget på vandretur hele familien, er det meget fornuftigt at tage jeres forbehold for vind og vejr. Husk at pakke regntøj til hele banden. Det er ikke sjovt at ligge i telt med vådt tøj.

Regntøj fra Urberg til 389 kr. Se mere regntøj her.

8. Husk en varm trøje

Selv på varme sommerdage kan det blive køligt ud på aftenen. Husk at pakke en varm trøje.

Striktrøje fra Dale of Norway til 1.299 kr. Se flere bud på varmetrøjer her.

9. Pak også det lange undertøj

Små børn ligger uroligt om natten, og kan have svært ved at blive i soveposen. Derfor er det en god idé, at de er klædt varmt på også, når de sover. En uldnatdragt eller langærmet termoundertøj kan være en løsning.

Langærmet undertrøje fra Woolpower til 399 kr. og langærmet undertrøje fra Woolpower til 449 kr. Se flere bud på undertøj her.

10. Udstyr til den lille eventyrer

Slæb ikke for meget med, når I skal på vandreferie med børn, men gem alligevel lidt plads i rygsækken til f.eks. disse glas til at indsamle insekter, så i sammen kan studere dem på nært hold.

Glas til nærstudie af insekter fra Coghlan's til hhv. 59 kr. og 99 kr.

LÆS OGSÅ: 7 tips til de bedste steder i Sverige for børnefamilier

LÆS OGSÅ: Sommerferie: Vandretur på Sydfyn

LÆS OGSÅ: Guide: 5 nordiske natur-getaways

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Shopping, Sommer og Rejser med børn