Ferie med børn i Sverige
SPONSORERET indhold

10 tips til de bedste steder i Sverige for børnefamilier

Nabolandets sjoveste oplevelser venter lige om hjørnet. Her er ti skønne udflugter i Sverige, som bestemt er et besøg værd, når I skal på ferie med børn - eller på en endagstur.

Af:: Amalie Louise Bernitt og Marie Wiuff Kruse Foto: Magnus Römbo / Astrid Lindgrens Verden
24. jun. 2022 | Børn | Vores Børn

Sverige minder på mange måder om hjem. Og så alligevel ikke. Her er fascinerende skove, storslået udsigt og vandreruter til alle benstørrelser. Og nå ja, så har de både Astrid Lindgrens krøllede hjerne, Alfons Åberg og allersejeste Pippi Langstrømpe.

Der er mange seværdigheder at give sig i kast med, hvis I skal holde ferie i Sverige. Tag din lille naturpatrulje med ud i naturen og nyd en aktiv ferie, hvor dagens største projekt er at slå et telt op. Måske vil I hellere besøge dyrenes verden, grave efter seje fossiler eller hoppe en tur i vandland?

Ja, der er masser af dejlige oplevelser for børn i alle aldre lige på den anden side af Øresund.

Vi har samlet nogle af de bedste, børnevenlige aktiviteter, seværdigheder og oplevelser, som bestemt er et besøg værd, hvis turen går til Sveriges sommerland.

LÆS OGSÅ: Klumme: Den svære sommerferie som skilsmissefamilie

Familieferie i Sverige
Foto: Getty Images

1. Vild med vandring

Skal I prøve kræfter med naturen? Der findes masser af vidunderligt smukke vandreruter i Sverige, som fører jer gennem den Skånske natur. Med klippekanter, trækroner og brusende hav. Og med masser af fugle og krible krable i skovbunden, som ungerne kan udforske. Indlogér jer på vandrehjem i Sydsverige, hvor I kan lave bål om aftenen og grille pølser over ild under åben himmel, eller slå teltet op ved en flodbred og kig på solnedgangen. For eksempel ved Söderåsen National Park, hvor der er fantastisk flot natur og mulighed for at vandre i det kupperede terræn – også på korte, flade ruter, som passer godt til børn. 

Alder: Fra 0 år
Læs mere her

malmø seværdigheder
Foto: Malmø Kommune

2. Plads til leg

På den anden side af Øresund ligger byen med de mange legepladser. Malmø har omtrent 200 styk – deriblandt 20 unikke temalegepladser, hvor ungerne kan boltre sig i et specialbygget legelandskab. Prøv for eksempel Musiklegepladsen, Spirallegepladsen midt i byen, Afrikalegepladsen, Eventyrlegepladsen eller Hav og Strand-legepladsen, med krabber, skaller, et blåt gummihav og en muslingeskalskulptur, I kan kravle på.

Malmø har heldigvis også en masse andet sjov i børnehøjde. Alt fra soppebassiner, store is og byvandring til spændende biblioteker og smukke parker, til når der skal brændes krudt af. 

Alder: Fra 0 år
Læs mere her.

LÆS OGSÅ: 11 tips til de bedste steder i Kroatien for børnefamilier

fossil - ferie med børn
Foto: Getty Images

3.  En dag som arkæolog

Hvor sejt ville det ikke være at finde din egen, ægte hajtand eller dinosaurknogle? For 80 millioner år siden levede der både øgler og dinosaurer i den lille, svenske by Bromölla, og i dag er der mulighed for at kaste sig ud i et stort kridthav, som gemmer på spændende levn fra de forhistoriske kæmper på en guidet fossiljagt. Rygtet siger tilmed, at der er garanti for gevinst.

Alder: Fra 0 år
Læs mere her.

Skånes dyrepark - ferie med børn
Foto: Skånes Dyrepark

4. På opdagelse i dyrernes verden

Elge, kronhjorte, tårnfalke, ørne og bjørne. Det er blot nogle af de mange, vaskeægte, nordiske dyr, I kan få at se i Skånes Dyrepark. Ud over dyre-kiggeri er der rigeligt at give sig til på parkens naturlegeplads, i vandlandet og på børnebondegården. I kan endda få chancen for at møde det berømte dukke-får Shaun, der dukker op på udvalgte tidspunkter. Se også alle dyrene fra oven i den 350 meters lange hængebro-bane, som svæver 9 meter over jorden. Og som noget helt nyt kan I i år også se seje dinosaurer og besøge deres forhistoriske verden. 

Alder: Fra 0 år
Læs mere her.

Elgsafari - familieferie i Sverige
Foto: Getty Images

5. Tag på elgsafari

I Markaryd i Smålandet er der gode chancer for at komme helt tæt på de svenske skoves konge: Elgen. I kan trille rundt i jeres egen bil og spotte de grå kæmper, eller I kan hoppe ombord på et lille tog, der tager jer omkring i den aflukkede park. Hvis I hører til de modige, kan I komme så tæt på elgene, at I kan fodre dem med blade og grene. Sikke en ferie!

Alder: Fra 0 år
Læs mere her.

High Chapereal - familieferie i Sverige
Foto: High Chaparral

6. Seksløbere og sheriffer

Hvis I er bare en lille smule vilde med seje cowboys og smukke indianere, er den svenske westernverden High Chaparral et must. Oplev det vilde vesten for fuld udblæsning, når der er stuntshow med krudt, krigere og krikker. Tag på en eksotisk tur med hjuldamper, diligence, pony eller tog og besøg Indianerøen, hvor I kan få et glimt af, hvordan indianerne levede, klædte sig – og dansede. Glem ikke at lægge vejen forbi gode, gamle Lucky Luke, der altid har brug for hjælp til at fange de frække Dalton-brødre.

Alder: Fra 4 år
Læs mere her. 

LÆS OGSÅ: 6 ferieråd: Sådan håndterer du søskendeskænderier

pippi - familieferie i Sverige
Foto: Magnus Römbo / Astrid Lindgrens Verden

7. Længe leve Lindgren

Pippilotta Viktualia Rullegardinia Krusemynta Efraimsdatter Langstrømpe. Hvis I skulle have glemt, hvem der er tale om, er der ekstra god grund til at sætte kurs mod Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby. Besøg Villa Villekulla, Katthult, Karlssons hus på taget, Mattisborgen og alle de andre magiske steder fra bøgerne, og oplev historierne folde sig ud, når næsten 100 skuespillere fremfører Lindgren-klassikerne live i eventyrparken.

Alder: Fra 4 år
Læs mere her.

Pedersen_Findus
Foto: Funnys Eventyr

8. Eventyrlige eventyr

Er dit barn også pjattet med Pedersen og Findus, Alfons Åberg og Mummitroldene? Så skal I lægge vejen forbi Funnys Eventur i Malmø, når I er på ferie i det svenske. Her er proppet til randen med sjove eventyr fra hele verden. Mød også Alice i Eventyrland, Den Lille Havfrue og Aladdin og slip tøjlerne løs i bøgernes eventyrlige verden. Husk også at få set et teaterstykke eller to. Og snup så lige en kanelbullar, når energien skal tankes op, ik'?

Alder: Fra 2 år.
Læs mere her.

dressiner
Foto: Dressincykling.se

9. Hop på dressintur

En aktiv ferie kan gøre underværker, hvis familiens mindste er udstyret med krudt i rumpetten. Pak en god turtaske med lækkerier, find cykelbenene frem og tag børnene med en tur ud i landskabet på de historiske dressiner - en slags cykel på skinner. Det er en fantastisk måde at være sammen på - og samtidig få masser af gode natur-oplevelser.

Alder: Fra cirka 4 år.
Læs mere her.

kano - familieferie i Skærgården
Foto: Roger Borgelid/Westsweden.com

10. Skærgården i kano

Den svenske vestkyst er et must for store og små. Her finder I noget af den smukkeste natur langs den svenske skærgård, som danner de perfekte rammer for en aktiv ferie med børn. Lej en kano, hvis ungerne er små, eller en kajak til større børn og udforsk skærgårdens øer fra havsiden. Så kan I altid lægge til ved en søbred og nyde lidt frokost og et velfortjent hvil til trætte arme. Der findes mange gode muligheder - bl.a. ved Göteborg, så tjek her, inden I beslutter jer for sejlruten.

Alder: Fra cirka 5 år.
Læs mere her.

Anbefalet til dig