Ferie med børn i Sverige

Foto: Colourbox og PR Besøg f.eks. Villa Villekulla, Katthult, Karlssons hus på taget, Mattisborgen og alle de andre magiske steder fra Pippi-bøgerne.

Ferie med børn i Sverige

7 tips til de bedste steder i Sverige for børnefamilier

Nabolandets sjoveste oplevelser venter lige om hjørnet. Her er syv skønne udflugter, som familien kan besøge på en dag – eller med en enkelt overnatning.

1. Vild med vandring

Der findes masser af fine vandrehjem i Sydsverige, hvor I kan lave bål om aftenen og grille pølser over ild under åben himmel. For eksempel ved Söderåsen National Park, hvor der er fantastisk flot natur og mulighed for at vandre i det kupperede terræn – også på korte ruter, som passer godt til børn.

Alder: Fra 0 år
visitskåne.com

2. Plads til leg

På den anden side af Øresund ligger byen med de mange legepladser. Malmø har omtrent 200 styk – deriblandt 20 unikke temalegepladser, hvor ungerne kan boltre sig i et specialbygget legelandskab. Prøv for eksempel Musiklegepladsen, Spirallegepladsen midt i byen, Afrikalegepladsen, Eventyrlegepladsen eller Hav og Strand-legepladsen, med krabber, skaller, et blåt gummihav og en muslingeskalskulptur, I kan kravle på.

Alder: Fra 0 år
malmo.se

LÆS OGSÅ: 11 tips til de bedste steder i Kroatien for børnefamilier

3.  Dino-drømme

Hvor sejt ville det lige være at finde din egen ægte hajtand eller dinosaurknogle? For 80 millioner år siden levede der både øgler og dinosaurer i den lille svenske by Bromölla, og i dag er der mulighed for at kaste sig ud i et stort kridthav, som gemmer på spændende levn fra de forhistoriske kæmper på en guidet fossiljagt. Rygtet siger tilmed, at der er garanti for gevinst.

Alder: Fra 0 år
bromolla.se

4. Dyrepark på svensk

Elge, kronhjorte, tårnfalke, ørne og bjørne. Det er blot nogle af de mange vaskeægte nordiske dyr, I kan få at se i Skånes Dyrepark. Ud over dyre-kiggeri er der rigeligt at give sig til på parkens naturlegeplads, i vandlandet og på børnebondegården. Som noget nyt har parken åbnet en 250 meter lang traktorbane, opkaldt efter det berømte dukke-får Shaun. I kan endda få chancen for at møde selveste Shaun, der dukker op på udvalgte tidspunkter.

Alder: Fra 0 år
skanesdjurpark.se

5. Tag på elgsafari

I Markaryd i Smålandet er der gode chancer for at komme helt tæt på de svenske skoves konge: elgen. I kan trille rundt i jeres egen bil og spotte de grå kæmper, eller I kan hoppe om bord på et lille tog, der tager jeg omkring i den aflukkede park. Hvis I hører til de modige, kan I komme så tæt på elgene, at I kan fodre dem med blade og grene.

Alder: Fra 0 år
smalandet.se

6. Seksløbere og sheriffer

Hvis I er bare en lille smule vilde med seje cowboys og smukke indianerpiger, er den svenske westerverden High Chaparral et must. Oplev det vilde vesten for fuld udblæsning, når der er stuntshow med krudt, krigere og krikker. Tag på en eksotisk tur med hjuldamper, diligence, pony eller tog og besøg Indianerøen, hvor I kan få et glimt af, hvordan indianerne levede, klædte sig – og dansede. Glem ikke at lægge vejen forbi gode, gamle Lucky Luke, der altid har brug for hjælp til at fange de frække Dalton-brødre.

Alder: Fra 4 år
highchaparral.se

LÆS OGSÅ: Gunnvør Dalsgaard: Børn bør kende andre kulturer

7. Længe leve Lindgren

Pippilotta Viktualia Rullegardinia Krusemynta Efraimsdatter Langstrømpe. Hvis I skulle have glemt, hvem der er tale om, er der ekstra god grund til at sætte kurs mod Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby. Besøg Villa Villekulla, Katthult, Karlssons hus på taget, Mattisborgen og alle de andre magiske steder fra bøgerne, og oplev historierne folde sig ud, når næsten 100 skuespillere fremfører Lindgren-klassikerne live i eventyrparken.

Alder: Fra 4 år
alv.se

LÆS OGSÅ: Guide: Tag på eventyr i Sverige

LÆS OGSÅ: Sådan kommer I billigst på sommerferie

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide, Rejser med børn, Sommer og Sverige