Billig sommerferie med børn
Foto: Visit Sweden og PR Selv om det er svært at holde sommerferie uden penge, så behøver en sommerferie med nærvær og oplevelser ikke at koste en bondegård.

Billig sommerferie med børn

Sådan kommer I billigst på sommerferie

Tænk i mindre kendte feriedestinationer, brug tid på research og book flybilletter om tirsdagen, hvis du vil spare penge på sommerferien.

Sommer, sol og masser af tid med familien. Det er, som om alt det grå og våde udenfor forsvinder for en stund sammen med våde vinterstøvler og børnenes løbende snotnæser, når tankerne strejfer sommerferien. Men temperaturen kan hurtigt dale, når prisen på en ferie popper frem på skærmen.

Faktaboks

Eksperterne:

Martin Hoffmann Kønig Indehaver af borneferie.dk

Asta Ostrowski Seniorkonsulent hos Forbrugerrådet Tænk

Selv om det er svært at holde sommerferie uden penge, så behøver en sommerferie med nærvær og oplevelser ikke at koste en bondegård.

Der kan være mange penge at spare, hvis I rejser uden for sæsonen. Tag for eksempel til såkaldte vinterdestinationer om sommeren, råder Martin Hoffmann Kønig, der står bag børneferie.dk. Mange af vinterdestinationerne har mere eller mindre samme temperatur året rundt.

LÆS OGSÅ: 10 tips til motion i sommerferien

– Overvej at besøge Maldiverne i løbet af højsommeren, hvor selv femstjernede hoteller kan fås 50 procent billigere end om vinteren. Den Dominikanske Republik, som er et yndet feriested i vintermånederne, er også billigere at gæste over sommeren, fordi der ikke er fyldt på feriestederne. Her kan man i sommerperioden få flybilletter til 4.500 kr. per person og i vintermånederne koster de op til 10.000 kr., siger Martin Kønig.

Faktaboks

5 genveje til en billig charterferie:

  1. Bestil i god tid, så er udvalget størst, og du kan sikre dig den feriebolig, du ønsker og til en fornuftig pris.

  2. Rejs uden for skolernes ferier, hvis du kun har små børn. Du kan spare op til 50 procent af prisen i forhold til højsæsonen.

  3. Rejs fra Tyskland eller Sverige. Hamborg kan være et billigere alternativ til en dansk afrejselufthavn. Du kan også booke din rejse via et charterselskab i Sverige, som ofte tilbyder afrejse fra København.

  4. Spar tid med en rejsesøgemaskine. På Travelmarket.dk kan du søge priser på tværs af de forskellige rejsebureauer, afrejselufthavne og rejsemål. Samtidig kan du sammenligne priser mellem charterrejser og pakkerejser med rutefly.

  5. Vælg all-inclusive, hvor du får alle måltider og oftest alle drikkevarer inkluderet i rejsens pris. På den måde får du bedre styr på dit feriebudget og samtidig en mere afslappende ferie.

Kilde: Travelmarket.dk

Hvis ikke I har mod på at rejse langt, kan I kigge jer omkring i Europa eller sågar herhjemme. Et sommerhus i Skagen koster snildt over 10.000 kr. for en uge, mens et lignende sommerhus kan fås til 2.500 kr. på Langeland, siger seniorrådgiver Asta Ostrowski fra Forbrugerrådet.

– Gør noget andet end det, de andre gør, for det er generelt sådan, at de mest populære feriedestinationer også er de dyreste, siger hun.

Budapest er for eksempel væsentligt billigere end Barcelona. I kan få flybilletter for 2.500 kr. for to voksne og to børn i den første uge af skolernes sommerferie.

LÆS OGSÅ: Digital detox: Skru ned for elektronikken i ferien hos hele familien

Hvis flybilletterne alligevel sniger sig op i de dyre rækker, jo længere vi kommer på højsæsonen, kan I overveje at køre frem for at flyve.

– En bilferie er både fleksibel og billig. Den giver gode muligheder for at bestille overnatning i sidste øjeblik, hvilket kan gøre overnatningen en del billigere, fordi overskydende værelser ofte sælges til nedsat pris, siger Martin Kønig.

Det kræver naturligvis, at I har en smule is i maven – og at I kan acceptere overnatning af svingende karakter, i tilfælde af at de bedste muligheder er udsolgt.

Hvis I helt vil undgå udgifter til overnatning, så overvej om en vandreferie i Sverige kunne være noget.

– I det sydlige Sverige gælder allemandsretten. Det betyder, at I helt gratis kan slå et telt op i naturen og overnatte i det, siger Asta Ostrowski.

Også herhjemme kan I overnatte gratis. Naturstyrelsen råder over flere end 200 skove, hvor I uden beregning kan slå jeres telt op for natten eller overnatte i shelters, som kan være alt fra et lille hus med plads til én familie, til en større overdækning, hvor op til 30 personer kan sove med tag over hovedet og ly for natten. Se mere på naturstyrelsen.dk.

Hvis det bliver lidt for primitivt er en campingferie en billig rejseform, og der findes campingpladser for enhver pengepung fra luksuspladser til 3.500 kr. for en uge i højsæsonen til naturcampingpladser til 650 kr. for en uge for to voksne og to børn. 

Kilder: Forbrugerrådet, borneferie.dk, travelmarket.dk, momondo.dk og skyscanner.dk

Faktaboks

3 alternative rejsemål:

Estland byder på herligt strandliv kun syv km uden for hovedstaden, Tallinn. Og kun to timer fra hovedstaden ligger Pärnu, som er Estlands bedste sommerferieby med fine sandstrande og sparesorts inden for rækkevidde. I kan komme med fly til Tallinn for under 900 kr. pr. person, overnatning koster fra cirka 3.000 kr. og opefter for en uge for en familie på fire personer.

Polen er ikke længere gråt og betonkommunistisk. I dag lokker landet med hytteferie ved vandet, wellness, slotsovernatninger og smuk natur. På nordkysten langs østersøkysten er der masser af kridhvide sandstrande til en startpris på 1.677 kr. pr. person for fly til Gdansk – og derfra videre i bus eller bil til de brillante badebyer Kolo- brzeg og Stettin, hvor hele familien kan overnatte i en uge på et trestjernet hotel for cirka 4.500 kr.

Albanien kan prale med en smuk riviera, som ligger på landets sydkyst, blot 27 km fra den græske ferieø Korfu. En ferielejlighed ved den albanske riviera koster fra 1.600 kr. i den første uge af skolernes sommerferie for to voksne og to børn. I kan flyve til hovedstaden, Tirana, for omkring 1.700 kr. pr. person. Lej en bil fra lufthavnen og kør til Sarande eller Queparo ved kysten.

Se, hvad vi ellers skriver om: Rejseguide og Familieliv