Dreng bader
SPONSORERET indhold

Norge med børn: 7 fantastiske familieture I skal tage på

Det tager kun en lille time at komme til Norge – til gengæld er der et hav af oplevelser, der ligger og venter på dig og din familie. Aktiv ferie i den smukke natur eller storbyferie i Oslo?

Af: Birgit Schmidiger // Redigeret af Katrine Memborg Foto: Getty Images
23. feb. 2018 | Børn | Vores Børn

BESØG PÅ BONDEGÅRDEN

BESØG PÅ BONDEGÅRDEN

Mange børn er vilde med dyr, og kunne det ikke være hyggeligt at tilbringe ferien på en bondegård? Der findes mange steder i Norge, hvor du kan komme helt tæt på livet som bondemand eller -kone, men er du til en yderst autentisk oplevelse, hvor I alle får daglige opgaver på gården, så besøg Aarholt-tunet, der ligger syd for Oslo. Der er plads til 14 familier, der hver får sin egen lejlighed med et minikøkken. Der er lagt op til, at alle børn og voksne spiser og hygger sig sammen, men I kan også besøge den nærliggende strand på egen hånd.
Alder: Fra 2 år
www.aarholt-tunet.no

BYFERIE Norge

BYFERIE

Der findes et hav af hyggelige ting, I kan lave i Norges smukke hovedstad. Ud over eksklusiv shopping, er Det Tekniske Museum og Popsenteret (om norsk musik) et visit værd. Og hvis du tør, er der Oslo Reptile Park, hvor der bor slanger, gekkoer, øgler, skildpadder og andre hyggelige skabninger. Et hit for børn og andre knap så sarte sjæle. Skal familien slappe lidt mere af, kan I tage en af bådene ud til en af de mange øer i Oslofjorden, hvor I både kan sole jer og bade. 
Alder: Fra 0 år
visitoslo.com

SOL OG STRAND Norge

SOL OG STRAND

Man skulle ikke tro det, men det er rent faktisk muligt at finde Thailand-lignende strande i Norge – og du skal ikke lede længe. I Nord-Norge for eksempel, hvor du ud over de lyse sandstrande også får lange, lyse nætter. Drager du derimod til det sydvestlige Norge, hvor der er større chance for bedre vejr, får du strande, der også her kan måle sig med skønhederne i Asien. Solastrande, Borestranda og Ølbergstranda er bare tre af mange. Og så er der hyggelige campingpladser lige ved siden af. 
Alder: Fra 0 år
visitnorway.com

BADELAND I BERGEN 

BADELAND I BERGEN

Der er utrolig smukt i Bergen, og byen er i den grad et besøg værd. Smut forbi Bergen Vitensenter, hvor der er en masse sjove aktiviteter for børn. I kan også besøge Akvariet, hvor I blandt andet kan se tropiske fisk, krokodiller og skildpadder. Hvis vejret er trist, så besøg Vannkanten Badeland, hvor børnene sagtens kan få dagen til at gå med boblebad og rutsjebaner i de mange bassiner. Det ligger kun seks km fra Bergen centrum, så I kan nemt køre frem og tilbage samme dag.
Alder: Fra 4 år
visitbergen.com

FERIE I FJELLET i Norge

FERIE I FJELLET

Norge er et vanvittigt smukt land, og en tur i fjeldene vil helt sikkert være en oplevelse, I aldrig glemmer. Bjerge og børn lyder måske ikke som den klogeste kombination, men ingen siger, at I skal klatre helt op på toppen. Brug i stedet den smukke natur til en aktiv ferie, hvor I kan sejle i kano, cykle i terræn, ride på heste og meget mere. I bestemmer selv sværhedsgraden af jeres tur, så børn i næsten alle aldre kan være med.
Alder: Fra 5 år
dnt.no

CAMPING ER COOL Norge

CAMPING ER COOL

Campinglivet er frit, virkelig hyggeligt, og der er nye venner overalt, så det er ikke så underligt, at de fleste børn elsker det. Der findes mange skønne campingpladser i Norge, og det er helt op til jeres ønsker og temperament, hvad I ender ud i. Du kan eksempelvis kigge nærmere på Skottevik Feriesenter, hvor der er strand, minigolf, legepladser, kano og bådudlejning samt opvarmet pool til de yngste. I kan vælge at bo i campingvogn, hytte, telt eller lejlighed. 
Alder: Fra 0 år
skottevik.no

LÆS OGSÅ: 5 steder, du skal besøge i Berlin med børn

TOSSET MED TRONDHEIM

TOSSET MED TRONDHEIM

Er du klar på at drage længere nordpå i Norges land, så byder Trondheim på en hel masse aktiviteter og oplevelser for børnefamilien. Hver søndag kan I blive taget tilbage til 1700-tallet i Ringve Musikkmuseum og blive klogere på byens historie på en sjov måde. I kan også vælge at besøge Norges største, indendørs badeland, Pirbadet, der ligger i smukke omgivelser med udsigt over fjorden. Friluftmuseet Sverresborg er perfekt til de yngste. Her kan I besøge Eventyrstien, hvor I måske kan være heldige at støde på en skovtrold eller to … ? 
Alder: Fra 2 år
sverresborg.no

Anbefalet til dig