Rejseseng
SPONSORERET indhold

Test: Her er den bedste rejseseng til dit barn

Hvilken rejseseng er mest behagelig at sove i for de små – og nemmest for mor og far at transportere? Mødregruppens børn har sovet på det og fundet deres favoritter.

Af: Sofie Winther Askgaard Foto: Maria Sattrup
12. mar. 2018 | Børn | Vores Børn

SMARTE DETALJER

**** (4,17)

JOIE

Allura rejseseng, fra nyfødt -15 kilo, vægt 10 kilo, inkl. taske og vuggeindsats, 899 kr. hos Babysam.

DESIGN Fin seng uden de store dikkedarer ved første øjekast. Den er stor, så der er god plads til, at babyerne kan vokse, men den fylder også en del, når den er klappet sammen, og den er så tung, at der nærmest skal flere voksne til at bære den – øv. Til gengæld virker den superstabil.

FUNKTION Den ene halvdel slår sengen op med én hånd. Den anden må hver gang have hjælp fra manualen. Det skal vist lige læres? Til gengæld bugner den jo med smarte detaljer: vuggeindsats til spædbarnet; lynlås i siden, så de små selv kan kravle ind og ud; to hjul, så sengen nemt kan flyttes. Dejligt!

KOMFORT Der er masser af plads i denne her seng, så den kan bruges i mange år – ja tak. Stoffet på siderne er okay blødt for de små at sove op ad, men madrassen? Uf, den er hård og tynd, så det dur ikke uden en ekstra madras eller tæppe, hvis de små sarte rygge skal kunne holde til det.

PENGENE VÆRD? En fin seng med mange smarte detaljer, men madrassen er for hård, og sengen alt for tung og uhandy til at være smart nok på farten.

 

FIN TIL PRISEN

**** (3,67)

JYSK

Nakskov rejseseng, børn op til 4 år, inkl. taske og liggeunderlag, 400 kr. i Jysk.

DESIGN Helt enkel seng, der ikke gør det store væsen af sig. Her får du, hvad du ser: en rummelig seng, som den bette kan sove i. Vi ser dog også syntetisk stof, en stiv madras og en temmelig tynd bund – og så virker den ikke som den mest robuste seng på markedet.

FUNKTION Klik-klik – det er hurtigt og nemt at slå sengen op og klappe sammen igen. Net i siderne gør, at små nysgerrige basser kan kigge ud, og trods skrøbeligheden tipper sengen ingen steder. Vi savner dog en lynlås, så de selv kan kravle ind og ud. Bonus: sammenklappet fylder den meget lidt.

KOMFORT Åh, her halter det altså. Vi er ikke vilde med tanken om den bløde babyhud mod det ret så syntetiske stof, og den hårde madras og bund vil vi ikke byde de små, så det er et must med en ekstra madras eller dyne under dem. Bonus: madrassen er hævet fra gulvet, så vi undgår træk.

PENGENE VÆRD? Hvis du mangler en budgetseng til en overnatning hist og pist, får du en okay rejseseng til en god pris. Men ret meget komfort får du ikke.

TIL DE MINDSTE

**** (4,00)

BABYBJÖRN

Light rejseseng, 0 måneder – 3 år, vægt 5 kilo, inkl. taske og madras, 1990 kr. hos bl.a. jollyroom.dk

DESIGN Wow, tænker vi, da vi ser den smarte taske, som rejsesengen kommer i. Den vejer ikke ret meget, er nem at bære rundt på eller gemme væk under sengen, og den afslører også en pæn seng i luksuskategorien. Minus: den er ret lille, den dur da kun til de mindste babyer?

FUNKTION 1-2-3, så er sengen slået ud, det er slet ikke nødvendigt med en manual. Lækkert! Det er en fin detalje, at sengen er bredere i bunden end i toppen, så den ikke så nemt kan vælte – og det er dejligt med det gennemsigtige net, så de små kan følge med... når de altså ikke burde sove!

KOMFORT Findes den i størrelse mor? Endelig nogen, der har forstået, at det skal være rart for de små at ligge i en rejseseng. Madrassen er dejligt tyk og blød, der er virkelig pluspoint for komfort her! En anke er dog, at madrassen er helt nede ved gulvet, hvor der kan være køligt for de små.

PENGENE VÆRD? Av, av, av, den er dyr. Du får seriøs komfort og kvalitet for pengene, men den er jo så lille, at den kun vil kunne bruges i kort tid, og så bliver den altså et dyrt bekendtskab.

LIDT FOR DYR

*** (3,33)

MOWEO

Moon rejseseng, børn op til 15 kilo, inkl. taske og spædbarnsindlæg, 1.599 kr. hos jollyroom.dk.

DESIGN Anderledes rejseseng, minder lidt om Babybjörn, hvor sengen er bredere i bunden end for oven – smart. Alligevel virker sengen lidt skrøbelig?! Madrassen er til gengæld blød og tyk, det ka’ vi lide. Den er meget lille, men virker dog større end Babybjörn-modellen – hurra! – og fylder nærmest intet klappet sammen.

FUNKTION Piece of cake! Ingen sag at slå sengen op eller klappe sammen, og point for den smarte hank. De tynde ben kan virke lidt vakkelvorne, men sengen bliver altså stående. Savnes: lynlås, så de små kan kravle ind og ud selv. Smart, at der er indsats til spædbørn – men at den skal knappes på, sikke et besvær!

KOMFORT Skønt med en madras, der ikke bare er et stift bræt. Den er blødere og tykkere end mange af de andre i testen, og sengen omslutter nærmest de små som en tryg lille rede med det bløde netstof. Madrassen er dog nede ved gulvet, hvor det kan trække, og DET kan vi ikke lide.

PENGENE VÆRD? Selv til kampagnepris er det dyrt for en seng, der ikke topper på kvalitet og kun kan bruges kort tid. Den havde fået flere stjerner, hvis den havde været billigere.

Find en rejseseng til en god pris hos Jollyroom.dk (sponsoreret)

 

MASSER AF PLADS

***** (5,17)

BABYTROLD

Weekend- og rejseseng, børn op til 14 kilo, vægt 7.6 kilo, inkl. taske, 799 kr. hos coop.dk.

DESIGN Ud af posen kommer den fineste rejseseng med flot mønster i bløde materialer. Hanken på posen er endda ekstra lang, så sengen kan bæres over skulderen, og der er masser af plads til selv de længste babyben, så sengen kan bruges i mange år. Minus: madrassen virker hård og tynd.

FUNKTION Vi aser, og vi maser. Det er besværligt at slå sengen op og sammen igen, men kun til vi har fanget teknikken, så går det som en leg. På trods af rummeligheden, fylder den ikke så meget sammenklappet, er superlet at bære rundt på, og den virker solid – store søskende kravler op og ned, uden at sengen rokker sig.

KOMFORT Den der madras, den ER hård og tynd, og det kræver altså et vattæppe eller en ekstra madras. Men alt andet ved sengen er så dejligt blødt og rart for de små. Vi er vilde med den lille lomme for enden af sengen og lynlåsen i bunden, så de små selv kan kravle ind og ud. Smarte detaljer!

PENGENE VÆRD? Absolut! Klart den bedste – og pæneste – rejseseng i testen. Havde den bare haft en blødere madras, ville den have fået 6 stjerner!

OK TIL PRISEN

*** (3,3)

HAUCK

Dream N Play Plus rejseseng, fra 0-15 kilo, vægt 9.8 kilo, inkl. taske og liggeunderlag, 500 kr. hos coop.dk.

DESIGN Den virker lidt kedelig og, ikke mindst, syntetisk i stoffet, men den kan, hvad den skal. Og den er stor, så der er rigeligt plads til den lille i mange år. Som bonus virker den superstabil på grund af sin størrelse, og den kan heldigvis pakkes sammen til at fylde meget lidt – perfekt!

FUNKTION Øvelse gør mester. For indtil man har lært teknikken, virker det næsten helt håbløst at slå sengen op og samle den igen. Argh!! Smart detalje, at man kan lyne endestykket op, så de små kan kravle ud og ind, og sengen rokker sig ikke ud af stedet, selvom de små hopper. Minus: den er tuuung at slæbe rundt på, pyha...

KOMFORT Det korte svar er: Nej. Madrassen er ikke god nok, ikke engang til en enkelt nat. Man kan købe en ekstra madras ved siden af, men så ryger prisen for sengen op i en anden kategori. Det syntetiske materiale trækker heller ikke op på komfort, det gør den gode plads til de små til gengæld.

PENGENE VÆRD? Du får en stor seng, som kan bruges i mange år, til billige penge – men regn lige de 300 kr. med oven i til en ekstra madras – for det er der brug for.

LÆS OGSÅ: Sådan tjekker du, at rejsesengen er sikker for din babys rejseseng er sikker

LÆS OGSÅ: 6 små råd til rejser med små børn

LÆS OGSÅ: Rejse-reportage: Med mor alene i Andalusien