Denice Khan Balcony Lot
SPONSORERET indhold

Denne interiørbutik i København skal du kende

Denice Khan, 32, har åbnet dørene op til sit hjem på Vesterbro og forvandlet det til interiørbutikken Balcony Lot. Ud over en eklektisk farveskala rummer Balcony Lot også unikke møbler, legende tekstiler og tapeter og historiske vintagefund fra hele verden. Og så er der selvfølgelig også plads til venner og familie i privaten.

Af: Annsophie Stoltenberg Roest Foto: Maria Vous
04. aug. 2019 | Bolig | Eurowoman

Beskriv dit hjem?

– Min kæreste og jeg bor farverigt og eklektisk. Vores lejlighed bærer ikke præg af en gennemgående stilart, men mange sammenspillende, som giver en helhed og historie, som vi finder interessant. Vi vægter at bo hyggeligt og funktionelt. Vores hjem er åbent for venner og familie og for offentligheden torsdage fra kl. 13.00 - 17.30. Det fungerer godt for os, da vi elsker, at der er liv, og at vores hjem bliver brugt i mere end én forstand. Plads og højt til loftet er essentielt for os.

Balconylot-Home
På det marokkanske tæppe står kurvestole af Viggo Boesen fra 1936 og sofabord af Børge Mogensen. Den flettede sofa er af Vico Magistretti, det quiltede amerikanske vægtæppe er vintage og platten fra Kähler.

Hvad er Balcony Lot for et sted?

– En omhyggelig og kurateret samling af elementer, som former en visuel interessant og hjemlig atmosfære. Balcony Lot er et univers af samtidige designobjekter, møbler, antikviteter og kunst, primært fra starten af 1900-tallet til slutningen af 70’erne. Balcony Lot kuraterer også kunst fra kreative sjæle, som udforsker deres felt og beriger kulturen og kunsten, fx Amanda Johanne Linde. Det hele tager sig ud i en gammel herskabslejlighed fra 1885 på Valdemarsgade på Vesterbro. Lejligheden er gennemrenoveret, og rummene fortæller forskellige historier med deres indretning. Meningen er, at man kan komme og gå på opdagelse, blive visuelt og rumligt inspireret og røre og føle på møblerne og de andre genstande.

Balconylot-Home
Sofaen er af Joseph Frank, sofabordet er fundet på antikmarked i Frankrig, og standerlampen er af Ignazio Gardella for Azucena. Gulvtæppet har Denice taget med hjem fra Marokko, og loftslampen er Murano. Det blå skab er fra Sverige. På det står lampe fundet på marked i Frankrig, terrin og fad af Arje Griegst. Vægskulptur er af Curtis Jere.

Hvad har inspireret dig til indretningen?

– Rejser til alt fra Østeuropa til Afrika, forskellige kulturer, italiensk æstetik, folkedragter og deres mønstre, russiske eventyr, folk art og naturen. Jeg føler mig også meget inspireret af de kvinder, jeg omgiver mig med, og deres unikke stil. Jeg kan godt lide ting, der har en historie, og så er det også mere bæredygtigt at købe vintage i stedet for nyt, fordi vores jord snart har opbrugt sine ressourcer. Vi skal alle tænke i lavere ressourceforbrug og mindre produktion. Det forholder jeg mig til, og det gør min indretning også. Min familie rejste meget, da jeg var barn, og derfor har jeg oplevet en masse forskellige kulturer, som også har inspireret mig og min kuratering af Balcony Lot.

Balconylot-Home
Den lyserøde sofa er fundet vintage i Sverige, og puderne med afrikansk betræk er taget med hjem fra en rejse. Værket er af Jockum Nordström, barbordet fra 30’erne er af Jacques Adnet, og glasvasen er produceret i Sverige i 60’erne.

Hvad er dit forhold til de møbler, du har i dit hjem?

– En stor del af møblerne er til salg, og derfor har jeg forenet mig med, at de skal videre. Men hver enkelt ting betyder noget, da det er mig, som har håndplukket dem i hele verden. Jeg kan fortælle ved hver enkelt ting, hvad det var, jeg faldt for på det givne tidspunkt. Et eksempel er et vævet tekstil, hvis komposition jeg er meget fascineret af. Det hedder Crocus, og er fra 40’erne af svenske Märta Måås-Fjetterström.

LÆS OGSÅ: Peter Ambys hjem "er en stor jazzpølse af ting, jeg har samlet, og som har overlevet utallige frasorteringer"

Hvem er din yndlings-møbeldesigner?

– Jeg mest interesseret i godt håndværk, funktionalitet og æstetik. Om det er den ene eller anden designer er ikke noget, jeg går op i.

Balconylot-Home
Der er tænkt over detaljerne hos Balcony Lot, hvor loftet også har fået en smuk farve.

Hvad bør der være i ethvert hjem?

– Jeg elsker tapeter, som kan omfavne et helt rum og gøre det hyggeligt at være i, som en æskelignende tilstand med stemning. Og flotte tekstiler som puder og gardiner fra fx Christopher Farr og Josef Frank.

Hvad er dit kæreste eje? 

– Børge Mogensen 5272-bænken, som jeg aldrig bliver træt af. Den har mange forskellige funktioner og er skarpt udformet.

Balconylot-Home
Køkkenelementerne er fra & SHUFL og vasen på bordet er fransk vintage. Stolene er af Vico Magistretti, og over bordet hænger lampe fra 60’erne af Jascha Heifetz. I baggrunden ses chaiselounge af Josef Frank, bladlampen er af Tommaso Barbi, plakaten fra 70’erne er af Niki de Saint Phalle og keramikplatten af Birger Kaipiainen.

Hvilket er dit yndlingsrum i hjemmet?

– Vores køkken, som vi bruger til hyggelige stunder med familie og venner. Her bliver der lavet mad, drukket god vin og hygget med samtale om vores runde spisebord.

Hvad skiller du dig aldrig af med?

– Arvestykker og et stort spejl fra Fontana Arte, som jeg engang fandt på en rejse. Det er meget unikt.

LÆS OGSÅ: Bettina Gedda om sit favorit interiørelement: "De kan være med til at slå tonen an for resten af indretningen, og så er de både funktionelle og praktiske"

Hvor køber du nips og møbler til Balcony Lot?

– I hele verden: Sverige, Italien, Frankrig og USA. I øjeblikket kigger jeg mod øst. Jeg søger på diverse vintagemarkeder og auktioner og gennem pålidelige og dygtige samlere, jeg har mødt på rejser. Jeg bruger ikke nogle specifikke hjemmesider, men udforsker de byer, jeg besøger, og forelsker mig i de mennesker og ting, jeg møder på min vej.

Balconylot-Home
I gangen ind til soveværelset hænger amerikansk vintagequilt og loftslampe af Josef Frank.

Hvor køber du kunst?

– Det gør jeg for det meste på auktioner, hvor jeg håndplukker ting til Balcony Lot. Hvis der er noget, der fanger mig og behager mit øje, køber jeg det.

Hvem er din yndlingskunster?

– Lige i øjeblikket er jeg ret interesseret i engelske Danny Fox og hans farver og Jockum Nordström, hvis barnlige udtryk gør noget specielt ved mig. Skotske Peter Doigs malerier har filmiske forlæg og er meget dragende. Hans univers er magisk. Den amerikanske feminist, forfatter og kunstner Harmony Hammond, er jeg også begejstret for.

Balconylot-Home
Inspiration. Stofprøver og interiørmagasiner.

Hvor kom ideen til Balcony Lot fra?

– Jeg ønskede at lave et boligunivers i hjemmelige rammer, hvor jeg kan kombinere min hobby med det professionelle. Selve ideen er ikke ny. I gamle dage var det ikke unormalt, at man drev handel eller fremviste sit håndværk fra egen bolig. Jeg startede med at shoppe vintagetøj og endte med at finde mig til rette i interiørverdenen. Fra jeg var ganske ung, har jeg gjort mig klog på auktioner. Det har altid været min store interesse og begejstring at finde ting med historie.

LÆS OGSÅ: Anna Bjerger: "Det er vores valg at være kunstnere med et usikkert liv, og det er dejligt at kunne give vores børn det her"

Hvor kommer din interesse for interiør fra?

– Hjemmefra. Min mor har altid gået meget op i rum, design og kunst. Jeg kan nærmest ikke huske, at vi har boet ens i mere end fem år af gangen, da hun forvandlede vores hjem så ofte. Hun har altid været en stor inspiration, fordi hun altid har turdet springe ud i nye skæve beslutninger. Hun er stadig den, jeg drøfter design og kunst med.

Balconylot-Home
Frakken er fra Saks Potts, og resten er vintage og fundet på Denices rejser.

Hvad finder man meget af i din garderobe?

– Jakker. Jeg har en svaghed for alle slags, men specielt vintagejakker har jeg mange af.

Hvor shopper du tøj?

– Jeg shopper ikke så meget herhjemme. For det meste køber jeg nye ting på markeder, når jeg rejser. Hvis jeg skal nævne én butik herhjemme, er det min venindes vintagebutik Jérôme Vintage på Vesterbro.

Balconylot-Home
Det solgule klædeskab gemmer på Denices vintagefund.

Hvem er din yndlingsdesigner?

– Jeg har en svaghed for Rachel Comeys denim, Nina Ricci, Balenciaga og Michel Vivien, og så er jeg blevet helt forelsket i Horror Vacuis kjoler. Etro er også en favorit. It never gets old.

Hvad er dit drømmekøb?

– En kjole fra ukrainske Vita Kin, som jeg ville elske at gå rundt i hele sommeren.

Se mere på Balconylot.com eller på Balcony Lots instagram:

Anbefalet til dig