Jou Quilts Line Meldgård Hviid
SPONSORERET indhold

Line syede et unikt tæppe på hospitalet for 13 år siden – nu hitter hendes tæpper på Instagram

Under et hospitalsophold for 13 år siden, da hun var gravid med sit første barn, syede Line Meldgård Hviid sin første quilt. Interessen forlod hende aldrig, og nu sælger hun 100 procent økologiske quilttæpper. Mød designeren bag JOU QUILTS her.

Af: Susanne Baden Jensen Foto: Line Meldgård Hviid, Labdecor og Sidsel Garsdal
28. sep. 2020 | Bolig | ALT.dk

Fortæl os lidt om dig selv?

Jeg hedder Line Meldgård Hviid, jeg er 44 år, bor i Horsens og er gift med Claus og mor til to drenge på 13 år og 6 år. I 16 år arbejdede jeg for en stor dansk modevirksomhed, som design- og marketingchef, men de seneste tre og et halvt år har jeg været selvstændig som freelance marketing-konsulent. Nu hjælper jeg virksomheder med visuel identitet, arbejder som redaktør på firmamagasiner, samt med produktion af billeder og videomateriale.

For et års tid siden fik jeg ideen til JOU QUILTS, og den 1. marts 2020 åbnede jeg min webshop – men så kom corona’en, hvor ingen rigtig havde brug for quiltede vægtæpper. Siden har den dog fået lov til at vokse fra at være en ren fritidsbeskæftigelse til, at jeg nu kan tillade mig at have ugentlige arbejdsdage, der kun er dedikeret til JOU QUILTS.

JOU Sheetal vægtæppe sammen med Børge Mogensens spanske stol.
JOU Sheetal vægtæppe sammen med Børge Mogensens spanske stol.

Hvordan opstod idéen til JOU QUILTS?

Min passion for quilts og patchwork går 13 år tilbage. Under et længere hospitalsophold, da jeg var gravid med mit første barn, syede jeg min første quilt, nemlig et tæppe til min baby. Siden kom der endnu et barn til – og endnu et babytæppe.

For et års tid siden ønskede jeg mig et quiltet tæppe til min egen væg. Jeg har altid været vild med de gamle amerikanske quilts med masser af sjæl og historie, så jeg overvejede at købe sådan et til at hænge op, men jeg besluttede mig i stedet for at lave et selv. Jeg designede et tæppe og viste det til venner og bekendte, og der var flere, der var interesserede i sådan et tæppe. En ven skubbede lidt til mig, og jeg besluttede mig for at tage chancen og lave flere designs og sætte en produktion i gang. 

Hvor kommer navnet JOU QUILTS fra?

JOU udtales som engelsk YOU, så det betyder du/dig. Jeg ville finde et navn/ord, som jeg kunne sætte foran flere grene af min virksomhed. JOU freelance studio, JOU QUILTS osv.

Vægtæppet JOU Rathi i økologisk bomuld.
Vægtæppet JOU Rathi i økologisk bomuld.

Hvad gør du dig af tanker, når du laver et nyt produkt?

Jeg forestiller mig altid, hvor kan tæppet passe ind – og hvor kan det hænge, fx over en kommode, i soveværelset, i sommerhuset eller i stuen. Og så tænker jeg altid på, hvad kan det bruges til, hvis man ikke ønsker at have det hængende på væggen længere.

Jeg håber, at jeg med JOU QUILTS kan være med til at skabe en ny cyklus af quiltede tæpper, præcis som med de gamle, amerikanske tæpper, der nu up-cycles og syes om. Jeg håber, at man vil bruge JOU QUILTS som tæppe i sofaen, give det videre, eller til sidst sy det om, hvis man ikke ønsker det på væggen længere. Jeg vil gerne lave et bæredygtigt produkt, der kan holde i mange år.

Lines arbejdsbord.
Lines arbejdsbord.

Hvad er JOU QUILTS særlige signatur?

Oprindeligt havde jeg et stort ønske om, at ALT skulle være re-cycling. Men den proces blev for svær for mig at styre, da jeg samtidig gerne ville støtte op om en lille systue i Indien. Så mit kompromis er blevet, at alt laves i 100 procent økologisk bomuld – og at alt, hvad jeg sender herfra, er uden plastikindpakning.

Jeg elsker desuden farver, så tæpperne er også kendetegnet ved at være farverige, grafiske mønstre i blød organisk bomuld. Alle tæpper er lavet til at hænge på væggen, og der er lavet en løbegang på bagsiden, så de er nemme at hænge op. Alt du skal gøre er at anskaffe dig en rundstok eller alternativt købe en af de vægophæng, jeg har fået fremstillet.

Foto: Sidsel Garsdal
Foto: Sidsel Garsdal

Hvad inspirerer dig?

Ofte kommer ideer til mig ud fra eget behov, så at sige. Sådan har jeg brugt og lyttet meget til mig selv, faktisk i al min tid, hvor jeg har designet og produktudviklet. Jeg inspireres af mennesker på gaden, af tiden vi lever i, af kunst og kultur.

Hvad er dit mest solgte produkt?

Jeg sælger de forskellige design næsten lige godt. Tæpperne findes i 2 størrelser og jeg kan se at det mindste tæppe 90x120cm umiddelbart passer bedst ind i folks hjem. Det store tæppe måler 145x130 cm og kræver lidt mere plads.

Foto: Labdecor
Foto: Labdecor

Har du nye ideer på tegnebrættet?

Jeg vil prøve 2 nye størrelser af og nye 2 designs. Jeg har 2 design co-labs på vej, hvor jeg har inviteret gæste designere med ind i mit univers, det er sjovt.

Tre af Lines smukke vægtæpper.
Tre af Lines smukke vægtæpper. Fra venstre: JOU Seema, JOU Shilpa og Jou Shiva

Hvilke designere indenfor samme fag følger du på instagram?

1. Thompson Street Studio

2. Piecebypiecebypiece

3. Epicdecor

4. Eline Engen

5. Bare Svendsen

Følg selv Line Meldgård Hviid på Instagram her:

Anbefalet til dig