Cosima sofa Bolia
SPONSORERET indhold

Nyt år nye tendenser: Sådan skal du indrette din bolig i 2019

I 2019 skal du indrette dig med tunge møbler, jordfarver og tekstiler med masser af struktur.

Af: Julie Wittrup og Mikkel Dahlstrøm / Another Studio Foto: PR
31. dec. 2018 | Bolig | ALT.dk

Hvert år ser vi et skift i materialer, farver og udtryk i boligen, sikkert som en naturlig reaktion på et nyt år, en ny tid og et behov for at udvikle os, hvilket også afspejler sig i vores boliger og indretningen heraf.

Velour har det sidste års tid været betrukket på samtlige møbler, og i år ser vi endnu flere strukturerede materialer, især fløjl og kanvas, omslutte møblerne. Sarte pasteller hitter, de rolige og jordnære farver vender tilbage efter sidste års fokus på mørke og dybe toner, og så bliver møblerne blødere og tungere i udtrykket.

Dét er de tydelige tendenser, for én er mere udefinerbar end som sådan. Den afstressende bolig er nemlig også den, vi skal stræbe efter at skabe i 2019.

Tekstiler med struktur

Vi har næsten ikke kunnet spotte en sofa, der ikke er at finde i en udgave i velour også. Nu er der heldigvis nye spændende materialer på banen, og især fløjl vinder indpas i 2019.

Broste Lake sofa

Broste Lake sofa

Broste Copenhagen satser og tror på fløjl og har betrukket deres nye ’Lake’ moduler med det. Og det er netop på grund af stoffets struktur og de dybe riller, at den grå sofa får kant og et spændende udtryk.

Ferm Living puder

Ferm Living magasinholder

De nye materialer er også tydelige at spotte blandt nyhederne fra Ferm Living, der både har puder i fløjl, magasinholder i kanvas og grove vægtæpper i den nye kollektion. 

Sarte pasteller

Lyserød, lilla, gul, grøn og blå er farver, der alle hitter i 2019. Men farverne skal være afdæmpede og støvede, for det er nemlig de helt sarte pasteller, som hitter, og især i mikset af dem fulendes udtrykket. Farverne pryder både vægge, puder og møbler, basen skal nemlig være alt andet end hvid i år.

Sarte toner af lyserød, gul og blå i smuk forening i denne stue.

Sarte toner af lyserød, gul og blå i smuk forening i denne stue.

Blide pasteller på kopper fra Bloomingville

Blide pasteller på kopper fra Bloomingville viser trendfarverne for 2019.

Cathrine de Lichtenberg, @cathdelichtenberg

Cathrine de Lichtenberg indretter med pasteller både indeni, ovenpå og ved siden af skabet, og viser tendensen spot on, da hun netop også lige har malet et helt rum i en af de hotte tendensfarver. Hvis du er vild den sarte farvepalette, så se flere fine billeder på hendes instagramprofil @cathdelichtenberg. 

Jordfarver- 70’er-paletten i en opdateret version

De brune toner forbinder mange med 70’erne. Dengang omringede vi os med dem, fordi de gav varme, komfort og jordforbindelse efter en tid med krig og oprør. Sloganet ”Make Love, Not War” opstod, og tendensen til at bygge bløde komfortable huler derhjemme, hvor man kom hinanden ved, blev afgørende for at bringe kærligheden tilbage i hverdagen.

Brune nuancer

Brug de brune nuancer på vægge, møbler og interiør.

Brune toner i køkkenet hos Kinfolk

Brune toner i køkkenet hos Kinfolk.

Jotuns nye LADY farvekort galleri

Også Jotuns nye LADY farvekort er fyldt med nuancer af brun, der efter sigende biddrager til en afslappet atmosfære i hjemmet.

Tunge møbler

Sofaerne går nu til gulv, og bordene får brede og bombastiske understel. Det lette nordiske udtryk mange af os sværger til, får modspil af den nye trend, der vinder frem og dominerer bolig- og designverdenen. De lette skulpturelle bordstel, som vi blandt andet så hos Ox Denmarq, er byttet ud med tykke søjler, og sofabenene er sparet væk.

Menus nye sofa Eave

Menus nye sofa Eave er et eksempel på, hvordan det nye tunge look kommer til udtryk. Her på en elegant loungesofa.

Rundt spisebord med en søjle som understel set hos @sannienielsen

Rundt spisebord med en søjle som understel set hos @sannienielsen, hvis mand selv laver og producerer det. Se mere på @odeprojects.

Bombastiske møbler mødes i denne elegante stue.

Bombastiske møbler mødes i denne elegante stue.

En afstressende bolig

En af de mere udefinerbare tendenser i 2019 er den afstressende og rolige bolig. I en tid hvor vi har travlt som aldrig før, arbejder og livet passerer rekordhurtigt forbi os, er der nu fokus på at skabe et hjem, der giver os ro, når vi kommer hjem.

Men hvad er ro for en størrelse?

Hvordan den skabes er jo ganske individuelt, og når det nu er afgørende at skabe zoner derhjemme, der har en afstressende virkning med møbler, der er komfortable, er det altså ikke essensen, om møblerne er af velour eller fløjl. Derimod handler det om at finde møbler og interiør, der giver DIG muligheden for at koble af, når du endelig er hjemme.  

Jotuns bud på, hvordan den rolige base skabes er i boligens farvevalg.

Jotuns bud på, hvordan den rolige base skabes, er i boligens farvevalg: Afdæmpede og jordnære toner, der skaber en afslappet atmosfære.

Tankerne bag det nye fokus på jordnære farver forklarer Jotun med, at neutrale nuancer i perfekt balance skaber en afslappende atmosfære, der netop er at foretrække, når livet haster afsted. Vi drages ifølge dem mod det rolige og enkle derhjemme, så vores base bliver alt andet end hektisk.

Men det er ikke kun i farvevalget, at den afstressende bolig kan skabes. 

’Simple Living’  via Passion shake

’Simple Living’ er også en måde, hvorpå den afstressende bolig kan skabes og komme til udtryk på. Det handler i bund og grund om at skære alt det unødvendige væk og i stedet bo med få og nøje udvalgte ting, der gør dig glad eller som du har brug for. Via Passion shake.

”Relaxe” liggestolen fra Encoded

Bløde møbler, der omslutter dig, kan også biddrage til den afslappede stemning. Et bud på en afstressende lænestol er ”Relaxe” liggestolen fra Encoded, hvis kurvede form gør siddekomforten optimal.

 ”Fried egg sheep” er designet af Hans Olsen

Den skulpturelle stol ”Fried egg sheep” er designet af Hans Olsen i 50’erne og nyproduceret hos Warm Nordic. Formen er rund, blød og omsluttende, og fåreskindet gør stolen endnu mere komfortabel at sidde i. Det flade armlæn lægger op til, at man svinger benene op, når man rigtig skal slappe af.

Anbefalet til dig